Reisadvies Oman

Reisadvies Oman

Een mix van moderne nieuwbouw en traditionele charme wacht je op tijdens een rondreis door Oman. Je verdwaalt in Arabische markten, struint door traditionele havens en zwemt in turquoise poeltjes tussen de watervallen en terrassenplantages van Wadi Shab

Maar voordat je aan je vakantie in Oman begint, is het verstandig om het actuele reisadvies voor Oman te checken. Zo weet je waar je aan toe bent en met welke veiligheidsrisico’s je rekening moet houden voor je rondreis door Oman. 

ZELF NAAR Oman?

Bekijk alle 23 reizen naar Oman

Wat is het reisadvies voor Oman?

Wanneer je naar een land in het Midden-Oosten afreist is het goed om je te realiseren dat er andere wetten, regels en gebruiken gelden dan je in Nederland gewend bent. Zo dienen alle vrouwen in Oman bedekkende kleding te dragen en wordt lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar niet geaccepteerd. 

Verder gelden er veiligheidsrisico’s in Oman. Het reisadvies voor Oman van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is om op te passen in het verkeer. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor piraten voor de kust in de Arabische Zee. Zowel de commerciële vaart als particuliere zeiljachten lopen risico. 

Hoe blijf je op de hoogte van het reisadvies voor Oman?

Ga je op vakantie naar Oman? Dan is het belangrijk om regelmatig het actuele reisadvies voor Oman te checken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie goed in de gaten en werkt het reisadvies voor Oman bij waar nodig. Het kan hierbij gaan om veiligheidsrisico’s met betrekking tot misdrijven, demonstraties en rellen. Maar ook verkeersveiligheid en noodsituaties door natuurrampen vallen onder dit advies. Let er bij het checken van het advies op voor welke regio’s de veiligheidsrisico’s gelden. 

Hoewel er veiligheidsrisico’s gelden in Oman hoeft dit je vakantie niet te beheersen. Ondanks dat de nieuwsberichten uit het Midden-Oosten anders doen verwachten is Oman een bijzonder veilige en gastvrije bestemming. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Oman

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors