Moskou

Reviews Moskou

9,0
9,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
9,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 3

Moskou (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Nikki Taylor Parkins op 29 november 2018

Geweldige stad, rijk aan cultuur. Overal is wat te zien, horen of proeven. Doe wel een klein beetje research vooraf en laat je voor de rest gewoon meeslepen met de fijne stadse sfeer. Je kunt er genoeg spannende dingen doen, maar ook lekker ontspannen in een echte banya. Hoop er ooit eens terug te komen.

Pluspunten Moskou

  • fijne stad
  • veel te zien
  • overal lekker eten
Ultieme tip: Bezoek de bunker van Stalin! Eten bij теремок.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Moskou (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Moniek Broek op 11 november 2018

Zoveel mooie dingen gezien in Moskou! Te veel op te noemen. Deze kathedraal op het rode plein was super mooi van buiten, mooie kleuren en bijzonder bouwwerk. Van binnen was het alleen wat minder, maar dat geeft niet.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Hop on hop off bus, ideaal!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De tussenstop van je leven (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Steef Jordans op 14 november 2017

Onderweg naar vanuit Krasnoyark naar Nederland hadden wij een tussenstop van 8 uur in Moscow.
Mijn vrouw is Russische en heeft zelf in Moscow gewoont. Ikzelf heb de stad nooit gezien. Wij besloten dus een bliksembezoek aan Moscow te doen.
Het moment dat we het vliegveld per trein verlieten, kwam ik erachter hoe inmens groot deze stad is.
Het duurde ongeveer 45 minuten voordat we bij het station aankwamen waar we moesten overstappen op de metro. Het feit dat het 45 minuten duurde om richting het centrum te gaan geeft al aan hoe groot stad wel niet is.
Zodra we uit de trein stapte kom je in een heel dynamische wereld terecht waarbij je de arm en rijk pal naast elkaar staan. Ook de architectuur is een prachtig zicht. De meest prachtig gebouwde architectuur staan naast kleine vervallen houten huisjes.
Met de metro kom je makkelijk bij het Rode Plein, wat uiteindelijk ook het doel was van ons bliksem bezoek aan Moscow. Daar aangekomen, val gelijk op het Pokrovkathedraal en de Spasskitoren.
Het is een pracht plek die uniek is in de wereld. Het staat niets voor niets op de UNESCO -
Werelderfgoed lijst.
Buiten het bewonderen van de prachtige archtectuur kan je hier ook vele dingen doen.
Je hebt hier veel toeristen winkeltjes, waar je je souveniers kan halen. Ook zit er in 1 van de gebouwen een museum.
Op het Rode Plein bevindt zich ook het reusachtige waren huis: GUM. Hier vind je vele luxe winkels en eet gelegenheden. De echte Rusland-liefhebber kan, als die dat wil, naar het Mausoleum van Lenin gaan. Hier ligt het gebalsemde lichaam van Lenin. Hier staan wel vaak lange rijen, dus je moet wel je tijd er voor kunnen nemen. Helaas hadden wij hier geen tijd voor.
Al met al, een bezoek aan het Rode Plein in Moscow and de stad in het algemeen is zeker de moeite waard. Zelfs als je een tussenstop hebt op het vliegveld. Het is zeker een aanrader.

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Moskou

  • prachtige architectuur
  • mooie cultuur
  • goede bereikbaarheid
  • goede voorzieningen
  • veel eetgelegenheden

Minpunten Moskou

  • tijdens de winter kan het erg koud zijn.
  • niet iedereen spreekt engels
  • soms lange wachtrijden bij toeristische atracties
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is precies wat ik heb gedaan. Tijdens een tussenstop gewoon de stad in gaan. Het is echt niet moeilijk te vinden en zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Moskou (bezocht in mei 2007)

Review geschreven door Anna Mkrtchian op 11 november 2017

Grote stad met veel bezienswaardigheden! Hartstikke gezellig om even rond te lopen en te genieten van alle mensen en verschillende culturen om je heen. Het verkeer is wel chaotisch maar zolang je zelf niet rijdt komt het goed !

Pluspunten Moskou

  • bezienswaardigheden

Minpunten Moskou

  • verkeer
Ultieme tip: Pas op in het verkeer
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De moeite! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Hanne Sneyers op 11 juni 2017

Moskou is een veilige stad en men is het steeds makkelijker aan het maken voor toeristen om bijvoorbeeld de metro te gebruiken (tot voor kort stonden alle bordjes enkel in het Cyrillisch). Veel musea hebben wel nog steeds enkel uitleg in het Russisch.
De mensen kunnen heel behulpzaam zijn of net heel erg onaardig als je niet goed/geen Russisch spreekt. Er is geen middenweg. Er zijn studenten/jongeren die wel eens Engels spreken, maar ik zou er niet op rekenen.
Het is een grote stad waar heel veel te doen en te beleven valt.
Wees dus voorbereid op lange wandelingen.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Moskou

  • de metro is ontzettend handig
  • er zijn veel parken
  • veel te zien

Minpunten Moskou

  • veel verkeer
Ultieme tip: Breng een bezoekje aan de Izmailovski markt, bezoek de paleizen in de parken (Tsaritsyno, Kolomenskoje, ...). Als je in de winter gaat, mis dan zeker de schaatsbanen niet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Moskou in vogelvlucht (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rieneke Elzerman op 04 oktober 2016

Wij hebben Moskou in vier dagen verkend en dat is prima te doen. Door handig gebruik te maken van de metro reis je zo van het ene hoogtepunt naar het andere. Ook lopend is het prima te doen. Via de winkelstraat Arbat loop je heel leuk naar het Kremlin en het Rode Plein. Ook het grote GoEm winkelcentrum is zeer de moeite waard om even de binnen lopen. Helaas konden wij het mausoleum niet bekijken omdat er een festival was. Lekker eten en drinken voor een leuke prijs, veel culturele hoogtepunten maken Moskou tot een ideale citytrip.

Pluspunten Moskou

  • betaalbaar

Minpunten Moskou

  • slechte communicatie
Ultieme tip: Het Kremlin is qua naam heel beroemd, maar er valt weinig te beleven. Besteed er daarom niet te veel tijd en duik lekker de winkelstraatjes in voor het echte Moskou gevoel.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors