Vervoer Singapore

Vervoer Singapore

Wat zijn de vervoersmiddelen in Singapore?

Singapore is een stadstaat: vrijwel het hele land valt binnen de stadsgrenzen van Singapore. Op dit kleine grondgebied verplaats je je vooral met de metro en taxi's. Er zijn ook boten en riksja's, maar die worden alleen gebruikt door toeristen. Autohuur is erg duur en niet populair in Singapore. Het centrum met de belangrijkste bezienswaardigheden is relatief klein, dus je wandelt over de brede stoepen gemakkelijk door de stad.

Boot

Singapore is een havenstad. Singa betekent leeuw, Pore komt van 'Port' en betekent haven. De haven van de leeuw dus. Hoewel water de stad omringt, zal je niet vaak met de boot hoeven te reizen.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 8 reizen naar Singapore

De bootjes die mensen vervoeren zijn vooral op toeristen gericht, die vanaf het water een schitterend uitzicht over de stad hebben. De metro is uiteraard efficiënter om van de ene naar de andere kant van de stad te komen, maar het boottochtje is erg leuk om te doen.

Metro

Het belangrijkste vervoer is de metro die door de hele stad rijdt. Die is schoon, geruisloos en altijd op tijd. De wagons zijn bomvol. Iedereen is stil, je hoort geen mobiele telefoons of luide gesprekken.

Beleefdheid en hoffelijkheid passen echter niet bij het reizen met de metro. Als je in- of uitstapt, moet je flink duwen en trekken. Dit hoort er gewoon bij en niemand doet daar moeilijk over. Alle uithoeken van de stad zijn snel te bereiken met de metro en de borden met de dienstregeling en routes zijn duidelijk.

Taxi's

De wegen van Singapore zijn vol met taxi's. Je houdt ze aan langs de kant van de weg. Zoals alles in Singapore zijn ook de taxi's smetteloos schoon. Ze brengen je snel naar je bestemming en zijn vrij goedkoop. Het is een goede optie voor kleine afstanden waar je de metro niet voor wilt nemen.

Huurauto

Weinig mensen huren een auto in Singapore. Het is duur en de wegen zijn druk. Bovendien brengt het openbaar vervoer je overal een stuk efficiënter naartoe, zonder dat je je daarvoor zelf op de weg hoeft te wagen. Iedereen houdt zich goed aan de verkeersregels.

De boetes voor verkeersovertredingen zijn hoog en overal staan snelheidscamera's. In Singapore rijdt men aan de linkerkant van de weg en de maximumsnelheid is 90 kilometer per uur op de snelweg en 60 kilometer per uur in de stad.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors