Rondreis Israël

Een rondreis door Israël is de ideale manier om zowel de culturele bezienswaardigheden als de schitterende natuur van het land te zien. Van Jeruzalem tot de Dode Zee, een rondreis door Israël spreekt altijd tot de verbeelding. Lees meer

Djoser

Het heilige Jeruzalem, het kosmopolitische Tel Aviv, het zoute water van de Dode Zee, de heerlijke palmstranden en de overblijfselen uit de oudheid: Israël is een land van grote verscheidenheid en vele bezienswaardigheden. Ontdek de interessante highlights van Israël tijdens een van de rondreizen van Djoser!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

333travel

Een rondreis naar Israël staat voor fascinerende ontdekkingen. Van eindeloze woestijnen tot de prachtige onderwaterwereld. Maak kennis met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis. Bijbelse plaatsen, smalle straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuur blauwe Middellandse Zee en de Rode Zee. Ontdek alle mogelijkheden met ons compleet aanbod aan privé rondreizen naar Israël. Onze reisexperts helpen je graag met het samenstellen van jouw unieke privé rondreis op maat.

bekijk alle reizen van 333travel Best geboekte reizen

Je reis begint op Azie.nl

Bezoek de heilige stad Jeruzalem, dobber in de Dode Zee en feest tot in de late uurtjes in Tel Aviv. Geen dag is saai of hetzelfde tijdens een rondreis door Israël. Naast de religieuze, culturele en historische bezienswaardigheden in de steden, kent het land mooie natuurgebieden en een uiteenlopend landschap.

Verschillende soorten rondreizen door Israël

Een van de eerste vragen die je jezelf stelt bij het plannen van een rondreis door Israël is hoe je precies op reis wilt. Kies je voor een groepsreis waarbij de route en planning al vaststaan of ga je zelf op avontuur met het openbaar vervoer of een huurauto?

Het openbaar vervoer in Israël is goed geregeld. De bus is verreweg het populairste vervoersmiddel in Israël, maar tussen de grote steden liggen ook goede treinverbindingen. Houd wel rekening met de sabbat. Tussen zonsondergang op vrijdagavond en zonsondergang op zaterdagavond rijden de bussen en treinen in Israël niet.

Een roadtrip door Israël

Wanneer je door Israël reist met een huurauto hoef je hier geen rekening mee te houden. Een eigen auto biedt meer vrijheid tijdens een reis door Israël. Daarnaast is een roadtrip door Israël een groot avontuur dankzij het hectische verkeer.

Voor wie liever niet zelf achter het stuur kruipt, zijn er ook nog monit sheruts. Deze taxibusjes deel je met andere reizigers en hebben het voordeel dat ze, in tegenstelling tot de gewone bussen en treinen, wel rijden tijdens de sabbat.

De hoogtepunten van een rondreis door Israël

Een bezoek aan Jeruzalem is natuurlijk onmisbaar tijdens je vakantie in Israël. Op de Tempelberg in de stad staan zowel de Joodse Klaagmuur als de Al-Aqsa moskee. De stad is een belangrijk centrum voor zowel het jodendom, het christendom als de islam. Dit zorgt voor culturele rijkdom maar vooral ook voor veel conflict.

Tel Aviv, de tweede stad van Israël, is moeilijk met weinig worden te beschrijven. Het is een multiculturele metropool, een badplaats, een rijke modestad en het centrum van het nachtleven in Israël. Je vervelen kan hier in ieder geval niet!  Sluit je rondreis door Israël ontspannen af en dobber in het zoute water van de Dode Zee. 

Reviews Israël

Het beloofde of geroofde land? (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Paul Westra op 15 december 2019

Israël is een klein land met een enorme variëteit aan landschappen en bevolkingsgroepen. Dat dit laatste tot problemen leidt weten we uit de nieuwsberichten. Veiligheid is dan ook een issue in Israël. Het duidelijkst is dit zichtbaar in Jerusalem in de vorm van detectiepoortjes en bewapende militairen. Bethlehem is omgeven door de, door de bezetter, zogenoemde 'veiligheidsmuur'. Toch heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Of je nu gelovig bent of niet een bezoek aan plaatsen als Nazareth, het meer van Galilea, Bethlehem en Jerusalem spreekt tot de verbeelding. Ik kan iedereen dan ook aanraden dit land een keer te bezoeken.

Pluspunten Israël

 • historische plaatsen
 • variatie in lanschappen

Minpunten Israël

 • duur
Ultieme tip: De dode zee, de laagste plek op aarde.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De dode zee was geweldig (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Meta de Lange op 05 december 2019

Prachtig land, met heerlijke stranden, indrukwekkende woestijn.
Prima wegen over het algemeen
Op straat geen viezigheid, wordt goed schoongehouden. Hele mooie begraafplaatsen, met liefde onderhouden..

Pluspunten Israël

 • eten is betaalbaar
 • leuke winkels

Minpunten Israël

 • winkelpersoneel ongeïnteresseerd
Ultieme tip: Centrum Eilat, op groot parkeerterrein vlakbij t strand hele dag parkeren voor een paar sjekel.
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Daniël Siahaya op 16 november 2019

De Berg Massada indrukwekkend hoe ze het met de hoogte en hitte een Kasteel kunnen bouwen wij gingen met de kabelbaan
De Dode Zee is ook indrukwekkend zonder te kunnen zwemmen lekker erop drijven met heel veel zoutgehalte

Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Zomervakantie in een fantistisch land (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Wendy Schuiling op 29 december 2018

Wat een prachtig land en zo makkelijk te bereizen. Van Jeruzalem tot aan Akko en Tiberias, naar de Massada en door naar Eilat en chillen in Tel Aviv. Prachtige natuur en indrukwekkende vergezichten in de woestijn tot relaxen bij Dolphin reef in Eilat. Geweldig!!!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Israël

 • goed te bereizen
 • vriendelijke mensen
 • prachtige natuur
 • indrukwekkende geschiedenis

Minpunten Israël

 • broerig warm in juli in Eilat
Ultieme tip: Kamelentocht in de woestijn bij Negev Camel ranch in Dimona. Eten bij aziatisch restaurant Giraffe in Tel Aviv. Haifa met haar prachtige Baha’i tuinen. De Massada.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bruisend Tel Aviv (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Diane Caris op 11 november 2018

Een prachtig land waar oud en nieuw dicht bij elkaar liggen. Tel Aviv is mijn favoriet. Een bruisende, moderne stad waar je lekker kan shoppen en eten.
Een goede uitvalsbasis om trips te maken naar andere steden en om de oudheid en cultuur op te snuiven. Je merkt er niks van onrust. Een heerlijk vakantieland .
Zeker een aanrader.

Pluspunten Israël

 • levende geschiedenis
 • ,gezellige restaurantjes
 • vriendelijke bevolking
 • prachtige stranden
 • moderne steden
 • heerlijk klimaat
Ultieme tip: Probeer zeker eens een broodje falafel. Erg lekker.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Bethlehem (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Brenda Mosis op 11 november 2018

Prachtig land wel waten wij verbaast over het feit dat bv de zo bekende plaats Bethlehem op Palestijns grondgebied ligt en dat her volledig ommuurd is en dat je om het te bezoeken door een wachtpoorten moet alsof je een gevangenis binnen komt. Ook mag de Israëlische gids niet mee je krijgt een plaatselijke Palestijnse gids. Bizar.

Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Bethlehem (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Brenda Mosis op 11 november 2018

Prachtig land wel waten wij verbaast over het feit dat bv de zo bekende plaats Bethlehem op Palestijns grondgebied ligt en dat her volledig ommuurd is en dat je om het te bezoeken door een wachtpoorten moet alsof je een gevangenis binnen komt. Ook mag de Israëlische gids niet mee je krijgt een plaatselijke Palestijnse gids. Bizar.

Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Zeer cultureel (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Denise Konijn op 22 november 2017

Wat een indrukwekkend land zoveel cultuur zoveel mooie mensen. Jeruzalem heeft denk ik wel de meeste indruk gemaakt al die geloven bij elkaar. Die historie prachtige gebouwen. De mensen zijn ook allemaal erg vriendelijk. Goede bestemming voor een korte backpack vakantie

6,9
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
5 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Cultuurliefhebbers

THE HOLY LAND (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Demi Kruk op 20 november 2017

Zoek alle highlights op van het land. Dus denk aan de klaagmuur, het meer van Galilea, de Dodezee, Jeruzalem, Bethlehem, Nazareth! Tel aviv is ook geweldig. Zoek de geschiedenis op van het land en ervaar deze ook. Het is een geweldig land met veel verschillende culturen en geloven, proef en bewonder deze!

Pluspunten Israël

 • aardige locals
 • eten
 • cultuur
 • geloof
Ultieme tip: Maak geen foto’s bij de klaagmuur tijdens de sjabbat! :-) uit respect!
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Roadtrip Israël (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Wesley Douwes op 07 mei 2017

Wij hebben een roadtrip gemaakt van een week door Israël. Wij waren hier tijdens pass-over. Dit is een joods feest waarin zij vieren dat ze bevrijd zijn van de slavernij in Egypte. Een groot voordeel was dat de vliegtickets heel erg goedkoop waren. Een nadeel hieraan was dat tijdens drie van de dagen in de feestweek ongeveer alles dicht was. Iets wat je niet kunt overslaan als je in Israël bent is de dode zee, Jeruzalem en masada (een oud fort op een berg aan de dode zee)

7,9
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Israël

 • duur
Ultieme tip: Het Abraham hostel in tel aviv is een echte aanrader. Het is wel groot maar toch hangt er een fijne sfeer
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Azie.nl kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2087
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors