Religie & Tradities Singapore

Religie & Tradities Singapore

Wat zijn de belangrijkste religies in Singapore?

Singapore heeft drie belangrijke bevolkingsgroepen. De Chinezen, de Maleisiërs en de Indiërs. Daardoor heeft het land drie belangrijke religies. De Chinezen zijn voornamelijk boeddhistisch. De meeste Indiërs zijn hindoeïstisch. Bijna de helft van de Singaporezen is boeddhist. De meeste Maleisiërs zijn moslim, samen bijna 15 procent van de bevolking van Singapore. Ongeveer 15 procent van de Singaporezen is helemaal niet gelovig.

Wat zijn belangrijke tradities in Singapore?

De verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen tradities, die samenhangen met hun geloof. In Singapore zie je dezelfde gewoontes en gebruiken terug die je ook in India, China en Maleisië vindt. Een echte Singaporese identiteit ontbreekt. Het enige dat de inwoners van Singapore echt met elkaar verbindt is eten en shoppen.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Het centrum van Singapore bestaat uit enorme shopping malls, met eindeloos veel winkels. In de kelders van deze winkelcentra is alle ruimte gereserveerd voor eettentjes en restaurants. Hier vind je het lekkerste eten van het hele Aziatische continent. Alle keukens zijn vertegenwoordigd: Indiaas, Chinees, Thais, Cantonees enzovoort.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Singapore is een stad van regels. Op kleine overtredingen staan boetes en zware straffen. Zo mag je niet op straat spugen, kauwgom kauwen of afval op straat gooien. De bevolking houdt zich aan al deze regels en zal het vreemd vinden als jij dat niet doet.

Beleefdheid uit zich in Singapore door elkaar met rust te laten. Over koetjes en kalfjes praten doen de Singaporezen dan ook zelden, zeker niet met vreemden. De persoonlijke ruimte is belangrijk in Singapore en een Singaporees zal er alles aan doen om te vermijden dat hij je in een ongemakkelijke positie brengt.

Het gedrang in de metro lijkt in eerste instantie zeer onbeleefd, maar het is in Singapore gebruikelijk. Het gaat niet gepaard met woede of agressie, de mensen willen gewoon zeker weten dat ze aan boord van de trein komen.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors