Is het gevaarlijk om te hiken in Nepal?

Is het gevaarlijk om te hiken in Nepal?

door Lotte van der Hart

Nee. Hiken in Nepal is per definitie niet gevaarlijker dan in andere bergachtige bestemmingen. Helaas bestaat er altijd een kans op ongelukken. Je wandelt niet voor niets door ‘s werelds meest uitdagende gebieden, waar het weer plotseling kan omslaan en lawines op de loer liggen. Maar met de juiste voorbereiding én goede begeleiding, maak je naast een waanzinnige, onvergetelijke hike óók een veilige reis naar de top. 

Maar hoe zorg je dan voor een goede voorbereiding? Check allereerst altijd de beste reisperiode en weersvoorspellingen. Met goed weer geniet je van panoramische uitzichten en zijn de wegen naar de top minder gevaarlijk. Onthoud daarom altijd tijdens de trekking de plaatsen waar je, indien nodig, kunt schuilen. Denk daarnaast in laagjes en neem voldoende luchtig én warme kleding mee. Pak stevige wandelschoenen in met veel grip. En vergeet je kaart, GPS of kompas niet. 

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 44 reizen naar Nepal

Ben je van plan om hoger dan 2.500 meter te hiken? Wees je dan bewust van de gevaren van hoogteziekte. Ons lichaam is in staat om te wennen aan de hoogteverschillen van de Himalaya, zolang je hier rustig de tijd voor neemt. Drink, slaap en rust daarom voldoende. En ga met een ervaren, lokale gids op pad. 

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors