Klimaat Oman

Klimaat Oman

Oman is een van de warmste en droogste landen ter wereld. Zo heeft het land gemiddeld wel 3500 zonuren per jaar, terwijl er slechts tweehonderd millimeter neerslag valt. Door dit warme woestijnklimaat lopen de temperaturen in de zomer soms op tot bijna vijftig graden.

En dat is héét voor ons Europeanen. Maar hoewel het in Oman het hele jaar door warm is, zijn er wel perioden waarin de temperatuur daalt. En omdat het landschap erg gevarieerd is, zijn er ook delen waar het koeler is. Lees je daarom goed in over het klimaat in Oman, voordat je een rondreis ernaartoe boekt.

ZELF NAAR Oman?

Bekijk alle 23 reizen naar Oman

Wat voor een klimaat heeft Oman?

Het klimaat in Oman is niet overal hetzelfde. Vooral het noordelijke kustgebied rondom hoofdstad Muscat kent snikhete zomers, waar de temperatuur al makkelijk oploopt tot ver boven de veertig graden. Het warme woestijnklimaat in deze regio zorgt ervoor dat het ’s avonds nauwelijks afkoelt. En dat er weinig regen valt.  

In het zuidoosten van Oman is het klimaat anders. In dit gebied rondom kuststad Salalah valt er door het staartje van de moesson meer neerslag. En daardoor is de omgeving er veel groener. Bovendien zorgt het tropische klimaat in deze regio ervoor dat temperaturen niet boven de 33 graden uitkomen.     

De Omani winter

In de winter is het klimaat van Oman wat aangenamer dan in haar snikhete zomer. Tijdens de Omani winter daalt de temperatuur rondom Muscat overdag naar zo’n 25 graden. En met gemiddeld twintig graden, zijn ook de nachten beter uit te houden.

In het berggebied bij Jebel Shams en Jebel Akhdar kan het zelfs aardig koud worden tijdens de Omani winter, met temperaturen onder de tien graden. Vergeet dus niet een warme trui in te pakken als je van plan bent om in de wintermaanden de bergen in te trekken.

Wanneer is het weer in Oman het beste voor een rondreis?

Omdat het weer in Oman ervoor zorgt dat de zomers snikheet zijn, is de beste reistijd voor Oman de winterperiode. Van december tot en met maart is het klimaat in Oman aangenaam. De temperatuur komt niet boven de dertig graden uit, de zon schijnt volop en er valt weinig regen. Bovendien nodigt de opgewarmde zee je uit voor een heerlijke duik.

Vind je reisorganisatie

Reizen Oman

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors