Reviews Nepal

Reviews Nepal

8,6
8,8 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
9,1 Locals
8,3 Veilig
9,3 Natuur
- Stranden
7,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 49
  • Aantal waarderingen: 22

Nepal, simply amazing (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Renee Overdevesg op 27 december 2018

Wij (stel) hebben met onze backpack door Nepal getrokken. We zijn onze reis begonnen in Kathmandu en zijn vanuit daar met de bus naar Pokhara en vervolgens naar Chitwan National Park gereisd. Vanuit Pokhara de Poonhill mountain trek gedaan. In Chitwan hebben we neushoorns, krokodillen en olifanten gezien. Het is een prachtig land met vriendelijke en behulpzame mensen, mooie natuur. Hét land bij uitstek om te genieten van een meerdaagse trekking door de bergen.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
4 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • heel vriendelijke mensen
  • makkelijke bereisbaarheid per bus
  • mooie wandeltochten
  • cultuur en natuur
  • mooie uitzichten

Minpunten Nepal

  • geen bestemming wanneer je van luxe houdt
Ultieme tip: In Kathmandu: ontbijten bij Pumpernickel, diner bij Or2K. In Chitwan is het een aanrader om te verblijven in Sapana Lodge. Een prachtig en luxe verblijf aan de rand van de rivier.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trekking rondom de Manaslu in Nepal (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Riet Peters op 02 december 2018

Ik heb een trekkingstocht (de Manaslu) gemaakt in Nepal. Vanuit Kathmandu met de bus naar Arughat Bazar en vandaar uit gelopen tot het hoogste punt Larkye La 5120m!
Wandelen door de straten van Nepal bezorgt je flinke stoffige longen!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Goedkoop
  • Heerlijke inlandse gerechten

Minpunten Nepal

  • Weinig tot geen geasfalteerde wegen
  • Vreselijk veel stof door de zandwegen
  • Veel troep in de rivieren
Ultieme tip: Mooi land, vriendelijke mensen en heerlijk gegeten!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Reis met een bijzonder doel (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Melanie Veldtman op 18 november 2018

Elk land heeft zo zijn/haar charmes, en elk land heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Zo ook Nepal. Tempels, de Himalaya’s, allemaal aanraders. Maar het meest is me al die lieve mensen bijgebleven. Hun oprechte glimlach, hun gastvrijheid en hun liefde. Ga naar Nepal en je bent verkocht, bijna niemand gaat slechts 1x naar Nepal. You just have to go back en voor je het weet ben je vriend van een school en een familie.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Erg betaalbaar
  • lieve mensen
  • smaakvolle keuken

Minpunten Nepal

  • slechte wegen
  • hygiene
Ultieme tip: Zoek contact met locals en trek de Himalaya’s in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Andere wereld (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Barbera Gerretsen op 17 november 2018

Wat een bijzonder land! Ondanks de vernietigende aardbeving van een paar jaar geleden zijn hier zo veel dingen te zien en beleven. Lang afgezonderd geweest zijn er nog relatief weinig westerse invloeden dus is het alsof je door een portal een andere wereld binnenstapt waar religie een belangrijk een kleurrijk onderdeel vormt van het dagelijkse leven: Prachtige mensen die in traditionele kledij offers brengen aan een van de hindoeïstische goden in tempels waar je je ogen uitkijkt vanwege het gedetailleerde beeldhouw- en houtsnijwerk. Het is niet alleen een andere wereld maar ook een andere tijd.
En dan de natuur: van uitzichten op de toppen van de Himalaya in het noorden, wild en ongerept, tot het tropische laagland van de Terai en in het bijzonder Chitwan National Park, waar je zeer waarschijnlijk olifanten en neushoorns tegenkomt en zelfs kans maakt om tijgers en luipaarden te zien (helaas beef het bij mij bij pootafdrukken).
Hou er wel rekening mee dat het een ontwikkelingsland is, geen westerse luxe dus ook in de vorm van liften of goede wegen of airco in de bus waardoor het avontuur misschien nog wel groter wordt, en er hangt behoorlijk smog boven de stad.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • mooie vriendelijke mensen
  • heel afwisselend

Minpunten Nepal

  • slechte wegen
  • luchtvervuiling in de stad
Ultieme tip: Klankschalensessie in Pokhara, ben nog nooit zo ontspannen en relaxed geweest als daarna
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Exploring Nepal (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lisa Ceulemans op 16 november 2018

Prachtige reis 3 weken alleen rondgetrokken in Nepal. Bij mensen thuis geslapen, gewekt worden om 4.45u met wierook en lekkere linzensoep met “zoute” koffie als ontbijt. 4 generaties leven er nog samen op een appartementje met 2 slaapkamers. Kennis gemaakt met het boeddhisme. Een school, een weeshuis, een ziekenhuis en kloosters en tempels bezocht. Het leven gaat door na de grote aardbeving van 2015.
Na 3 dagen Kathmandu ( wat al teveel was) naar Pokhara gevlogen. Daar gestart met 9-daagse trekking ( Annapurna Circuit) samen met een sherpa en kleine rugzak. 65 km naar boven en naar beneden. Geslapen in hostels en lodges, als beloning elke avond een Everest pint. Om 19.30u geen electiciteit meer dus naar bed en om 5u eruit.
Bloedzuigers en apen, rododendrons in de jungle, watervallen en bergtoppen om U tegen te zeggen...

Pluspunten Nepal

  • Vredelievende mensen
  • prachtige natuur
  • magnifique kleuren
  • ter plaatse kan alles geregeld worden
  • inspirerend
Ultieme tip: Gewoon gaan en daar zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van hoog en laag (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Jolijn de Nooy op 13 november 2018

Nepal is een bijzondere plek waar ik 2x 6 maanden doorgebracht heb en ik ben verliefd geworden op het prachtige land, de vriendelijkste mensen, de bizarre tegenstellingen in het dagelijks leven (arm en rijk leven naast elkaar) en de mooiste natuur die je je voor kunt stellen.

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Vriendelijk
  • Mooi
  • Natuur
  • Ongerept

Minpunten Nepal

  • Infrastructuur
Ultieme tip: Ga buiten de gebaande paden. Bezoek Bardia National Park (in plaats van Chitwan) om de toeristen te ontlopen en meer te zien van het land zelf en hoe mensen met elkaar samenleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal rondreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lineke van Rijsingen op 10 december 2017

Erg mooi land, vriendelijke mensen, mooie natuur en cultuur. Gestart in Kathmandu richting Chitwan National Park. In Katmandu zeker de grote Hindu tempel bezoeken. Bij de rivier vinden crematies plaats. Erg indrukwekkend en bijzonder om te zien. Je kunt aan de overkant van de rivier op gepaste afstand kijken naar deze rituelen. In Chitwan, uiteraard de jungle bezocht. Tip ga met een kano en verder te voet. Je hebt twee gidsen bij je en ziet erg veel. Ik zou een olifanten tour niet aanraden! Erg zielig voor de olifanten. Hierna zijn we naar Lukla gevolgen om de Mount Everest trekking te doen. Erg mooi, maar wel zwaar. De vlucht is al prachtig mits het helder is. Het eten en de accomodaties op de berg vallen tegen, maar de uitzichten zijn prachtig. Daarna nog naar Pokhara gegaan om heerlijk bij te komen van de trekking. Hier hebben we heerlijk kunnen genieten van wat meer luxe.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • aardige mensen
  • mooie natuur
  • mooie trekkings

Minpunten Nepal

  • eten
Ultieme tip: Hinder tempel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Freya Bracke op 09 december 2017

Nepal is een prachtige, minder toeristische bestemming in Azië. Laat de drukke hoofdstad Kathmandu snel achter je en neem het vliegtuig naar Pokhara. Een mooi stadje omringd door de Himalaya. Het is er groener en rustiger. Als je op zoek bent naar actie is een beklimming van de Annapurna een aanrader. Natuur en dierenliefhebbers gaan dan vaak verder naar het Chitwan National Park. Wij namen de weg die Nepal en India verbindt. Door het regenseizoen was er van een weg echter niet veel sprake. Toch een mooi avontuur.

Aangeraden voor: Backpackers

Prachtig Nepal! (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Sarah Hintzen op 09 december 2017

Nepal staat nog steeds bovenaan voor mij. Wat een prachtig land. Mooie natuur, vriendelijke mensen en indrukwekkende cultuur. Nepal heeft mooie plekjes om te relaxen, maar heeft ook voldoende actie. Kathmandu is een zeer mooie stad om te ontdekken, met kleine pleintjes en mooie doorgangen. Neem de tijd om dit prachtige land op je in te laten werken en verlies jezelf in het boeddhisme!

Pluspunten Nepal

  • Cultuur
  • Natuur
  • Boeddhisme

Minpunten Nepal

  • Geen
Ultieme tip: Kathmandu!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niet Nepal, maar Japal! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Emma Bronswijk op 03 december 2017

Zelf heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een ziekenhuis in Bharatpur. Hier zat ik in een gastgezin en werkte ik samen met de locals, wat ik geweldig vond! Iedereen was heel gastvrij en leergierig. In de weekenden had ik tijd voor uitstapjes. Zo ben ik onder andere naar Pokhara, Kathmandu en het National Park in Chitwan geweest. Pokhara is prachtig, maar iets verwesterd. Ook al was dat wel even fijn als break na drie weken iedere avond dal bhat (rijst met linzensoep, typisch Nepalees gerecht) te hebben gegeten. Hier verblijven veel toeristen voor- of nadat ze aan een trek door de bergen beginnen, maar ook in Pokhara zelf is veel te doen zoals paragliden, een bootje huren en de Shanti stupa bezoeken. Kathmandu is wat drukker qua verkeer, maar heeft ook zo z'n charme. Hier zijn ook veel bezienswaardigheden voor toeristen, zoals de Monkey Temple waar je waarschijnlijk meer naar de apen aan het kijken dan naar de tempel zelf.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • gastvrij
  • makkelijk vervoer te regelen
  • mooie natuur

Minpunten Nepal

  • slechte hygiëne
  • taalbarrière
Ultieme tip: Zoek de minder toeristische plekjes op. Pokhara is niet representatief voor de rest van Nepal. Locals zijn ook gastvrijer in de minder toeristische gebieden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Sadu people in Kathmandu (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sietze Groenewold op 22 november 2017

De Sadu mensen vind je overal in Kathmandu en omstreken. Je mag ze voor een kleine bijdrage fotograferen. Deze gingen er echt even voor staan. Genoeg toeristen om een aardig extraatje bij te verdienen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Nepal (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lieke Gerrits op 21 november 2017

Ik loop tussen de bergen en besef me dat ik de Himalaya gebergte aan het bekijken ben! Het is zo mooi en geeft een back to nature gevoel
Helemaal weg van de westerse wereld en voor mijn gevoel leef ik nu echt. Puur de basis. Terwijl wij lopen komen we bergbewoners tegen en lijken zij hun leven te leven zoals wij soms vergeten dat er ook zulke mensen bestaan. Er komt iemand met een kudde ezels aangelopen, manden vol takken en schoolkinderen die 2 uur lopen voordat ze bij de school van hun berg aankomen. Nepal een machtig mooi land met wilde dieren en rijke historie. Maar het heeft ook een donkere nare kant. De mensen zijn arm en de regering rijk, dat klopt niet. De mensen spreken zich daarover uit en moeten zonder hulp zelf puin opruimen van de aardbeving van 2015. Toch zijn zij vriendelijk en heeft het een magische sfeer. I love Nepal.

Pluspunten Nepal

  • prachtig landschap om te wandelen

Minpunten Nepal

  • armoede
Ultieme tip: Pas op met busvervoer. Ze rijden roekeloos. En kun je daarom met je taxichaffeur een afgesproken prijs afspreken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Annapurna circuit trek (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Esther vdW op 20 november 2017

Wat een gastvrij land en lieve mensen. Wow en wat zijn de Himalaya's prachtig. De accomodaties langs de Anapurna trek zijn niet luxe, maar als je de omgeving ziet, maakt iets minder luxe je niks meer uit. Pokhora heel leuk en van daaruit start je naar Besisahar. Dus zeker een paar dagen Pokhora boeken.

Ultieme tip: Annapurna circuit trek. Geweldige ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal voor de aardbeving (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Lisa Horstman op 20 november 2017

Prachtig land, prachtige mensen. Ik had het geluk er voor de aardbeving te zijn geweest. Wat een lieve mensen maar wat een ongelukkig en zorgelijk land. Veel armoe, veel kinderarbeid, veel ziektes. Hopelijk kunnen we wat bijdragen door er al te zijn en ons geld uit te geven aan de locale bevolking.

Pluspunten Nepal

  • locals
  • prijs
  • eten
Ultieme tip: Annapurna basecamp trekking!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 heerlijke maanden (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Danielle Mooij op 16 november 2017

Ik ben drie maanden in Nepal geweest. Tips: Pokhara, Chitwan, wandelen in de Himalaya (Annapurna).
Thamel is in Kathmandu de toeristenwijk, fijne plek om te verblijven. Lekker eten daar bij OR2K, heerlijke koffie bij Himalayan Coffee. Pokhara zeker niet overslaan, verschillende lekkere eettentjes. Ik verbleef bij 3Sisters Guesthouse, aanrader. Mooi land, leuke mensen, bijzondere ervaringen!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • betaalbaar
  • locals
  • natuur
  • bevolking
  • himalaya
  • cultuur

Minpunten Nepal

  • hygiene
  • aardbeving
Ultieme tip: Wandel naar Annapurna Basecamp!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land waar je je overal welkom voelt (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Linda van Son - Franken op 15 november 2017

Samen met mijn dochter (11 jaar) en mijn vader op reis door Nepal geweest. Prachtig, bijzonder, echt super. Behalve alle natuurschoon (Kathmandu, Pokhara, Annapurna en Chitwan) is het opvallend hoe lief en vrolijk alle Nepalezen zijn. In afgelegen berggebieden of midden in de drukte van Kathmandu: je voelt je overal snel thuis en wil snel weer terug.

Pluspunten Nepal

  • super vriendelijke mensen
  • betaalbaar

Minpunten Nepal

  • slechte wegen
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Annapurna Circuit (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Dorian Eeckelaert op 14 november 2017

Ik ben in juli drie weken naar Nepal geweest en heb ik o.a. het Annapurna Circuit gelopen. Prachtige trekking en zeker een aanrader voor als je Nepal gaat bezoeken! Pokhara is een fijne en rustige stad om voor en na de trekking te verblijven.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Lieve locals
Ultieme tip: Annapurna Circuit trekking doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een puur land! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Femke Van Itterzon op 13 november 2017

Kathmandu, wat een prachtige stad. Vanuit Kathmandu kun je zoveel ondernemen. Pashupatinath, de Swayambhunath en het oude gedeelte van de hoofdstad. Maar alleen al met uren lopen dwaal je lekker af en kom je het echte leven tegen. Met elke keer weer de vrolijke Tibetaanse geluksvlaggetjes. Als ik er aan denk krijg ik alweer kippenvel. Kathmandu is de perfecte bestemming om je reis door Nepal te beginnen waarna je verder kunt. Absolute aanrader is Bhaktapur waar het voelt alsof je in de middeleeuwen bent terecht gekomen.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • himalaya
  • vlaggetjes
  • bevolking
  • dankbaarheid
Ultieme tip: Als je naar Nepal gaat, neem een zak met knuffels mee! Er zijn genoeg kinderen op straat of in weeshuizen die je hier dol gelukkig mee maakt. De reacties zijn onbetaalbaar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke ervaring (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door mark santer op 12 november 2017

In oktober 2016 heb ik (63 jaar) een trektocht rond de Annapurna gemaakt met als extra de tocht naar het Tilichomeer, het hoogste meer op aarde (4990 meter). Het was een inspannende reis, met name door de hoogte en de kou. De overnachtingen waren primitief, maar wel een leuke ervaring. Het eten was eenvoudig; de meest wonderlijke maaltijden werden klaargemaakt. De lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Voor mij hebben de bergen een ultieme schoonheid; de bergen vervelen nooit. De bergen in Nepal zijn zo anders dan bijvoorbeeld de Alpen. Voor alle liefhebbers van bergwandelingen zou ik zeggen: ga een keer naar Nepal!
Als je naar Nepal wil gaan, moet je wel goed voorbereid zijn: zowel fysiek (goede conditie) als wat betreft kleding e.d. Het is ook verstandig om pillen tegen hoogteziekte, diarrhee etc. mee te nemen.

Pluspunten Nepal

  • Aardige locals
  • je voelt je veilig
  • prachtige natuur

Minpunten Nepal

  • Kans op hoogteziekte
Ultieme tip: Zoek een trektocht die bij jouw specifieke mogelijkheden en interesses past.
Aangeraden voor: Avonturiers

Annapurna Circuit Nepal (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Malou Peters Sengers op 12 november 2017

Zonder enige voorbereiding besloten mijn reisgenote en ik het Annapurna circuit te lopen. De beste ervaring uit mijn leven! Wat een natuur en wat is hiken een heerlijke manier om een land te leren kennen. Goed te doen zonder gids en dragers. Erg fijn dat alleen een slaapzak nodig is als slaapspullen. Dat scheelt een hoop gewicht. Wij hebben een jas en slaapzak gehuurd in Pokhara. De weg naar Tilicho Lake was het enige wat ik wel wat gevaarlijk vond. Maar de reden hiervoor was volgens mij de werkzaamheden aan het pad. Neem genoeg tijd, zodat je kan wennen aan de hoogte en dat zodra je ziek bent je rust kan nemen. Met tijdgebrek zijn eerste en laatste stuk af te leggen met een jeep. Nepal was voor mij het leukste en goedkoopste land om te hebben gereisd tijdens mijn Azië reis.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • prachtige natuur
  • lieve mensen

Minpunten Nepal

  • lastig openbaar vervoer
  • belangrijk om
Ultieme tip: OR2K is een heerlijk restaurant in Kathmandu, o en laat de rest van je backpackspullen achter in een homestay in Pokhara. Scheelt weer wat gewicht!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Claire De Jong op 12 november 2017

Nepal is een ontzettend mooi land waar iedereen een keer moet zijn geweest. Je kijkt je ogen uit en wil uiteindelijk nooit meer naar huis. Het land is ontzettend mooi en de lokale bewoners zijn heel vriendelijk.

Pluspunten Nepal

  • locals zijn ontzettend aardig

Minpunten Nepal

  • slechte en gevaarlijke wegen
Ultieme tip: Chitwan national park --> jungle safari
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Manaslu trek is amazing (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Laurens Coolsen op 07 november 2017

Als je van bergen, natuur en een waanzinnig mooi land houdt, dan is Nepal de place to be! Outdoor land bij uitstek, waar de Himalaya dwars het land doorkruist met ontelbare fantastische uitzichten. Ondanks dat het land geraakt is door aardbevingen en in wederopbouw is, een must-see!

Pluspunten Nepal

  • Aardige locals
  • Hiken
  • Natuur
  • Waanzinnige uitzichten
Ultieme tip: Hike zoveel als je kan!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal doet wat met je (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 26 juni 2017

Wow, wat heeft Nepal een indruk op mij gemaakt. De lieve mensen, de overweldigende natuur, het heerlijke eten, de bijzondere verschillende religies en tradities, ik vond echt alles fantastisch! Ik kwam naar Nepal voor de bergen, want ik wilde graag mijn hoofd leeg maken tijdens een meerdaagse trekking in het AnnaPurna gebergte. Maar wow, Nepal is zoveel meer dan bergen. Kathmandu was verrassend leuk en in het stadje Pokhara had ik nog weken kunnen blijven, wat een fijne sfeer hangt hier.

De trekking vond ik ook geweldig! Wij hebben de Poonhill Trekking gedaan waarbij je van dorpje naar dorpje loopt en onderweg zoveel ziet. Soms maak je ook vier seizoenen in een dag mee, zo loop je soms in je t-shirtje in de bloedhete zon en dan loop je weer door de sneeuw te banjeren, heel surrealistisch. Door zware sneeuwval waren er helaas een paar passen dicht waardoor we niet de geplande trekking konden maken, maar het was nog steeds de moeite waard. Bereid je wel een beetje voor, je moet namelijk heel veel trappen op en hoe fitter je bent, hoe makkelijker het jezelf maakt. Slapen doe je in een zogenaamd Tea House waar je ook 's avonds eet en ontbijt voor je weer op pad gaat. Als je met een groep reist kun je zelfs zo onderhandelen dat je niet voor je kamer hoeft te betalen, maar alleen voor het eten en drinken. Heel handig!

Door omstandigheden heb ik mijn reis helaas vroegtijdig moeten afbreken, maar ik kom zeker terug! Nepal heeft mijn hart gestolen en ik kan niet wachten om dit bijzondere land weer te mogen bezoeken!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Superlieve locals
  • Heerlijk eten
  • Goedkoop

Minpunten Nepal

  • Niet elke maand van het jaar te bezoeken
  • Weersafhankelijk
Ultieme tip: Als je de kans hebt, moet je gaan paragliden in Pokhara! Hier geniet je op grote hoogte van een geweldig uitzicht. Dat gevoel is onbeschrijflijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Medisch vrijwilligerswerk Nepal, Regionaal ziekenhuis Dhading (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Hermineke Pijls op 23 juni 2017

Ik ben zes weken in Nepal geweest. Ben opgevangen in Kathmandu bij Ilse en Shiva. Shiva is opgegroeid in Dhading. Ik ben daar drie weken gaan werken in het ziekenhuis. Daarna ben ik met mijn zus een tocht van elf dagen gaan maken vanuit Pokhara naar Annapurna base camp. Daarna terug naar Kathmandu waar vandaan wij nog vier dagen naar Dollu zijn gegaan. Helaas hebben we daar de aardbeving mee gemaakt. Ondanks dat was het een reis om nooit te vergeten.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Reis geboekt via het andere reizen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het overwinnen van de Himalaya (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Remy Ceulemans op 15 juni 2017

In een woord...geweldig! Een land met een enorm kleurrijke cultuur en een ronduit spectaculaire natuur. Nepal staat uiteraard bekend om de vele hoge bergtoppen, gletsjers en natuurlijk de Mt.Everest. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in dit land van mythes en tradities.

Pluspunten Nepal

  • Goedkoop eten en overnachting
  • makkelijk trekkingen te boeken
  • vriendelijke mensen

Minpunten Nepal

  • hygiene
Ultieme tip: Maak een trektocht door het Sagamartha National Park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Sonja krzeminski op 02 juni 2017

De mooiste plek in Kathmandu is de apentempel Swayambhunath en de Hindu crematieplaats Pashupatinath is ook erg indrukwekkend. Chitwan en Pokhara zijn de perfecte bestemmingen om even uit de drukte van de hoofdstad te ontsnappen. Zeker een aanrader in Pokhara is de zonsopgang te zien vanaf de top van Sarankot.

7,1
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Goedkoop eten en drinken
  • Gastvrije locals

Minpunten Nepal

  • Onoverzichtelijk
  • Chaotisch op de weg
Ultieme tip: Probeer vooral eens echte Nepalese momo's. Deze zijn vrijwel in ieder restaurant wel te bestellen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

De mooiste momenten in de bergen! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Margret Aerts op 02 juni 2017

Nepal is een fascinerend land! Alle kleuren, geuren, cultuur, tempels, de vriendelijkheid van de mensen hebben een onvergetelijke indruk achter gelaten! Ik ben er vele malen geweest!

Het allermooiste vind ik echter de Himalaya! Er zijn vele tochten en trekkingen te doen naar allerlei berggebieden van verschillende dagen tot weken en van lichte trekkingen tot zware!

De kracht van de bergen is voelbaar... zo fantastisch om alleen maar te lopen... en je hoofd leeg te maken en te genieten van de prachtige bergen! Namaste!

Pluspunten Nepal

  • Zeer vriendelijke bevolking
  • gastvrij
  • nog steeds betaalbaar
  • de rijke cultuur
  • de overweldigende natuur

Minpunten Nepal

  • slechte wegen
  • hectisch verkeer in KTM
  • maar het is het allemaal waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mountain-flight Nepal (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Maritza Frazer op 11 mei 2017

Mooi land, mooie cultuur, mooie tempels, de gastvrijheid van de mensen viel me erg op. Hoe het boeddhisme beleefd wordt in Nepal was erg mooi en dit zag + voelde je eigenlijk overal terug in het land.

Pluspunten Nepal

  • gastvrijheid
  • cultuur
  • rust

Minpunten Nepal

  • gekkos
  • slechte wegen soms nog
Ultieme tip: De mountain-flight! Maar ook de natuurparken waren erg mooi. En vergeet Kathmandu niet...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De liefste mensen en mooiste natuur (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Susan Van den Boogaard op 09 mei 2017

Naar Nepal ga je voor de leukste mensen en de mooiste natuur. De eerste ontmoeting is vrij heftig, veel verkeer, vervuilde lucht en afval. Maar als je in staat bent daar doorheen te kijken, ontmoet je de liefste mensen, die alles met je willen delen ook als ze niets hebben. Ze zijn gelukkig en dat heb ik daar ook geleerd. Geld en bezittingen maken niet gelukkig maar gezelschap wel. In de natuur kom je tot rust, je ziet de mooiste plekken en slaapt onder de sterrenhemel wat er in Nepal miljoenen en super helder zijn. Doordat de stroom het 's nachts niet doet, wordt de lucht niet vervuild met licht waardoor de sterren mooi helder blijven stralen.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • goedkoop
  • lieve mensen
  • mooie natuur
  • rust

Minpunten Nepal

  • vervuiling
  • kans op aardbevingen
  • stroom en water cut
  • political strikes
Ultieme tip: Ga de natuur in en meng jezelf tussen de lokale mensen. In mijn tijd was er van toerisme weinig sprake waardoor je in alle rust de locals leert kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monkey tempel (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Danielle Vegt op 07 mei 2017

Prachtig land met veel cultuur. Zeker monkey tempel en Pokhara moet je zijn geweest. Daarnaast is het verblijven bij een gastgezin ook echt een must! Geweldige reis, mooi land, lekker weer en vooral aardige mensen.

Pluspunten Nepal

  • locals

Minpunten Nepal

  • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Pokhara en Chitwan!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

A place to remember (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door suzanne schuringa op 07 mei 2017

Nepal is een unieke reisbestemming. Het land is prachtig, de mensen zijn zo dankbaar en voor een Europeaan is alles daar heel betaalbaar. Zoveel mooie natuur, zeker als je een hike doet in de Himalaya's (wat ik heel erg kan aanraden). Laat dit je niet afschrikken als je geen topconditie hebt, je hebt hikes van een paar uur tot een paar weken. Voor ieder wat wils.

Pluspunten Nepal

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • himalayas

Minpunten Nepal

  • vervoer is soms lastig
  • opletten met eten (i.v.m. hygiene)
  • douches zijn vaak koud
Ultieme tip: Wandelen in de natuur is een aanrader Geniet van de rust Eet vegetarisch, de kans is kleiner dat je ziek wordt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

8 dagen Nepal (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Esther Nooter op 07 mei 2017

Echt een super relaxed sfeer hangt er hier. Kathmandu echt voor een wat drukkere wereldstad- gevoel. Pokhara voor de relaxte sfeer en Chitwan National Park voor de natuur... helemaal tot mijn rust gekomen hier!

Ultieme tip: Busy Bee in Pokara is echt een superrelaxte plek. Om te eten maar ook om een feestje te bouwen...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Trekking in Nepal! (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Margret Aerts op 06 april 2017

In maart 2014 heb ik de Trekking naar het Annapurna Basecamp gedaan! Een onvergetelijke tijd!
Twaalf dagen lang lopen door de een bosrijk gebied met vele rhodondendrons, overweldigende natuur om uiteindelijk het Basecamp te bereiken. We kwamen binnen met zware sneeuwval om vervolgens de volgende morgen wakker te worden met deze zonsopkomst! Een onvergetelijke ervaring en zeker niet mijn laatste trekking! De goede gids en drager van Nepal Planet Treks heeft gedurende deze tijd zeer goed voor mij gezorgd en ik voelde mij altijd veilig.

Ultieme tip: Trek in de Himalayas, Nepal!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Danielle Vegt op 27 maart 2017

Veel rijst, warmte en chaos in het verkeer waren mijn eerste indrukken. Daarna werd dat vervangen door kleur en vriendelijkheid. In Nepal is veel te doen, vooral de monkeytempel is leuk om doorheen te lopen. In Chitwan staat alles in het teken van dieren en natuur. Hier is het vooral leuk om een jungle walk te maken, te voet of op de olifant.

Pluspunten Nepal

  • aardige locas
  • goedkoop
  • kleurrijk

Minpunten Nepal

  • verkeer
  • wegen
  • geuren
Ultieme tip: Chitwan! Veel te zien en mooie omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Erika van Elst op 29 januari 2017

Pokhara is een hele leuke stad als je van winkeltjes houdt. Er zijn ontzettend veel leuke kleine winkeltjes met sjaals en handgemaakte souvenirtjes. Daarnaast ligt Pokhara aan het Phewa meer. Vanuit OR2K heb je een prachtig uitzicht op dit meer. Ook bij Bamboobar kan je heerlijk vertoeven aan het meer.
Chitwan is een prachtig natuurpark. Als je van de natuur houdt en een avonturier bent is het heel leuk om hier heen te gaan! De jungle is prachtig en tijdens safari zijn er veel dieren te zien.
Kathmandu is vooral voor de tempelliefhebbers. Als je niet van drukte houdt is Kathmandu minder leuk.

Pluspunten Nepal

  • aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Nepal

  • druk verkeer
  • gasgeur
Ultieme tip: Vervoer met de bus is erg goedkoop. Daarnaast zijn trektochten prachtig om te doen, hierbij loop je door dorpjes en de jungle.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het echte Nepal (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Leanne van Tol op 22 januari 2017

Nepal is een onwijs mooi, kleurrijk en vriendelijk land! Niet alleen heb je een prachtige, variërende natuur, ook de mensen zijn super lief en altijd vrolijk. Nepal heeft mooie steden, zoals de Pokhara en Chitwan (de Jungle). Maar als er iets is wat ik zou aanraden, dan is het wel om een dorpje te bezoeken, wat totaal niet bekend is. Zo ben ik naar Bungmati geweest. Een heel klein, arm dorpje net buiten Kathmandu. Hier heb ik een aantal dagen verbleven in een guesthouse op hetzelfde terrein als een school. Op deze manier kom je echt in aanmerking met de lokale bevolking en zie je echt hoe er in Nepal wordt geleefd. Een unieke ervaring als je het mij vraagt.

8,7
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • hele lieve locals
  • zeer betaalbaar

Minpunten Nepal

  • Het verkeer is chaos
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Erika van Elst op 16 januari 2017

De mooiste plekken die ik heb gezien zijn de gebieden met natuur. In Chitwan, een nationaal natuurreservaat, is het mogelijk om wilde dieren met eigen ogen te zien. Hier is het mogelijk om dieren te spotten vanaf de rug van een olifant tijdens de olifantensafari of vanuit een kano. Je komt dan dieren zoals krokodillen en neushoorns tegen. Ook heb ik in dit park een elephant bath gedaan, erg leuk!
Tijdens trektochten, die veelal vanuit Pokhara starten, zie je prachtige, ongerepte natuur. Hier ben je even weg van de drukte van de stad en het is mogelijk om via de jungle in dorpjes te komen, waar je dan ziet hoe de mensen daar leven.
Voor mensen die liever van de stad houden heb je ook nog wat. In Kathmandu valt veel te bezichtigen, waaronder heel veel tempels. In Pokhara is dit minder, maar dit is wel een leuke stad gelegen aan het Phewalake! Vanuit het restaurant OR2K heb je prachtig uitzicht over het meer onder genot van heerlijk eten en drinken. Wat me op een gegeven moment minder beviel was het verkeer in de stad. Ook is de ruimte in bussen vaak erg krap, want dit is gebouwd voor kleine mensen.

7,6
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Betaalbaar
  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • prachtige uitzichten
  • redelijk veilig

Minpunten Nepal

  • veel gasuitlaat
  • druk verkeer
  • zwerfhonden
Ultieme tip: Maak vrienden met de locals en je komt veel meer over de cultuur en het land te weten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke ervaring (woonachtig en vakantie) (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Martijn Ebregt op 03 december 2016

Het was geen eenmalige trip naar Nepal in 2011, want daarvoor had ik er drie jaar gewoond met het gezin.

Allereerst, moedig ik iedere persoon aan om een keer Nepal te bezoeken. In alle opzichten is het een prachtig land; de mensen, het landschap, eten en natuurlijk, de temperatuur. Daarbij moet ook gezegd worden dat het twee jaar geleden werd getroffen door een zware aardbeving, dus het is ook een goede stimulans voor de economie. De beste tijd om te gaan is in de herfst of lente, maar het is lang zo slecht niet om buiten 'het seizoen' om te gaan.

Kathmandu, de hoofdstad, is een magische plek waar al bizar veel te doen is. Tamel (binnenstad) en de verschillende tempels zijn daar de grootste attracties. Hier kun je natuurlijk al traditioneel Nepalees eten en de nodige souvenirs kopen.

Verder is een trektocht natuurlijk een 'must'! In Nepal bevinden zich 's werelds hoogste toppen en die moet je dan uiteraard zien. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden qua tochten, dus of je nou kort of lang zou willen, het is allemaal mogelijk. Aanraders zijn: Langtang, Gosaikunda, Annapurna circuit (buiten seizoen i.v.m drukte) en voor de echte liefhebbers natuurlijk; Everest basecamp. Prachtige uitzichten, gepaard met een kijk in het leven van de bergbewoners, wie wil dat nou niet?

Wat men vaak niet verwacht van Nepal, is dat er ook nog een groot junglegebied is. In het zuiden ligt Chitwan, waar er zich veel resorts bevinden. Liggend aan de rivier, heb je hier de mogelijkheid om de jungle in te gaan op een olifant, in een bootje of te voet. Wat kun je hier zien? Neushoorns, olifanten, krokodillen, slangen, luipaarden, talloze vogelsoorten en natuurlijk de tijger. De tijger is overigens een bedreigde diersoort, eeuwig zonde.

Als laatste, ik heb nog nooit zulke geweldige mensen meegemaakt als in Nepal. Gastvrijheid, vriendelijkheid en gulheid is waar het bij hen allemaal om draait. Hier kunnen we in Nederland nog veel van leren dus ga erheen en zie het zelf!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • goedkoop
  • vriendelijke locals
  • heerlijk eten
  • mysterieus

Minpunten Nepal

  • Wegen slecht
  • Armoede
Ultieme tip: Gids nodig? Vraag om Kamal en je hebt trouw en goed gezelschap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuurlijk Nepal (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door kiki lennaerts op 23 oktober 2016

Nepal is een land van veel culturen en met de mooiste vergezichten die je je kan voorstellen. Dit land heeft een permanente plek in mijn hart veroverd en ik zal hier daarom zeker nog vaker terugkomen.

Pluspunten Nepal

  • vriendelijke locals
  • uitzichten
  • natuur
  • cultuur
Ultieme tip: Everest basecamp trekking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De eerste trekking die ik gedaan heb in de Himalaya, Nepal! (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Margret Aerts op 10 oktober 2016

Een trekking in de Himalaya, Nepal is echt zo onbeschrijfelijk mooi! Na een kleine twee weken lopen aankomen in het basiskamp met zware sneeuwval en dan de volgende morgen de zon zien opkomen. Ik kan niet beschrijven hoe fantastisch dat is! Er zijn nog vele andere mogelijkheden om een mooie trekking te maken. Nepal... de kleuren, geuren, natuur, chaos, mystiek, de mensen, you stole my heart!!

Pluspunten Nepal

  • prachtige natuur

Minpunten Nepal

  • Hoofstad KTM chaotisch maar ook dat heeft wel weer wat..
Ultieme tip: Trekking in de Himalaya!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkende mooie reis naar Nepal (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tessa van Ewijk op 09 oktober 2016

Nepal, een prachtig land. Je kunt er hele mooie wandelingen maken! Wat me verdrietig maakt is hoe de mensen leven na de aardbevingen. En daarom zijn we er heen gegaan om het land te steunen en de mensen te helpen waarmee we konden. Dit maakt de reis het helemaal waar!

Pluspunten Nepal

  • homestay
  • baktapur
  • safari

Minpunten Nepal

  • regenseizoen
Ultieme tip: Probeer buiten het regenseizoen te goed en bezoek veel homestays. Dit laat je echt zien hoe de mensen hier leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land, vreselijk lieve mensen en bijzondere cultuur (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Charlotte Laumen op 07 oktober 2016

Een prachtig land, met vreselijk lieve mensen en een bijzondere cultuur. Het land is opgedeeld in een Hill-area (de Himalaya) en een Terai-area (het laagland). Twee totaal verschillende werelden, waarbij het noorden toeristisch is vanwege zijn trekkingen in de bergen en het zuiden vrijwel niet toeristisch is. Juist daarom heb ik een hele vette ervaring in het zuiden gehad. Het brengt je ver terug in de tijd en het is een groot avontuur. Door mijn stage, maar ook buiten mijn stage, heb ik in hutjes bij families thuis mogen geslapen, soms op het platteland. De bevolking is erg gastvrij en behulpzaam.
Ik kan het afraden om in het regenseizoen naar Nepal te gaan en een trekking maken. Het regent er dan veel en wegen zijn niet veilig in verband met landslides. Vanaf een bepaalde hoogte is dit niet het geval, maar het kost je een aantal dagen wandelend om daar te komen in de regen of je kan er naar vliegen wat duur is voor toeristen en ook niet geheel onveilig.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Erg betaalbaar
  • Vriendelijke mensen
  • Cultuur
  • Avontuur

Minpunten Nepal

  • Verkeer
  • Regenseizoen
  • Vliegmaatschappijen
Ultieme tip: Mocht je in de stad Dharan komen en mocht je zin hebben in een geweldig lekkere houtoven pizza, ga dan naar Olives Café!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk klooster Nepal (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Moniek Broek op 05 oktober 2016

In augustus 2013 heb ik een maand lang vrijwilligerswerk gedaan in Nepal, in het Pema Tsal-klooster in Pokhara. Ik heb hier Engelse les gegeven aan monniken tussen de drie en zes jaar oud. Het was een geweldige ervaring! De mensen zijn heel aardig en behulpzaam, de natuur is super mooi en de cultuur (waarvan het meeste nu is verwoest door de aardbeving) is prachtig. Ik heb de eerste paar dagen in een gastgezin gezeten in Kathmandu en daar de stad verkent en alle hoogtepunten gezien. Vervolgens ben ik met een lokale bus naar Chitwan National Park gegaan. Hier heb ik onder andere op de rug van een olifant gezeten en een baby neushoorn gezien! Daarna ben ik naar Pokhara gegaan voor een paar weken in het klooster. Ik gaf een paar uur per dag les aan de kinderen, af en toe las ik samen met een wat oudere monnik die graag zijn Engels wou verbeteren. Wij, de vrijwilligers, kregen les over het boeddhisme, konden mediteren en de gebeden bijwonen. Er waren een aantal excursies, we aten samen met de monniken en sliepen in dezelfde kamers als de monniken. Helaas waren er ook de mindere kanten van het land, mensen die niets hebben, geen dak boven hun hoofd, geen eten, mensen die hun kinderen hebben moeten afstaan aan een klooster omdat ze niet voor de kinderen kunnen zorgen, de overvolle bussen, de gaten in de wegen..
Al met al een hele mooie ervaring en ik ben heel blij dat ik dit heb mogen doen, voor de aardbeving, zodat ik met eigen ogen heb kunnen zien hoe mooi het is en was.

Pluspunten Nepal

  • Natuur en cultuur

Minpunten Nepal

  • De aardbeving zal heel wat verwoest hebben..
Ultieme tip: Neem een cadeautje mee voor kinderen die niets hebben als je van te voren weet dat je die gaat ontmoeten in een weeshuis of iets dergelijks. Ze zijn zo blij met een kleinigheidje!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vijf weken door Nepal backpacken (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Yalou van der Heijden op 04 oktober 2016

Nepal is een land om verliefd op te worden! Afgelopen zomer bezocht ik het voor de tweede keer. Mijn hoogtepunt? Een week lang leven tussen de monniken in het Kopan-klooster om meer te leren over het boeddhisme en meditatie. Verder raak je in Nepal niet uitgekeken op alles wat er om je heen gebeurd; de mensen, de taal, de natuur, het verkeer. Ik zou zo terug gaan als ik kon.

Pluspunten Nepal

  • natuur
  • cultuur
  • goedkoop

Minpunten Nepal

  • snelheid
Ultieme tip: Neem een kijkje op de biologische boerderij van een Nederlands-Engels stel; Herb Nepal!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Je gelooft het pas als je het hebt meegemaakt (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ed Slui op 02 oktober 2016

Kathmandu na de aardbeving. Dagelijks zijn er nog naschokken te voelen. Gesprekken met lokale mensen is beangstigend. Zelf alles mee gemaakt voor de aardbeving. Je hart slaat harder als je ziet wat er verwoest is. En er is nog steeds veel hulp nodig.

Ultieme tip: Tibet International Hotel kun je heerlijk Illy koffie drinken
Aangeraden voor: Backpackers

Geweldig (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Lynn Aben op 02 oktober 2016

Nepal is het meest speciale land waar ik ben geweest, het heeft heel veel bij me los gemaakt. Ik heb hoogtepunten bereikt (letterlijk; annapurna basecamp), en emotionele dieptepunten. Maar dit is wat mijn reis zo bijzonder maakte. De mensen zijn een van de aardigste die je op deze aarde tegen zult komen.

Pluspunten Nepal

  • aardige locals
Ultieme tip: Kom in contact met de lokale bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal in de moesson (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Guido Follens op 01 oktober 2016

Als je in de moesson een trekking wil doen in Nepal lukt dat best. Vergeet niet dat je zeer spaarzaam zicht op de Himalaya zal krijgen. Verder kun je wel mooie tochten maken door de tropische begroeiing, kom je veel vriendelijke bewoners tegen en krijg je regelmatig een hele lading neerslag op je hoofd.
Ben je tevreden met cultuur dan vormt de moesson helemaal geen probleem, de vele tempels, stoepa's en andere bouwsels zijn een kleurrijke lust voor het oog.

Pluspunten Nepal

  • een land vol mysterie
  • kleuren
  • vriendelijke bewoners
Ultieme tip: Is je doel trekkings maken met zicht, ga dan niet tijdens de moesson.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bhaktapur hoogtepunt van een prachtige rondreis (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door José Verhallen op 28 september 2016

Nepal was voor mij een verademing na India. De mensen waren heel vriendelijk en ik heb veel gewandeld in prachtige gebieden. Helaas lagen de reuzen van de Himalaya iets te vaak verscholen achter de wolken, maar als ze zichtbaar waren vond ik het spectaculair! Wij waren er ook tijdens een 5-daags offerfeest, dat was ook zeer bijzonder om me te maken. Je hebt wel een sterke maag nodig!

Pluspunten Nepal

  • Aardige bevolking en prachtige natuur en mooie tempels

Minpunten Nepal

  • Katmandu vond ik nogal lawaaierig en chaotisch maar wel de moeite waard
Ultieme tip: Als je zicht wilt hebben op de Himalaya ga dan niet te vroeg in het seizoen, maar pas in december. Wel kouder, maar spectaculaire uitzichten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een woeste, wilde schoonheid (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 04 augustus 2016

Nepal is alles wat ik ervan had verwacht en meer. De typische Nepalese steden bestaan uit verschillende pleinen met kleurige marktjes, opdringerige mensen en gebouwen in de bijzondere pagode-bouwstijl. Van stad naar stad rijd je over hobbelige wegen en kliffen, langs woeste landschappen met felgroene bergen en rijstterrassen. Tijdens een trek door de bergen word je verpletterd door een uitzicht op de duizenden meters hoge, ondergesneeuwde Himalaya. Waar je ook bent in Nepal, je kijkt je ogen uit.

Al kan je Nepal niet anders dan prachtig vinden, het is wel een ruig land om door te reizen. De wegen zijn ontzettend slecht, voorzieningen zijn verre van wat we in het Westen gewend zijn en er heerst een treurige armoede waardoor mensen zich massaal aan je opdringen. Zorg er daarom voor dat je in het juiste seizoen naar Nepal gaat. Met andere woorden: probeer uit alle macht het regenseizoen te vermijden. Dan verstoren bloedzuigers, mistwolken, lawines, regenbuien en hittegolven je reis naar Nepal die in een ander seizoen wonderbaarlijk had kunnen zijn.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Nepal

  • Betaalbaar
  • Waanzinnige natuur
  • Interessante cultuur
  • Himalaya

Minpunten Nepal

  • Slechte wegen
Ultieme tip: Doe een van de treks in het Annapurna-gebied. De wandelingen zijn zelfs voor onsportieve bankhangers zoals ik heel goed te doen en het uitzicht op de Himalaya is waanzinnig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Johnny Mol op 09 mei 2017
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat