Wadi Shab

Wadi Shab

door Marleen de Keyzer

Dadelplantages en bananenbomen omringen haar eindeloos lijkende zandstenen muren. Tussen die rotswanden door beweegt perfect turquoise water zich een weg naar de zee, vergezeld door ijsvogels en de roze bloemen van oleanders aan de waterrand. Wadi Shab is niet alleen een van de mooiste plekken tijdens je rondreis door Oman, maar ook een van de meest spectaculaire. De ‘kloof tussen de kliffen’ doet je píepklein voelen.

Ten zuiden van de Bimmah Sinkhole versiert Wadi Shab de kustweg van Muscat naar Sur. Hoewel haar betonnen ingang afschrikt, maakt de keien weg die je naar de steeds nauwer wordende kloof leidt, álles goed. 

ZELF NAAR Wadi Shab?

Bekijk alle 8 reizen naar Wadi Shab

Wandeling door Wadi Shab

De beste manier om Wadi Shab te verkennen is met een wandeling door de kloof. Een lokale boot brengt je vanaf de ingang naar het beginpunt van het wandelpad. Onderweg vaar je kriskras tussen de rotswanden van de kloof door. En langs terrasvormige plantages.

De hike brengt je naar verschillende dorpjes die verstopt liggen tussen de plantages. Langs ondergrondse stukken vol varens. En naar diepwaterpoeltjes omringd door vijgenbomen, waar een verfrissende duik op je wacht.

Omdat het pad slechts deels geprepareerd is, heb je goede wandelschoenen nodig. Op sommige stukken loop je over grote keien die vooral na hevige regen glad kunnen zijn.

Wadi Shab’s kleine zusje: Wadi Tiwi

Iets zuidelijker langs de kustweg richting Sur ligt een op zijn minst zo’n mooie kloof. Wadi Tiwi is in de lente zelfs misschien nog wel spectaculairder dan haar beroemde zus, wanneer haar weelderige moestuinen volop in bloei staan.

In tegenstelling tot Wadi Shab, is Wadi Tiwi wel bereikbaar met de auto. Maar omdat de wegen nauw en steil zijn, hebben de locals liever dat je naar de kloof wandelt. Gelukkig word je beloond met een adembenemende omgeving vol groenblauwe waterpoeltjes, dramatische zandstenen muren en weelderige bananenbomen.

Hebben we je geïnspireerd om op vakantie naar Oman te gaan? Bekijk alle reizen naar Oman!

Fotocredits: Prasad Pillai | Andries3 Tristan Schmurr

Vind je reisorganisatie

Reizen Wadi Shab

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors