Bhaktapur

Reviews Bhaktapur

8,9
9,5 Algemene ervaring
9,8 Beziens­waardigheden
9,5 Locals
8,0 Restaurants
7,8 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 4

Neem een local als gids voor de dag. (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Derk Budde op 28 december 2017

Mijn bezoek aan Bhaktapur was slechts enkele maanden voordat een groot deel van de stad, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd getroffen door een aardbeving. Hierdoor werden enkele belangrijke monumenten verwoest. Desondanks is het nog steeds de moeite waard deze stad te bezoeken. De mensen zijn er authentiek en vriendelijk. Hier krijg je echt het gevoel in een andere cultuur en tijd te zijn.

Pluspunten Bhaktapur

  • Autenthiek
  • UNESCO

Minpunten Bhaktapur

  • Heel druk in het reguliere touristen seizoen
  • Helaas gedeeltelijk verwoest door de aardbeving
Ultieme tip: Neem een local als gids voor een dagdeel. Ze spreken goed Engels en kunnen veel vertellen over de lokale gebouwen en cultuur en ze helpen je om contact te maken met de bewoners.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Bhaktapur (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Annelies van Buren op 17 december 2017

Samen met mijn moeder zijn we drie weken naar Nepal geweest. Op de allerlaatste dag besloten we om toch nog even naar Bhaktapur te gaan. En dat was een goede beslissing! Het is echt heel indrukwekkend om al die oude tempels en gebouwen te zien. Natuurlijk is er ook nog aardig wat schade te zien van de aardbeving van 2015. Er ligt nog erg veel puin. Maar desalniettemin een prachtige plek om te bezoeken, echt de moeite waard!

Pluspunten Bhaktapur

  • er zijn heel aardige locals

Minpunten Bhaktapur

  • je moet wel aardig wat betalen om binnen te komen; 1500 roepie
Ultieme tip: Ga niet midden op de dag. Wij gingen rond 11 uur terug, maar we hebben ruim een uur gedaan over de terugweg en een half uurtje over de heenweg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Nepal City Highlight (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Alla Paul op 02 december 2017

Bhaktapur is dé stad voor de jeugd in Nepal, gezellig, lekker druk, kleine straatjes met leuke pleintjes.
Cultuur, genot, dagelijks leven en plezier gaan hand in hand. De stad is overzichtelijk, fotogeniek, authentiek en vooral hartverwarmend. Ga je naar Nepal, ga dan vooral naar Bhaktapur.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Bhaktapur

  • Cultuur
  • authentiek
  • indrukwekkend
Ultieme tip: Geniet vooral wat er op straat voorvalt. En hou je camera gered want er gebeurt altijd iets bijzonders
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Nepal City Highlight (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Alla Paul op 02 december 2017

Bhaktapur is dé stad voor de jeugd in Nepal, gezellig, lekker druk, kleine straatjes met leuke pleintjes.
Cultuur, genot, dagelijks leven en plezier gaan hand in hand. De stad is overzichtelijk, fotogeniek, authentiek en vooral hartverwarmend. Ga je naar Nepal, ga dan vooral naar Bhaktapur.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Geniet vooral wat er op straat voorvalt. En hou je camera gered want er gebeurt altijd iets bijzonders.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Nepal City Highlight (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Alla Paul op 02 december 2017

Bhaktapur is dé stad voor de jeugd in Nepal, gezellig, lekker druk, kleine straatjes met leuke pleintjes.
Cultuur, genot, dagelijks leven en plezier gaan hand in hand. De stad is overzichtelijk, fotogeniek, authentiek en vooral hartverwarmend. Ga je naar Nepal, ga dan vooral naar Bhaktapur.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Bhaktapur

  • Cultuur
  • gezelligheid
  • eenvoud
Ultieme tip: Geniet vooral wat er op straat voorvalt. En hou je camera gereed want er gebeurt altijd iets bijzonders.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Prachtige reis mogen maken samen met mijn vader door India en Nepal. (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Rebecca Hoeve op 11 november 2017

Prachtige plek! Helaas getroffen door de aardbeving. Ik ben blij dat ik er daarvoor nog ben geweest! Met een busje zijn we hier naartoe gegaan. Het bijzondere was dat we moesten betalen om Bhaktapur binnen te komen. Mooi stukje cultuur en weinig toeristen!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden
Aangeraden voor: Backpackers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors