Zo sluit je je safari-avontuur in Sri Lanka het beste af

Zo sluit je je safari-avontuur in Sri Lanka het beste af

door Lotte van der Hart

“In mijn hoge, ruime tent staat een zacht tweepersoons bed, waarop rozenblaadjes liggen. In de hoek is een gezellig woonkamertje gecreëerd”

Na een lange dag dieren spotten in het zuidelijk gelegen Udawalawe National Park, kom ik enthousiast én bezweet aan bij mijn nieuwe verblijf. Terwijl ik de jeep uitspring, wandelt een vrolijke receptioniste mij tegemoet. Nieuwsgierig volg ik haar over een lange, witte brug naar het ronde zwembad en mijn nieuwe slaapplek. Om het safari-gevoel vast te houden, overnacht ik diezelfde nacht in een tent. Een luxe tent, dat wel. 

Aan de rand van het Udawalawe National Park ligt Kottawatta Village. In deze ‘village’ overnacht je in vooropgezette, comfortabele safaritenten. In mijn hoge, ruime tent staat een zacht tweepersoons bed, waarop rozenblaadjes liggen. In de hoek is een gezellig woonkamertje gecreëerd. En in de open badkamer steelt de enorme regendouche de show. ‘s Avonds neem ik een frisse duik, terwijl de chef een verse maaltijd in het restaurant bereidt. Tijdens het baantjes trekken neem ik mezelf voor dat dit niet mijn laatste safari-avontuur in Sri Lanka zal zijn.

ZELF NAAR Sri Lanka?

Bekijk alle 79 reizen naar Sri Lanka

Reizen Sri Lanka

Specialisten Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors