Like ons op Facebook

Rondreis Tibet

De ene dag sta je aan de voet van de Mount Everest, de volgende dag midden in het spirituele centrum van hoofdstad Lhasa. Een rondreis door Tibet telt vele hoogtepunten. Volg de Friendship Highway of de Hemeltrein naar deze bijzondere regio in China. Lees verder

De ene dag sta je aan de voet van de Mount Everest, de volgende dag midden in het spirituele centrum van hoofdstad Lhasa. Een rondreis door Tibet telt vele hoogtepunten. Volg de Friendship Highway of de Hemeltrein naar deze bijzondere regio in China.

Via buurland Nepal rijd of vlieg je dwars door de bergen van de Himalaya Tibet binnen. Op grote hoogte vind je hier het ‘dak van de wereld’. Tibet barst van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Een reis door Tibet neemt je mee door de bergen van de Himalaya. Daartussen vind je heilige meren en imposante kloosters.

Friendship Highway en de Hemeltrein

Een vakantie in Tibet is goed te combineren met een bezoek aan China of Nepal. Vanuit Katmandu in Nepal rijd je over de Friendship Highway naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Onderweg trekken de bergen van de Himalaya aan je voorbij en zie je de Mount Everest omhoog schieten op de grens van Nepal en Tibet.

Ook de reis tussen China en Tibet is bijzonder. Tussen de Chinese stad Golmund en Lhasa ligt het hoogste treinspoor ter wereld. De Hemeltrein, zoals de Chinezen hem ook wel noemen, neemt je in anderhalve dag mee over bergpassen op meer dan 4000 meter hoogte naar de hoogste hoofdstad ter wereld: Lhasa.

Hoogtepunten van een rondreis door Tibet

Lhasa ligt op 3650 meter hoogte en vormt vaak het beginpunt van je rondreis door Tibet. Eenmaal aangekomen in deze regio van China begint het avontuur. Openbaar vervoer is schaars en wegen zijn vaak slecht, maar de schitterende bezienswaardigheden en natuur maken dat ongemak meer dan goed.

In Lhasa bezoek je onder meer de tempel Jokhang, het Potala-paleis en Norbulingka, het voormalige zomerverblijf van de Dalai Lama. In Tibet heb je de keuze uit verschillende soorten rondreizen. Kies je voor een georganiseerde rondreis langs alle highlights of ga je zelf op avontuur?

Met een huurauto op rondreis door Tibet

Het voordeel van een rondreis per huurauto, het openbaar vervoer of de fiets is dat je de vrijheid hebt om je eigen reis vorm te geven. Je hoeft met niemand rekening te houden en kiest zelf of je meer tijd uitrekt om de tempels en kloosters van het spirituele Tibet te bezoeken of dat je een rondreis maakt door de Himalaya en Tibet’s hoogste bergen beklimt.

Een auto huren in Tibet is wel duur en de wegen zijn vaak slecht. Geduld is een schone zaak tijdens een rondreis door Tibet. Een andere manier om door Tibet te reizen is te liften. Dit is populair omdat het gratis is én het is een avontuurlijke uitdaging!

Riksja Tibet

Neem een kijkje bij het Potalapaleis van de Dalai Lama, bezoek boeddhistische kloosters of maak een avontuurlijke roadtrip door een van de hoogstgelegen landen ter wereld. Beleef Tibet met een van Riksja’s kant-en-klare rondreizen of stel je eigen rondreis samen aan de hand van onze bouwstenen. Deze korte trips van 2-4 dagen zijn inclusief vervoer, knusse slaapplekken en gave activiteiten. Combineer je zoals je zelf wilt of vraag ons om tips!

bekijk alle reizen van Riksja Tibet Best geboekte reizen

Djoser

Djoser’s rondreizen door Tibet zijn erop gericht om je het échte Tibet te laten zien. Daarom reist niet alleen een ervaren Nederlandse reisleider, maar ook een lokale gids met ons mee door Tibet. We combineren ons bezoek aan Tibet met een reis door China of Nepal. Bekijk de verschillende mogelijkheden op onze website en boek de reis die het beste bij je past.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

FOX neemt je mee naar Tibet, het land van de Dalai Lama, het Potala paleis en het Yandrokmeer. Leer tijdens een groepsrondreis Tibet echt kennen met een Nederlandssprekende reisleider of ervaar Tibet tijdens een privé rondreis met diverse vervoerstypes of een privéchauffeur.

Dimsum Reizen

Dimsum Reizen verzorgt bijzondere rondreizen naar Tibet. Wij gaan graag verder dan de bekende highlights en bieden reizen aan rond een centraal thema. Op deze manier kunt u bijzondere festivals ontdekken en in contact komen met de locals. Dimsum Reizen zorgt voor karakteristieke accommodaties. Voor de rest reist u naar en door Tibet geheel zoals u dat wilt!

Namasté Reizen

Namasté Reizen is een specialist op het gebied van rondreizen op maat naar Tibet. Met een reis op maat bedoelen wij: volledig aangepast op uw wensen en eisen om u een onvergetelijke ervaring te bieden. De specialisten van Namasté Reizen zijn constant voor u op zoek naar de nog onontdekte plekjes en sfeervolle accommodaties van Tibet! Neem een kijkje op onze site, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

PANGEA Travel

Met PANGEA Travel maakt u een fantastische rondreis door Tibet. Uw reis wordt volledig aangepast aan uw wensen, maar doordat onze Tibet specialisten veel ervaring met het land hebben, kunnen zij u perfect adviseren. Bij PANGEA Travel krijgt u uw eigen contactpersoon die uw persoonlijke wensen met u doorneemt. Wilt u na het vastleggen van de reis toch nog dingen wijzigen? Ook dat kan bij PANGEA Travel!

Sawadee

Ontdek de schoonheid van de Tibetaanse hoogvlakte tijdens een van de rondreizen van Sawadee. Reis vanuit China met de hemeltrein over het hoogste treintraject ter wereld naar Tibet of vlieg vanuit Nepal over de Himalaya naar Lhasa in Tibet. Eenmaal aangekomen in Tibet wennen we langzaam aan de hoogte en bezoeken we prachtige tempels en kloosters.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Tiara Tours

Naast een bezoek aan de bijzondere highlights van Tibet, laten we je kennismaken met de leefwijze van de lokale bevolking. Doe tijdens je rondreis een hike naar één van de besneeuwde bergtoppen van Tibet en combineer je rondreis met bijvoorbeeld Nepal en/of China. Tiara Tours maakt de rondreis volledig op maat, dus jij bepaalt hoe jouw vakantie eruit komt te zien!

Like deze pagina

Reisroutes Tibet

Reviews Tibet

Vliegen over het hoogste punt van de wereld. (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Bea van Dillen op 01 juni 2017

De reis Nepal/Tibet was een geweldige ervaring! Allereerst de indruk die je krijgt wanneer je in Kathmandu aankomt. De kleine smalle winkelstraatjes zijn overvol, maar zo gemoedelijk en gezellig. Hotel was prima! Meegedaan met drie dagen een trektocht te voet, waar je op de mooiste plekken komt. Stel je voor een groepje jongens zomaar voetballend op de top van een berg. Geen huis in de omtrek te zien en de bal rolt niet naar beneden, zo snel zijn ze! De rituelen bij het verbranden van de doden aan de rivier de Bagmati, zo indrukwekkend! De sobere behuizing van de bewoners en de mensen toch zo zien stralen bij alles wat ze bezitten. Daar kunnen we wat van leren! En dan komen we te voet aan bij ons laatste hotel in Nepal en hebben een uitzicht op het Himalayagebergte. Geweldig!!!!!!!! We vliegen naar Tibet en komen over de hoogste berg van de wereld THE MOUNT EVEREST. Tranen van emotie dat je dit mag meemaken! Aankomen in Lhasa op een hoogte van 3600 meter. Het bezoek aan de Potala met 13 verdiepingen, 1000 kamers en meer dan 200.000 afbeeldingen van Boeddha's. De Kora lopen om het Ghandenklooster 4500 meter, prachtig! Maar dan komt de dag van het hoogtepunt van de reis, de blik op de Mount Everest. Helaas was het voor onze groep niet mogelijk om naar het basiskamp te gaan. Een toerist had een week ervoor met de Tibetaanse vlag staan zwaaien en dat is not done! De chinezen waren zo kwaad, dat ze voor onbepaalde tijd de toegangsweg naar het basiskamp afsloten. Maar toch, om de Mount Everest van dichtbij te zien is een ervaring die je nooit vergeet! De afdaling met de bus van 5200 mtr. naar 2300 mtr. is echt een belevenis. Je moet geen hoogtevrees hebben! Al met al is deze reis indrukwekkend, kleurrijk, emotioneel, verbazend, GEWELDIG. Zorg voor goede wandelschoenen, regenkleding, kleding voor warme en koude temperaturen en vergeet vooral je pasfoto's niet, die heb je nodig bij de vliegtocht naar Tibet.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tibet

 • Zeer kleurrijke vriendelijke kleine mensen.

Minpunten Tibet

 • Oppassen met het geven van geld aan bedelaars. Beter niet doen!
Ultieme tip: Sta in Lhasa vroeg op om de ochtendrituelen van de bewoners te kunnen meemaken voor de tempel van de Dalai Lama.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mythische combinatie van cultuur en natuur (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Nelle Kaljouw op 07 mei 2017

We zijn met de trein vanuit Chengdu naar Lhasa gereden en hebben daarna een rondreis gemaakt door Tibet. We zijn uiteindelijk met de auto de grens van Nepal overgestoken. De treinreis naar Tibet duurt ongeveer 45 uur en is een fantastische ervaring. Eenmaal aangekomen in Lhasa zal je eerst moeten wennen aan de hoogte. Daarna is er veel te zien en waan je je door de mooie natuur en geweldige cultuur in een andere wereld.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tibet

 • Aardige locals
 • Prachtige natuur
 • Niet toeristisch

Minpunten Tibet

 • Eten is niet heel bijzonder
 • Visum is lastig te krijgen
 • Chinese invloed op Tibet zorgt voor verandering van de Tibetaanse cultuur
 • Tibet kan relatief vrij duur zijn
Ultieme tip: - Ga in de winter, het is soms erg koud, maar met strakblauwe luchten en zonder andere toeristen - Met de "Hemeltrein" naar Lhasa - Rondreis langs de heilige meren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op grote hoogte (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Janneke Nieuwland op 20 januari 2017

Tibet is een land op grote hoogte, zowel letterlijk alsook figuurlijk in de zin van menselijke eigenschappen. De tibetanen zijn erg compassievol, vredeliefend, vriendelijk, mooi en toegewijd aan hun buddistische normen en waarden.
De natuur is onbeschrijflijk mooi en divers.
Je moet er geweest zijn om de sfeer te beleven!

Ultieme tip: Tip: organiseer een trip met een auto en chauffeur en gids. Niet met een groep
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bezoek meer dan waard! (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Matthieu Boeren op 11 oktober 2016

Wat een bijzonder land is Tibet toch. Alhoewel het steeds meer in handen komt van de Chinezen en er dus ook steeds meer Chinezen naar Tibet toe trekken om er een leven op te bouwen is en blijft Tibet ongerept, authentiek en vooral geweldig om te bezoeken.

Belangrijk om van tevoren informatie in te winnen over een visum/permit en overige zaken!

Pluspunten Tibet

 • Schitterende natuur

Minpunten Tibet

 • Hoogteziekte
Ultieme tip: Ga voor een Tibetaanse gids die het land op zijn of haar duimpje kent.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Malediven kenner
Reis van de maand
Rondreis Vietnam - va € 1895
Rondreis Vietnam

Ontdek het veelzijdige Vietnam met een rondreis van Djoser!

 • In de Vietnamese steden, Saigon en Hanoi, is de Franse invloed nog goed zichtbaar
 • Breng een bezoek aan het schilderachtige Hoi An en de oude keizerlijke stad Hué
Bekijk reis
Sponsors