Vervoer Tibet

Vervoer Tibet

Wat zijn de vervoersmiddelen in Tibet?

Wegen zijn, met uitzondering van de Friendship Highway, erg slecht. Daarnaast is er weinig openbaar vervoer waardoor reizigers moeilijk van plek naar plek kunnen komen. Je hebt dus echt tijd en geduld nodig als je door Tibet gaat reizen.

Vliegtuig

Vanaf verschillende Chinese steden gaan vluchten naar Lhasa. De meeste reizigers vliegen vanaf Chengdu, omdat het hier makkelijker is om een vergunning voor Tibet te regelen. Vanaf Kathmandu in Nepal gaan ook vluchten naar Lhasa.

ZELF NAAR Tibet?

Bekijk alle 5 reizen naar Tibet

Sinds de zomer van 2010 is er een tweede vliegveld geopend in Tibet in Ali. In de wintermaanden worden vluchten soms afgelast of uitgesteld, houd hier rekening mee met het boeken van de verdere reis.

Trein

Tibet heeft de hoogste treinroute ter wereld, die rijdt van Golmud naar Lhasa. Zesentachtig procent van de rails ligt boven de 4.000 meter. De trein wordt voornamelijk gebruikt door Chinezen en is zeer spectaculair.

Treinen rijden ook van Beijing, Chengdu, Xining, Guangzhou en Shanghai.

Bus

Minibusjes rijden naar de meeste kloosters rond Lhasa. Ook rijden er busjes van Lhasa naar Shigatse, Gyantse, Sakya en Lhatse. Naar kleinere plaatsen, waar weinig Chinezen wonen, rijdt vaak maar één bus per dag.

In Lhasa en Shigatse rijden stadbusjes. Maar je kunt de stad ook verkennen via pedicabs

Sommige busstations verkopen geen kaartjes aan buitenlanders, omdat ze geen vergunning hebben om buitenlanders mee te nemen. Je bent dan aangewezen op particuliere busjes of zogenaamde pelgrim busjes.

Fiets

In Tibet zie je steeds meer fietsers, vooral op de Friendship Highway. Er zijn veel lange-afstandfietsers die vanuit China naar Tibet fietsen, maar het is ook mogelijk om alleen in Lhasa een fiets te huren om daar te touren.

Liften

Veel reizigers in Tibet touren door het land door te liften. Meestal is liften niet gratis en moet je toch iets betalen aan de chauffeur, maar veel minder dan als je zelf een auto huurt. Bedenk wel dat het lang kan duren voordat je een lift hebt, zeker in afgelegen gebieden en in de winterperiode.

Huurauto

Zelf een auto huren (met chauffeur) is ook een optie. Het is niet goedkoop, maar je kunt op die manier wel zelf bepalen hoe laat je waar heen gaat.

Reizen Tibet

Specialisten Tibet

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors