Rondreis Israël

Een rondreis door Israël is de ideale manier om zowel de culturele bezienswaardigheden als de schitterende natuur van het land te zien. Van Jeruzalem tot de Dode Zee, een rondreis door Israël spreekt altijd tot de verbeelding. Lees meer

Djoser

Het heilige Jeruzalem, het kosmopolitische Tel Aviv, het zoute water van de Dode Zee, de heerlijke palmstranden en de overblijfselen uit de oudheid: Israël is een land van grote verscheidenheid en vele bezienswaardigheden. Ontdek de interessante highlights van Israël tijdens een van de rondreizen van Djoser!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Kras

Kies voor Kras en maak een bijzondere rondreis door Israël! Israël is een land waar oude verhalen tot leven komen bij de vele historische bezienswaardigheden. Bezoek Jeruzalem, met haar rijke religieuze historie en aan de andere kant Tel Aviv, een moderne metropool met een bruisend nachtleven. Voor ieder wat wils dus! Kijk op de website voor het aanbod aan Israël reizen.

bekijk alle reizen van Kras Best geboekte reizen

Je reis begint op Azie.nl

Bezoek de heilige stad Jeruzalem, dobber in de Dode Zee en feest tot in de late uurtjes in Tel Aviv. Geen dag is saai of hetzelfde tijdens een rondreis door Israël. Naast de religieuze, culturele en historische bezienswaardigheden in de steden, kent het land mooie natuurgebieden en een uiteenlopend landschap.

Verschillende soorten rondreizen door Israël

Een van de eerste vragen die je jezelf stelt bij het plannen van een rondreis door Israël is hoe je precies op reis wilt. Kies je voor een groepsreis waarbij de route en planning al vaststaan of ga je zelf op avontuur met het openbaar vervoer of een huurauto?

Het openbaar vervoer in Israël is goed geregeld. De bus is verreweg het populairste vervoersmiddel in Israël, maar tussen de grote steden liggen ook goede treinverbindingen. Houd wel rekening met de sabbat. Tussen zonsondergang op vrijdagavond en zonsondergang op zaterdagavond rijden de bussen en treinen in Israël niet.

Een roadtrip door Israël

Wanneer je door Israël reist met een huurauto hoef je hier geen rekening mee te houden. Een eigen auto biedt meer vrijheid tijdens een reis door Israël. Daarnaast is een roadtrip door Israël een groot avontuur dankzij het hectische verkeer.

Voor wie liever niet zelf achter het stuur kruipt, zijn er ook nog monit sheruts. Deze taxibusjes deel je met andere reizigers en hebben het voordeel dat ze, in tegenstelling tot de gewone bussen en treinen, wel rijden tijdens de sabbat.

De hoogtepunten van een rondreis door Israël

Een bezoek aan Jeruzalem is natuurlijk onmisbaar tijdens je vakantie in Israël. Op de Tempelberg in de stad staan zowel de Joodse Klaagmuur als de Al-Aqsa moskee. De stad is een belangrijk centrum voor zowel het jodendom, het christendom als de islam. Dit zorgt voor culturele rijkdom maar vooral ook voor veel conflict.

Tel Aviv, de tweede stad van Israël, is moeilijk met weinig worden te beschrijven. Het is een multiculturele metropool, een badplaats, een rijke modestad en het centrum van het nachtleven in Israël. Je vervelen kan hier in ieder geval niet!  Sluit je rondreis door Israël ontspannen af en dobber in het zoute water van de Dode Zee. 

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Israël kenner
Reis van de maand
Wegdromen in Balinese luxe - va € 2171
Wegdromen in Balinese luxe

15-daagse individuele rondreis Bali

  • Slaap in de jungle, aan het strand, in een nationaal park en middenin de plantages
  • Geniet van de cultuur, natuur én de luxe die het eiland te bieden heeft
Bekijk reis
Sponsors
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner