Veiligheid Singapore

Veiligheid Singapore

Je hoeft je niet bepaald zorgen te maken over de veiligheid in Singapore. Dit is namelijk een van de veiligste landen ter wereld. In het hele land gelden dan ook geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Om de veiligheid in Singapore te waarborgen worden er wel zware straffen uitgedeeld. 

Om optimaal van je rondreis door Singapore te genieten is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de lokale wetten, regels en gebruiken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk voorafgaand aan je vakantie naar Singapore altijd het actuele reisadvies over de veiligheid in Singapore. 

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 7 reizen naar Singapore

Met welke lokale wetten moet ik rekening houden?

Om de veiligheid in Singapore in Singapore te waarborgen is de straf voor het bezit of handel van drugs in Singapore veel zwaarder dan in Nederland. Bij drugsbezit, drugsgebruik of drugshandel kan de doodstraf worden opgelegd. Ook staan er hoge straffen op moord, mensenhandel en illegaal wapenbezit. En passen ze lijfstraffen toe bij bijvoorbeeld vandalisme, ongeoorloofd samenscholen of het verstoren van de openbare orde.

Welke normen en waarden gelden er in Singapore?

In Singapore gelden andere normen voor het gedrag dan in Nederland. Dit geldt ook voor het contact tussen mannen en vrouwen. In het algemeen geldt dat mannen terughoudender moeten zijn dan naar Nederlandse maatstaven. Wees daarom respectvol in hoe je jezelf opstelt en weest voorzichtig met lichamelijk contact. In Singapore kun je bijvoorbeeld niet zomaar een vrouw aanraken. 

LHBTI-uitingen (lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen) en homoseksuele handelingen zijn strafbaar in Singapore. Uitingen van homoseksualiteit zijn verboden, behalve als de uitingen niet te opvallend zijn. Dit geldt ook voor buitenlanders. Wees hier voor je eigen veiligheid in Singapore voorzichtig mee. 

Waar moet ik nog meer rekening mee houden wat mijn veiligheid in Singapore betreft?

Beschuldigingen en aangiftes in het verkeer worden altijd uitgebreid onderzocht. De partijen die hierbij betrokken zijn, mogen het land niet verlaten tijdens het onderzoek. 

Afval op straat gooien is strafbaar in Singapore en wordt beboet. Gooi dan ook geen stukje papier of kauwgom (wat overigens ook verboden is in Singapore) op straat. De boeteprijs kan oplopen tot 600 dollar!

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors