Rondreis Tibet

De ene dag sta je aan de voet van de Mount Everest, de volgende dag midden in het spirituele centrum van hoofdstad Lhasa. Een rondreis door Tibet telt vele hoogtepunten. Volg de Friendship Highway of de Hemeltrein naar deze bijzondere regio in China. Lees meer

Riksja China

Neem een kijkje bij het Potalapaleis van de Dalai Lama, bezoek boeddhistische kloosters of maak een avontuurlijke roadtrip door een van de hoogstgelegen landen ter wereld. Beleef Tibet met een van Riksja’s kant-en-klare rondreizen of stel je eigen rondreis samen aan de hand van onze bouwstenen. Deze korte trips van 2-4 dagen zijn inclusief vervoer, knusse slaapplekken en gave activiteiten. Combineer je zoals je zelf wilt of vraag ons om tips!

Djoser

Djoser’s rondreizen door Tibet zijn erop gericht om je het échte Tibet te laten zien. Daarom reist niet alleen een ervaren Nederlandse reisleider, maar ook een lokale gids met ons mee door Tibet. We combineren ons bezoek aan Tibet met een reis door China of Nepal. Bekijk de verschillende mogelijkheden op onze website en boek de reis die het beste bij je past.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

FOX neemt je mee naar Tibet, het land van de Dalai Lama, het Potala paleis en het Yandrokmeer. Leer tijdens een groepsrondreis Tibet echt kennen met een Nederlandssprekende reisleider of ervaar Tibet tijdens een privé rondreis met diverse vervoerstypes of een privéchauffeur.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen

Dimsum Reizen

Dimsum Reizen verzorgt bijzondere rondreizen naar Tibet. Wij gaan graag verder dan de bekende highlights en bieden reizen aan rond een centraal thema. Op deze manier kunt u bijzondere festivals ontdekken en in contact komen met de locals. Dimsum Reizen zorgt voor karakteristieke accommodaties. Voor de rest reist u naar en door Tibet geheel zoals u dat wilt!

Sawadee

Ontdek de schoonheid van de Tibetaanse hoogvlakte tijdens een van de rondreizen van Sawadee. Reis vanuit China met de hemeltrein over het hoogste treintraject ter wereld naar Tibet of vlieg vanuit Nepal over de Himalaya naar Lhasa in Tibet. Eenmaal aangekomen in Tibet wennen we langzaam aan de hoogte en bezoeken we prachtige tempels en kloosters.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

PANGEA Travel

Met PANGEA Travel maakt u een fantastische rondreis door Tibet. Uw reis wordt volledig aangepast aan uw wensen, maar doordat onze Tibet specialisten veel ervaring met het land hebben, kunnen zij u perfect adviseren. Bij PANGEA Travel krijgt u uw eigen contactpersoon die uw persoonlijke wensen met u doorneemt. Wilt u na het vastleggen van de reis toch nog dingen wijzigen? Ook dat kan bij PANGEA Travel!

Je reis begint op Azie.nl

Via buurland Nepal rijd of vlieg je dwars door de bergen van de Himalaya Tibet binnen. Op grote hoogte vind je hier het ‘dak van de wereld’. Tibet barst van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Een reis door Tibet neemt je mee door de bergen van de Himalaya. Daartussen vind je heilige meren en imposante kloosters.

Friendship Highway en de Hemeltrein

Een vakantie in Tibet is goed te combineren met een bezoek aan China of Nepal. Vanuit Katmandu in Nepal rijd je over de Friendship Highway naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Onderweg trekken de bergen van de Himalaya aan je voorbij en zie je de Mount Everest omhoog schieten op de grens van Nepal en Tibet.

Ook de reis tussen China en Tibet is bijzonder. Tussen de Chinese stad Golmund en Lhasa ligt het hoogste treinspoor ter wereld. De Hemeltrein, zoals de Chinezen hem ook wel noemen, neemt je in anderhalve dag mee over bergpassen op meer dan 4000 meter hoogte naar de hoogste hoofdstad ter wereld: Lhasa.

Hoogtepunten van een rondreis door Tibet

Lhasa ligt op 3650 meter hoogte en vormt vaak het beginpunt van je rondreis door Tibet. Eenmaal aangekomen in deze regio van China begint het avontuur. Openbaar vervoer is schaars en wegen zijn vaak slecht, maar de schitterende bezienswaardigheden en natuur maken dat ongemak meer dan goed.

In Lhasa bezoek je onder meer de tempel Jokhang, het Potala-paleis en Norbulingka, het voormalige zomerverblijf van de Dalai Lama. In Tibet heb je de keuze uit verschillende soorten rondreizen. Kies je voor een georganiseerde rondreis langs alle highlights of ga je zelf op avontuur?

Met een huurauto op rondreis door Tibet

Het voordeel van een rondreis per huurauto, het openbaar vervoer of de fiets is dat je de vrijheid hebt om je eigen reis vorm te geven. Je hoeft met niemand rekening te houden en kiest zelf of je meer tijd uitrekt om de tempels en kloosters van het spirituele Tibet te bezoeken of dat je een rondreis maakt door de Himalaya en Tibet’s hoogste bergen beklimt.

Een auto huren in Tibet is wel duur en de wegen zijn vaak slecht. Geduld is een schone zaak tijdens een rondreis door Tibet. Een andere manier om door Tibet te reizen is te liften. Dit is populair omdat het gratis is én het is een avontuurlijke uitdaging!

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Israël kenner
Reis van de maand
Wegdromen in Balinese luxe - va € 2171
Wegdromen in Balinese luxe

15-daagse individuele rondreis Bali

  • Slaap in de jungle, aan het strand, in een nationaal park en middenin de plantages
  • Geniet van de cultuur, natuur én de luxe die het eiland te bieden heeft
Bekijk reis
Sponsors
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner