Rondreis Tibet

De ene dag sta je aan de voet van de Mount Everest, de volgende dag midden in het spirituele centrum van hoofdstad Lhasa. Een rondreis door Tibet telt vele hoogtepunten. Volg de Friendship Highway of de Hemeltrein naar deze bijzondere regio in China. Lees meer

Riksja China

Neem een kijkje bij het Potalapaleis van de Dalai Lama, bezoek boeddhistische kloosters of maak een avontuurlijke roadtrip door een van de hoogstgelegen landen ter wereld. Beleef Tibet met een van Riksja’s kant-en-klare rondreizen of stel je eigen rondreis samen aan de hand van onze bouwstenen. Deze korte trips van 2-4 dagen zijn inclusief vervoer, knusse slaapplekken en gave activiteiten. Combineer je zoals je zelf wilt of vraag ons om tips!

Djoser

Djoser’s rondreizen door Tibet zijn erop gericht om je het échte Tibet te laten zien. Daarom reist niet alleen een ervaren Nederlandse reisleider, maar ook een lokale gids met ons mee door Tibet. We combineren ons bezoek aan Tibet met een reis door China of Nepal. Bekijk de verschillende mogelijkheden op onze website en boek de reis die het beste bij je past.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

ANWB Vakantie

ANWB Vakantie neemt je mee naar Tibet, het land van de Dalai Lama, het Potala paleis en het Yandrokmeer. Leer tijdens een groepsrondreis Tibet echt kennen met een Nederlandssprekende reisleider of ervaar Tibet tijdens een privé rondreis met diverse vervoerstypes of een privéchauffeur.

bekijk alle reizen van ANWB Vakantie Best geboekte reizen

Sawadee

Ontdek de schoonheid van de Tibetaanse hoogvlakte tijdens een van de rondreizen van Sawadee. Reis vanuit China met de hemeltrein over het hoogste treintraject ter wereld naar Tibet of vlieg vanuit Nepal over de Himalaya naar Lhasa in Tibet. Eenmaal aangekomen in Tibet wennen we langzaam aan de hoogte en bezoeken we prachtige tempels en kloosters.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

PANGEA Travel

Met PANGEA Travel maakt u een fantastische rondreis door Tibet. Uw reis wordt volledig aangepast aan uw wensen, maar doordat onze Tibet specialisten veel ervaring met het land hebben, kunnen zij u perfect adviseren. Bij PANGEA Travel krijgt u uw eigen contactpersoon die uw persoonlijke wensen met u doorneemt. Wilt u na het vastleggen van de reis toch nog dingen wijzigen? Ook dat kan bij PANGEA Travel!

bekijk alle reizen van PANGEA Travel Best geboekte reizen

Reisroutes Tibet

Je reis begint op Azie.nl

Via buurland Nepal rijd of vlieg je dwars door de bergen van de Himalaya Tibet binnen. Op grote hoogte vind je hier het ‘dak van de wereld’. Tibet barst van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Een reis door Tibet neemt je mee door de bergen van de Himalaya. Daartussen vind je heilige meren en imposante kloosters.

Friendship Highway en de Hemeltrein

Een vakantie in Tibet is goed te combineren met een bezoek aan China of Nepal. Vanuit Katmandu in Nepal rijd je over de Friendship Highway naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Onderweg trekken de bergen van de Himalaya aan je voorbij en zie je de Mount Everest omhoog schieten op de grens van Nepal en Tibet.

Ook de reis tussen China en Tibet is bijzonder. Tussen de Chinese stad Golmund en Lhasa ligt het hoogste treinspoor ter wereld. De Hemeltrein, zoals de Chinezen hem ook wel noemen, neemt je in anderhalve dag mee over bergpassen op meer dan 4000 meter hoogte naar de hoogste hoofdstad ter wereld: Lhasa.

Hoogtepunten van een rondreis door Tibet

Lhasa ligt op 3650 meter hoogte en vormt vaak het beginpunt van je rondreis door Tibet. Eenmaal aangekomen in deze regio van China begint het avontuur. Openbaar vervoer is schaars en wegen zijn vaak slecht, maar de schitterende bezienswaardigheden en natuur maken dat ongemak meer dan goed.

In Lhasa bezoek je onder meer de tempel Jokhang, het Potala-paleis en Norbulingka, het voormalige zomerverblijf van de Dalai Lama. In Tibet heb je de keuze uit verschillende soorten rondreizen. Kies je voor een georganiseerde rondreis langs alle highlights of ga je zelf op avontuur?

Met een huurauto op rondreis door Tibet

Het voordeel van een rondreis per huurauto, het openbaar vervoer of de fiets is dat je de vrijheid hebt om je eigen reis vorm te geven. Je hoeft met niemand rekening te houden en kiest zelf of je meer tijd uitrekt om de tempels en kloosters van het spirituele Tibet te bezoeken of dat je een rondreis maakt door de Himalaya en Tibet’s hoogste bergen beklimt.

Een auto huren in Tibet is wel duur en de wegen zijn vaak slecht. Geduld is een schone zaak tijdens een rondreis door Tibet. Een andere manier om door Tibet te reizen is te liften. Dit is populair omdat het gratis is én het is een avontuurlijke uitdaging!

Reviews Tibet

Uniek stukje Azië (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sander van Kaam op 17 november 2019

Uniek stuk Azië. Maar net zoals Cuba wordt het steeds minder authentiek. Dus ga voordat het teveel een China stempel krijgt! Neem ook vooral de tijd om de minder druk bezochte kloosters te bezoeken. Die zijn vaak een stuk authentieker en hebben een unieke sfeer.

Pluspunten Tibet

 • Natuur

Minpunten Tibet

 • Hoogteziekte
Ultieme tip: Hemeltrein van Chengdu naar Lhasa i.p.v. vliegen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Bijzonder en onderdrukt Tibet (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Wouter Klijnsoon op 17 november 2019

Een rondreis door Tibet zal ongetwijfeld een van de meest unieke ervaringen zijn voor een wereldreiziger; de overgave aan de religie, de ongerepte natuur en natuurlijk het enorme avontuur. U zult stevig in uw schoenen moeten staan voor deze bestemming, maar daarna zijn er weinig plekken op de wereld die nog zullen verrassen!

Pluspunten Tibet

 • cultuur
 • weinig toeristen
 • natuur
 • uniek

Minpunten Tibet

 • onderdrukking
 • bureaucratie
 • duur
Ultieme tip: Wees er bij boeking van de reis zeker van dat u in zee gaat met een Tibetaanse organisatie!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet 2018 (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Mieke Bakker op 11 november 2018

Een geweldig veelzijdig land met indrukwekkende tempels, overweldigende natuur en lieve mensen. Je moet rekening houden met hoogteziekte door de hoogte van het land. Daarom moet je jezelf goed voorbereiden alvorens je aan deze reis begint.

Ultieme tip: Een bezoek aan het paleis in Lhasa met zijn de vele tempels. Denk aan je kleding ( laagjes ) i.v.m de temperatuurs verschillen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige reis met veel emotionele ervaringen. (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Bea van Dillen op 09 december 2017

Na de indrukken van Nepal (Kathmandu) gaat het vandaag (donderdag 20-9-2012) dan echt gebeuren! Ik vlieg over de top van de wereld!!!! De tranen bleven niet uit, zo emotioneel! Alleen deze ervaring al is de reis dubbel en dwars waard. Nu deze reus nog van dichtbij gaan bekijken. Via een hele lange tunnel kom je Tibet binnen in een prachtige rivierdelta tussen twee bergketens. Lhasa ligt op 3600 meter en de Potala mag je niet missen! Indrukwekkend. De biddende mensen op het pleintje voor de residentie van de Dalai Lama, hun ochtendritueel: buigen, knielen, plat op je buik laten vallen, weer terug omhoog en dat tientallen keren achter elkaar! De weg naar het Gandenklooster, een prachtige S-bochtenweg omhoog. De kora lopen rondom het klooster. Een boottocht van anderhalf uur om een rivier over te steken, die op 3500 meter ligt, met rondom besneeuwde bergtoppen! De weg naar de Monastry van Samye, schitterend. Klimmen naar het monnikenklooster, zwaar, maar zeer de moeite waard. Monniken die in diepe grotten zitten te mediteren in het donker, je heilig water laten drinken vanuit een soeplepel. Je krijgt soms het ene been niet meer voor het ander en valt 's avonds als een blok in slaap! Door de Himalaya , rennende yaks en dan plotseling van die lieve pure kindertjes, spelend langs de weg, waar je heel in de verte een nomadentent ziet waar ze waarschijnlijk thuis horen. En dan!!!!! Sta je oog in oog met de MOUNT EVEREST. Het is hier zo mooi, je moet het zelf zien en dan via de Friendshipbridge terug naar Kathmandu.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tibet

 • Een puur land met zeer vriendelijke bewoners
Ultieme tip: Een bezoek brengen aan het weeffabriekje in Gyantse! Het personeel woont en werkt in de fabriek en doen alles met de hand!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet most impressive trip so far! (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Leonie Boog op 05 december 2017

Tibet kan in één woord beschreven worden: fantastisch. Mooie natuur, geweldige mensen, rust en vrede! Bij aankomst in Lhasa waan je je in een andere wereld, helaas wel met steeds meer invloeden vanuit het grote China. Loop de smalle straatjes door om het 'echte' Tibet te zien en geniet!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tibet

 • Natuur

Minpunten Tibet

 • Zelf reizen onmogelijk
Ultieme tip: Ervaar het zelf, je vergeet het nooit meer!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet, een bijzondere ervaring (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Leonie Boog op 05 december 2017

Wat een geweldig land, fantastische mensen en het geeft een gevoel van rust als je uit het vliegtuig stapt. De ervaringen blijven heel lang hangen.
Tibet is kloosters, potala paleis, mooie vergezichten, weidsheid, sneeuw, vriendelijke mensen en liefde op het eerste gezicht!

Pluspunten Tibet

 • Natuur
 • Cultuur

Minpunten Tibet

 • Reizen zonder gids is lastig.
Ultieme tip: Dompel je alles wat Tibet te bieden heeft en zet je zintuigen open!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet, een bijzondere ervaring (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Leonie Boog op 05 december 2017

Wat een geweldig land, fantastische mensen en het geeft een gevoel van rust als je uit het vliegtuig stapt. De ervaringen blijven heel lang hangen.
Tibet is kloosters, potala paleis, mooie vergezichten, weidsheid, sneeuw, vriendelijke mensen en liefde op het eerste gezicht!

Ultieme tip: Dompel je alles wat Tibet te bieden heeft en zet je zintuigen open!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet: een bijzondere ervaring (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Leonie Boog op 05 december 2017

Wat een geweldig land, fantastische mensen en het geeft een gevoel van rust als je uit het vliegtuig stapt. De ervaringen blijven heel lang hangen.
Tibet is kloosters, potala paleis, mooie vergezichten, weidsheid, sneeuw, vriendelijke mensen en liefde op het eerste gezicht!

Pluspunten Tibet

 • Rust
 • natuur
Ultieme tip: Dompel je in alles wat Tibet te bieden heeft en zet je zintuigen open!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet, het dak van de wereld, ADEMBENEMEND (bezocht in oktober 2005)

Review geschreven door Carla Brouns op 08 november 2017

Tibet steekt met kop en schouders uit boven alle bestemmingen die ik heb mogen bezoeken als reisagent en tijdens mijn wereldreis. Ik mag gerust stellen veel van de wereld gezien te hebben, maar als je in de gelegenheid bent ga dan naar Tibet! Bezoek ook vooral de andere kant van Tibet en niet alleen Lhasa. In Lhasa kun je al 3 weken doorbrengen zo fascinerend is het hier, gewoon gaan zitten en kijken, observeren. Ga je naar de andere kant van Tibet dan is dat afzien, qua hoogte en qua eten en drinken maar zo een fascinerende natuur zie je bijna nergens. Woestijn noemen ze dat. Je kunt je er nauwelijks een voorstelling van maken, geloof me. Dezelfde "weg" heen en terug rijden vormt geen enkel probleem, in slaap vallen is onmogelijk met zoveel moois. Je zult een auto met chauffeur moeten huren anders is het onverantwoord. Ga snel, want Tibet verandert in rap tempo. Vergeet niet de weg over land naar Nepal te nemen en vlieg vanaf Kathmandu terug.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Minpunten Tibet

 • eten en drinken en douchen
 • prijs
 • hoogteziekte
 • permits
Ultieme tip: Het meer van Manasarovar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Land op het dak van de wereld (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Joke Brontsema op 06 november 2017

Als je ooit de kans krijgt dit prachtige met niets te vergelijken land op het dak van de wereld, te bezoeken: doe het en stel het niet te lang uit, het is een onvergetelijke ervaring.
Het landschap, de gastvrije vriendelijke mensen, de ontelbare tempels en klooster. Met als hoogtepunt Potala Palace met zijn duizend kamers, in Lhasa, ongelofelijk mooi.
Bezoek zeer zeker Mount Everest base camp, op 5200 meter de zon zien ondergaan op de Mount Everest, een schouwspel dat je nooit vergeet.
Neem goede wandelschoenen en warme kleding mee en ga gewoon!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Minpunten Tibet

 • moeilijk verkrijgbaar visum en het is niet goedkoop
Ultieme tip: Lhasa en Mount Everest base camp
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Cambodja kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2017
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors