Waarom zijn de Filipino's zo vriendelijk?

Waarom zijn de Filipino's zo vriendelijk?

door Maurice Kosterink

In de Filipijnse cultuur zijn gastvrijheid en saamhorigheid belangrijke waarden. Dat is de reden waarom de Filipino’s je zó versteld doen staan met hun vriendelijkheid. In de Filipijnen kom je continu lachende mensen tegen die reizigers, zoals jij, willen helpen. Of Filipino’s die gewoon heel nieuwsgierig zijn en graag een praatje met je maken! 

De Filipino’s zijn dus over het algemeen hele aardige mensen, omdat ze een erg groot saamhorigheidsgevoel hebben. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je de Pino’s niet beledigd. Spreek daarom altijd op een beleefde en respectvolle manier. Gebruik vooral bij het aanspreken van oudere mensen de woorden po en opo. Die woorden hebben geen directe vertaling, maar duiden op respect. Vergeet ze niet te gebruiken! 

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Wil je die speciale Filipijnse vriendelijkheid eens ervaren? Filipino’s wonen overal ter wereld. Ze wonen niet alleen op de Filipijnen! Een deel van de bevolking is verhuisd naar Amerika of het Midden-Oosten. In de Verenigde Staten wonen er maar liefst 3,5 miljoen! De Filipino’s die naar het buitenland zijn verhuisd, hebben hun saamhorigheidsgevoel gewoon meegenomen. Zo is hun speciale vriendelijkheid overal te ontdekken. 

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors