Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Filipijnen

8,5
8,7 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
7,4 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,8 Veilig
9,4 Natuur
9,3 Stranden
8,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 81
  • Aantal waarderingen: 49

EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN! (bezocht in juli 2006)

Review geschreven door RAQUEL RIVERO V/D MADEN APSAY op 23 oktober 2016

De Filipijnen is niet zo'n toeristische bestemming onder de reislustige Nederlanders, waar landen als Thailand, Indonesië, en ook Vietnam en Maleisië al jaren door grote aantallen bezocht worden, is de Filipijnen een beetje een ondergeschoven kindje. Daar komt langzaam verandering in. Het land staat regelmatig met trots op de diverse reisbeurzen en toont daar een prachtige showcase van wat je er allemaal kunt doen en ondernemen. Het samenstellen van een top 10 met hoogtepunten is niet makkelijk, het land heeft namelijk enorm veel te bieden. Ga je naar de Filipijnen, dan moet je er in ieder geval een paar op je to do lijstje zetten.
De Top 10 :
1. ONDERGRONDESE RIVIER BIJ PUERTO PRINCESA
2. TAAL VULKAAN
3. BORACAY
4.DE EILANDEN GROEP BATANES
5.RIJSTTERRASSEN IN CORDILLERAS REGIO
6.VIGAN
7.BOHOL
8.MANILA
9.TUBBATAHA REEF NATIONAL PARK
10.PRACHTIGE BAROKKERKEN.

In Manila en Cebu komt zakkenrollerij en diefstal van tassen regelmatig voor, laat je bagage nooit zonder toezicht achter. Nouja das met de meeste landen trouwens, niet alleen in de Filipijnen.

Persoonlijk hou ik niet zo van toeristisch gebied, ik reis liever naar de Jungle toe en buiten de stad, mooi eilandjes kijken. Beaches, bootjes varen en ect. I love Filipijnen!

Pluspunten Filipijnen

  • Lekker eten

Minpunten Filipijnen

  • fooi en zakkenrollerij
Ultieme tip: Beste reisperiode in de Filipijnen ligt tussen december en half mei.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

El Nido, favoriete plaats tot noch toe (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Tobias van der Meer op 15 oktober 2016

Tijdens onze wereldreis van zeven maanden bezochten wij de Filipijnen in drie weken. We wisten er van tevoren nog niet veel vanaf maar achteraf bleek het ons favoriet te zijn. Het land met zijn 7000 eilanden is zo mooi, de mensen zijn zo lief en het is nog totaal niet toeristisch.
Wandelen door bizarre rijstvelden, canyoneren door extreem blauwe watervallen, snorkelen tussen scholen met sardines of simpelweg met walvishaaien, kanoën naar een onbewoond eiland of gewoon op een van de hagelwitte stranden een cocktail drinken, het kan allemaal. Voor ieder wat wils.
En nog super goedkoop ook!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Het eiland Palawan en dan voornamelijk eilandhoppen in Bacuit Archipel bij El Nido. Wauw, wat is dat fantastisch mooi. En nog niet overspoeld door toerisme.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Filipinos (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Iris Vernooij op 13 oktober 2016

Als ik in een woord zou moeten beschrijven wat het mooist is de Filipijnen is dan is het de lokale bevolking.
Wat zijn zij ontzettend vriendelijk, iedereen is bereid je te helpen, wil graag een praatje maken en de kinderen zijn zo blij met een lach, 'high five' of een spelletje die je met ze doet.
Helaas verandert het al in toeristische plekken, maar laten we dit allemaal koesteren en enkel met een lach op ons gezicht rondlopen want dat is wat het land verdient!

Pluspunten Filipijnen

  • de natuur
  • de vriendelijke locals
Ultieme tip: Bevind je onder de locals, stap achter op de motor, eet een hapje met ze mee enz..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ontdek de Filipijnen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marja Van T Hoff op 10 oktober 2016

De Filipijnen. Een paradijs, er is simpelweg geen ander woord voor. De eilanden zijn werkelijk prachtig en zeer divers. Bovendien is de bevolking zeer vriendelijk en kun je interessante gesprekken met hen hebben, want men spreekt Engels.
Er is heel veel te zien en te doen maar eilandhoppen is een must. Enige aanpassing is daarvoor wel nodig, want het kan nogal wat tijd in beslag nemen. Het begint al met geld pinnen. Best lastig. Een vliegtuig dat bijna altijd te laat vertrekt, als het al vertrekt. Een pont nemen tussen de eilanden? Idem dito.
Maak er geen probleem van, calculeer het in.
Op het eiland Palawan hebben we een auto gehuurd en zijn het eiland gaan verkennen. Je kunt daar prima zelf een auto rijden. El Nido is de meest relaxte plaats op aarde naar onze mening. We hebben een boottocht gemaakt langs verschillende eilandjes voor de kust bij El Nido en hebben daar enorm van genoten. Echt een paradijs! Verlaten eilandjes, verborgen stranden, barbecue-lunch op een wit strand, turquoise water, verborgen lagunes, het is er allemaal.
Voel de vibe van dit heerlijke land, neem het over en kom tot rust.

Ultieme tip: Het allerleukste verblijf op Palawan was Susan's Place in Puerto Princesa. Midden in het stadje en toch heel rustig.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Filipijnen, het mooie eiland Palawan (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Stefanie de Wit op 10 oktober 2016

Filipijnen is een onwijs mooi en vriendelijk land. De mensen willen je heel graag helpen en vinden het onwijs leuk dat je hun land komt bezoeken. Het eiland Palawan is een geweldige bestemming met als hoofdpunten het dorpje El Nido, Port Barton of de open deuren-gevangenis in Puerto Princessa. In El Nido kan je de mooiste stranden bezoeken, zoals Las Cabanas of Nacpan Beach. Maar probeer vooral een local te zoeken die je de mooiste onbewoonde strandjes en eilandjes laat zien voor de kust van El Nido! ( Eilandhoppen op de Bacuit Archipel van Palawan!)

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • Lieve mensen
  • Heerlijk eten
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Huur een scooter en rijd zelf naar een geweldig mooi, bijna verlaten strand van Nacpan Beach! De reis ernaartoe is de moeite alleen al waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde; "The Pines" (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Roos Timmer op 06 oktober 2016

Siquijor, het eiland dat mijn hart gestolen heeft.... Van prachtige watervallen tot bounty-strandjes en mooie plekken om te overnachten.(resorts en ook een hostel genaamd JJ's, echt een aanrader!) Maar vooral de lieve bevolking zorgt voor een heerlijk relaxte en overweldigende ervaring en herinnering!

Pluspunten Filipijnen

  • goedkoop
  • natuur

Minpunten Filipijnen

  • geen grote/mooie steden
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is een dagtrip naar Apo-island! Hier kun je zwemmen met schildpadden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op palawan (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Maggie Vroemen op 05 oktober 2016

Palawan is een van de vele eilanden waaruit de Filipijnen bestaat en wat mij betreft echt een paradijs! Mooie stranden, palmbomen, lekker weer, lekker eten, hele lieve en vriendelijke mensen en veel natuur... Wij waren in het hoogseizoen, wat best druk was.. Dus misschien beter om daar net buiten te gaan!

Pluspunten Filipijnen

  • aardige locals
  • lekker weer

Minpunten Filipijnen

  • toeristisch
  • druk
  • duur
Ultieme tip: Een boottrip maken vanaf El nido (noord palawan)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Filipijnen (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Milou van Mastrigt op 04 oktober 2016

De Filipijnen is een van de meest fantastische plekken waar ik ooit ben geweest. Met zoveel eilanden raak je nooit uitgekeken. De diversiteit is mega, van rijstvelden tot white sand beaches, van toeristische plekken tot onontdekte eilanden, van locals naar vloeiend engels sprekende kinderen, watervallen, milky blue waters, natural pools tijdens low tide. In een woord fantastisch!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • Natuur
  • divers
  • onontdekt

Minpunten Filipijnen

  • Veel reizen om op de mooie plekjes te komen
Ultieme tip: Siargao! Dit is een onontdekt eiland maar een walhalla als je in de ban bent van surfen. Rustig, laid-back en de perfecte vibe. Harana voor de sunday food night!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Jetske Esser op 04 oktober 2016

De Filipijnen is een erg leuk land. Vele kleine eilandjes en nog best onbekend bij reizigers. Dit komt misschien omdat niet alles even makkelijk te bereiken en te regelen is. De eerste dag wilden we weg, maar uiteindelijk na wat slaap wilden we aan het eind van de rit langer blijven! Super! Ik ga nog eens terug.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • Locals zijn een pluspunt. Je denkt dat iedereen op de wereld negatief is.. maar die mensen zijn optimistisch en zo positief over alles.
Ultieme tip: Ga vooral naar stukken waar nog niet teveel toeristen zijn. Huur een scooter en rijd rond!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooi plekje op aarde (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Maxim Vnoutchkov op 04 oktober 2016

Als je van stranden houdt, dan is Filipijnen en vooral Palawan El Nido en Coron een aanrader. Eventueel zou je een bootje kunnen nemen om een paar dagen te gaan eiland-hoppen. Er is ook ooit een set geweest voor de film Jason Born.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • Natuur
  • stranden
  • rust
  • backtobasic

Minpunten Filipijnen

  • Armoede
Ultieme tip: Ga een keer naar El Nido en geniet van diverse stranden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Bohol (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Raoul Martin op 03 oktober 2016

Vermijd de grote steden. Bohol is een aanrader en het duiken is fantastisch. Duiken op Balicasag Island is de beste spot in het laagseizoen. Een aanrader qua duikschool: Phillipine Fun Divers. Ga ook eens kayakken naar Virgin Island.

6,8
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Giuseppe is het beste restaurant van Bohol.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers

Adembenemend (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marlies Heijmans op 03 oktober 2016

Een land waar je meteen verliefd op wordt. Vriendelijke en behulpzame mensen, maar vooral de natuur en de onderwaterwereld zijn overweldigend. Al heel wat gezien van de wereld, maar mooier dan in de Filipijnen kun je het niet krijgen.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • De bevolking spreekt Engels

Minpunten Filipijnen

  • trekking door de rice terraces. goede conditie en geen hoogtevrees vereist
Ultieme tip: Ga zeker eilandhoppen en snorkelen in El Nido Palawan
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wauw! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Liliana Campfens op 03 oktober 2016

Wat een prachtig land! De natuur is overweldigend en als je denkt dat je het mooiste plekje hebt gezien, zie je een uur of een dag later een nog mooiere plek. Boracay en Palawan hebben op mij en vele anderen toch wel een diepe indruk achter gelaten. Een boottocht vanuit El Nido brengt je bij de meest bijzondere lagunes, zelfs een secret lagoon. De Underground River is de titel van één van de zeven wereldwonderen zeker waard!
De Superman Zipline-activiteit daar vlakbij is ook zeker een aanrader. Je klautert de Ugong Rock op en voor je het weet mag je jezelf een echte super(wo)man noemen want je vliegt naar beneden. Wat een fantastisch gevoel!
Op het eiland Boracay bevindt zich White Beach, een stuk strand met zand als poedersuiker. Zó fijn, en zacht onder je voeten. Ook dit is zijn titel als nummer zes van de mooiste stranden ter wereld waard.
En zo zijn er nog tal van plekken die ik nog graag zou willen bezoeken in de Filipijnen. En het zwemmen tussen de walvishaaien lijkt me een ontzettend bijzondere ervaring.
Ik hoop dat jullie met plezier deze review hebben gelezen.
Liliana

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • natuur

Minpunten Filipijnen

  • vervoer vertragingen
Ultieme tip: De vele vertragingen leveren ergernissen op maar als je eenmaal op je bestemming bent vergeet je alles.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Liliana Campfens op 03 oktober 2016

Wat een prachtig land! De natuur is overweldigend en als je denkt dat je het mooiste plekje hebt gezien, zie je een uur of dag later een nog mooiere plek. Boracay en Palawan hebben op mij en vele anderen toch wel een diepe indruk achter gelaten. Een boottocht vanuit El Nido brengt je bij de meest bijzondere lagunes, zelfs een secret lagoon. De underground river is de titel als één van de 7 wereldwonderen zeker waard!
De superman zipline activiteit daar vlakbij is ook zeker een aanrader. Je klautert de Ugong rock op en voor je het weet mag je jezelf een echte super(wo)man noemen want je vliegt naar beneden. Wat een fantastisch gevoel!
Op het eiland Boracay bevindt zich White beach, een stuk strand met zand als poedersuiker. Zó fijn, en zacht onder je voeten. Ook dit is zijn titel als nr 6 van de mooiste stranden ter wereld waard.
En zo zijn er nog tal van plekken die ik nog graag zou willen bezoeken in de Filipijnen en het zwemmen tussen de walvishaaien lijkt me een ontzettend bijzondere ervaring.
Ik hoop dat jullie met plezier deze review hebben gelezen.
Liliana

8,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • nog geen massatoerisme

Minpunten Filipijnen

  • veel vertragingen
Ultieme tip: Heb geduld voor de binnenlandse vluchten. De vele vertragingen leveren ergernissen maar als je eenmaal op je bestemming bent vergeet je alles.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

El Nido - Een Kennismaking (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Ella Wagemakers op 02 oktober 2016

Je moet het zien om te geloven. De gastvrijheid en vriendelijkheid is echt, het eten is lekker, ze spreken Engels. De cultuur is rijk -- 7107 eilanden, waarvan een paar onbewoond zoals in het liedje, vol muziek, eten, kleur, en gezelligheid. En dit allemaal voor een betaalbare prijs.

Minpunten Filipijnen

  • Pas op voor zakkenrollers
Ultieme tip: Leer een paar handige begroetingen in het Filipijns zoals 'Goede morgen' (Magandang umaga), Mabuhay en vooral 'Dankjewel' (Salamat of Maraming salamat).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Because I'm happy... (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Helga Bolleboom op 02 oktober 2016

Zoals iedereen hadden we een vooroordeel over de Filipijnen maar die bleek ongegrond voor de plekken waar wij zijn geweest. Op Malapascua zaten wij op een resortje bij een gemeenschap waar de mensen blij zijn met het weinige dat ze hebben. Het land bestaat uit heel veel eilanden die alle van elkaar verschillen dus voor elke reiziger is er iets te vinden.

Pluspunten Filipijnen

  • afwisselend
  • mooie natuur

Minpunten Filipijnen

  • verkeerschaos
Ultieme tip: Ga buiten de gebaande paden en zoek de locals op.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

More fun in the Philippines (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Diana Stok op 02 oktober 2016

De Filipijnen bestaat uit ruim 7100 eilanden en het land is net zo veelzijdig als dit aantal eilanden. Als je vraagt om het pareltje, is Palawan waarschijnlijk het antwoord.

De vele onbewoonde eilandjes bij El Nido en prachtige lagunes verkenden we met een privé boot. Geen lawaaierige toeristen, alleen wij, het vijftig tinten blauwe water, hagelwitte strandjes, indrukwekkende rotsformaties en de tropische onderwaterwereld. Priceless. De natuur is hier zo prachtig, dat is met geen woorden te omschrijven en met geen foto vast te leggen. Het is niet zonder reden dat meerdere seizoenen van Expeditie Robinson hier zijn opgenomen.

Vanaf het golden hour zwijmelden we op het resort weer weg van het perfecte, sprookjesachtige uitzicht over de baai. Terwijl de zon langzaam in het water zakt, lijkt de kleur van lucht met de minuut schitterender te worden. Ik geniet intens en besef me dat dit alles is wat ik op dit moment nodig heb.

El Nido is ook nog eens een sfeervol stadje vol leuke hostels, barretjes en restaurants en een laid back vibe. Die heerlijke, ongedwongen sfeer die Azië typeert. Overdag is het stil maar ’s avonds bloeit het helemaal op met plastic stoeltjes op het strand en een prima nachtleven.

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Filipijnen

  • Aziaten zijn meestal erg vriendelijk

Minpunten Filipijnen

  • geen
Ultieme tip: Bewaar Palawan tot het einde en reis van zuid naar noord. Zo eindig je met het meest bijzondere eiland en begin je met stranden en jungle om met een climax te eindigen in El Nido.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Palawan bewoneren.. (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Milka Adamczyk op 02 oktober 2016

Ik heb echt een super mooie tijd gehad op Palawan in de Filipijnen. De stranden en eilandjes zijn zo mooi als bij Expeditie Robinson. De zee heeft prachtige blauwe kleuren die de foto's geen eer aan doen. Naast de prachtige natuur zijn ook de mensen heel erg vriendelijk, behulpzaam en spreken ze goed Engels. Ik kan het echt iedereen aanraden!

Pluspunten Filipijnen

  • Betaalbaar
  • Aardige locals
  • Locals spreken Engels
  • Prachtige stranden
  • Onderwaterwereld
Ultieme tip: Overnachten op een van de kleine eilandjes bij Port Barton en El Nido.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Alleen op reis op de Filipijnen (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Lavinia Frantzen op 02 oktober 2016

Het waren drie geweldige weken op de Filipijnen. Begonnen op Palawan en daar met een boot langs onbewoonde eilanden gevaren in vijf dagen tijd. Geweldige ervaring met het lekkerste eten en de leukste mensen! Daarna afgereisd naar Cebu en Bohol waar ik met een vriend verder ben gereisd. Drie weken is te kort, maar toch een enorme ervaring rijker!

Pluspunten Filipijnen

  • betaalbaar
  • vriendelijk
  • avontuur
  • ongerept
  • natuur

Minpunten Filipijnen

  • eten
  • armoede
Ultieme tip: Skip Manila, pak een Uber als je toch in Manila moet zijn. Ga liften als je met meerdere reizigers bent en een klein budget hebt. Super lieve mensen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Lisa Mols op 01 oktober 2016

Palawan: El Nido is prachtig. Boek een boottrip hier of laat je droppen op een onbewoond eiland voor een nacht. Underground River Puerto Princesa viel wat tegen.
Boracay: parelwitte stranden, leuk als je van een feestje houdt.
Cebu: Leuke duiken bij Moalboal. Zwemmen met walvishaaien een enorme afrader!! Net een circus!
Bohol: Mooie natuur en schattige tarsiers.
Veelzijdig land!

Pluspunten Filipijnen

  • Veelzijdig

Minpunten Filipijnen

  • Veel vliegen
Ultieme tip: Eigen expeditie Robinson op een van de eiland rondom El Nido, Palawan
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner
Sponsors