Tijd en tijdsverschil Oman

Tijd en tijdsverschil Oman

Na ruim acht uur vliegen strek je je benen in Muscat, de havenstad die het startpunt vormt voor je vakantie in Oman. Maar voordat je de Arabische kustplaatsen Sur en Ras al Hadd verkent of landinwaarts het berggebied van Jebel Shams in trekt, is het wel verstandig om je horloge te verzetten naar de actuele tijd in Oman. 

Het is misschien geen verrassing dat Oman, zo’n 7.000 kilometer verderop, in een andere tijdzone dan Nederland ligt. En hoewel je waarschijnlijk weinig last gaat hebben van een jetlag, is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van het tijdsverschil met Oman. 

ZELF NAAR Oman?

Bekijk alle 23 reizen naar Oman

Wat is het tijdsverschil met Oman?

Omdat Oman geen zomer- en wintertijd kent, verschilt het tijdsverschil per half jaar met één uur. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het tijdsverschil met Oman twee uur. In de Nederlandse winter is het in Oman drie uur later. 

Omdat het weer in Oman in de winterperiode het meest aangenaam is voor een rondreis, krijg je waarschijnlijk te maken met het tijdsverschil van drie uur. Probeer je bij aankomst gelijk aan te passen aan de tijd in Oman, zodat je geen gat in de dag slaapt en je de tijd die je voor je Oman-vakantie hebt uitgetrokken zo optimaal mogelijk besteedt.

Het tijdsverschil met Oman en zijn buurlanden

Ga je niet alleen naar Oman op vakantie, maar plan je ook een bezoek aan omliggende bestemmingen in het Midden-Oosten? Houd er dan rekening mee dat zelfs nabijgelegen bestemmingen als Iran en emiraat Qatar een tijdsverschil met Oman kennen. Zo is het in Oman één uur later dan in Qatar en is het tijdsverschil met Oman en Iran een half uur. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Oman

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors