In Makati City vind je de gezelligste markt van Azië

In Makati City vind je de gezelligste markt van Azië

door Maurice Kosterink

“Ik heb nog nooit zo’n schone en georganiseerde markt gezien als de Salcedo Community Market.”

Het is zaterdag en het is super mooi weer. Een strakblauwe lucht, een licht briesje en een lekker temperatuurtje. Precies zoals het weer bijna altijd is op de Filipijnen. Toch loop ik door een supergroot, overdekt winkelcentrum in de airconditioning. Zonde! Ik wil van het lekkere weer genieten. Ik besluit een meisje met geblondeerd haar te vragen of ze weet of er een leuke plek is om van het weer te genieten. Ze raadt mij aan om naar de Salcedo Community Market te gaan.

Even later zet een vriendelijke taxichauffeur mij af op een pleintje tussen hoge wolkenkrabbers in Makati City. Op het pleintje staan een heleboel eetkraampjes onder wuivende bomen. Ik loop de markt op en zie allerlei sapkraampjes en barbecueplekken. Het verbaast mij hoe schoon en rustig de markt is, ook al is het een komen en gaan van mensen. Een hele grote familie staat achter een kraampje Chinees eten te koken. Wat ruikt dat eten lekker! Daar ga ik wat kopen. 

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

“Hallo meneer, wat wilt u bestellen?’’ vraagt het jongste familielid heel beleefd. Ik bestel wat vegetarische loempia’s en neem plaats op een klein plastic krukje naast de kraam in de schaduw van een van de grote wuivende bomen. De kinderen van de familie komen na het eten naar mij toe. “Was het lekker? Wilt u meer? Waar komt u vandaan eigenlijk?” Ik vertel de kinderen van de familie alles over Nederland, totdat hun moeder hen vriendelijk verzoekt de tafels af te ruimen. Ik besluit dan ook maar te gaan en zwaai de hele familie gedag. Dit is zeker de gezelligste markt ooit! 

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors