Like ons op Facebook

Rondreis Tibet

De ene dag sta je aan de voet van de Mount Everest, de volgende dag midden in het spirituele centrum van hoofdstad Lhasa. Een rondreis door Tibet telt vele hoogtepunten. Volg de Friendship Highway of de Hemeltrein naar deze bijzondere regio in China. Lees verder

De ene dag sta je aan de voet van de Mount Everest, de volgende dag midden in het spirituele centrum van hoofdstad Lhasa. Een rondreis door Tibet telt vele hoogtepunten. Volg de Friendship Highway of de Hemeltrein naar deze bijzondere regio in China.

Via buurland Nepal rijd of vlieg je dwars door de bergen van de Himalaya Tibet binnen. Op grote hoogte vind je hier het ‘dak van de wereld’. Tibet barst van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Een reis door Tibet neemt je mee door de bergen van de Himalaya. Daartussen vind je heilige meren en imposante kloosters.

Friendship Highway en de Hemeltrein

Een vakantie in Tibet is goed te combineren met een bezoek aan China of Nepal. Vanuit Katmandu in Nepal rijd je over de Friendship Highway naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Onderweg trekken de bergen van de Himalaya aan je voorbij en zie je de Mount Everest omhoog schieten op de grens van Nepal en Tibet.

Ook de reis tussen China en Tibet is bijzonder. Tussen de Chinese stad Golmund en Lhasa ligt het hoogste treinspoor ter wereld. De Hemeltrein, zoals de Chinezen hem ook wel noemen, neemt je in anderhalve dag mee over bergpassen op meer dan 4000 meter hoogte naar de hoogste hoofdstad ter wereld: Lhasa.

Hoogtepunten van een rondreis door Tibet

Lhasa ligt op 3650 meter hoogte en vormt vaak het beginpunt van je rondreis door Tibet. Eenmaal aangekomen in deze regio van China begint het avontuur. Openbaar vervoer is schaars en wegen zijn vaak slecht, maar de schitterende bezienswaardigheden en natuur maken dat ongemak meer dan goed.

In Lhasa bezoek je onder meer de tempel Jokhang, het Potala-paleis en Norbulingka, het voormalige zomerverblijf van de Dalai Lama. In Tibet heb je de keuze uit verschillende soorten rondreizen. Kies je voor een georganiseerde rondreis langs alle highlights of ga je zelf op avontuur?

Met een huurauto op rondreis door Tibet

Het voordeel van een rondreis per huurauto, het openbaar vervoer of de fiets is dat je de vrijheid hebt om je eigen reis vorm te geven. Je hoeft met niemand rekening te houden en kiest zelf of je meer tijd uitrekt om de tempels en kloosters van het spirituele Tibet te bezoeken of dat je een rondreis maakt door de Himalaya en Tibet’s hoogste bergen beklimt.

Een auto huren in Tibet is wel duur en de wegen zijn vaak slecht. Geduld is een schone zaak tijdens een rondreis door Tibet. Een andere manier om door Tibet te reizen is te liften. Dit is populair omdat het gratis is én het is een avontuurlijke uitdaging!

Tibet Online

Stel de reis samen die bij jouw wensen past, door verschillende bouwstenen te combineren tot een complete rondreis. Met Tibet online combineer je de heilige stad Lhasa met een tocht over hoogvlaktes omgeven door sneeuwtoppen en gebedsvlaggetjes en slaap je aan de voet van de Mount Everest. Kies voor een reis door Tibet, of combineer Tibet met buurlanden India of Nepal. Voor advies kun je bij onze ervaren reisspecialisten terecht.

Djoser

Ver weg of dichtbij, met Djoser zit je altijd goed. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van groepsrondreizen en kennen de wereld inmiddels op ons duimpje. Je mooiste reis naar Tibet maak je met Djoser! Bij Djoser kun je kiezen uit een ruim aanbod rondreizen naar meer dan honderd bestemmingen wereldwijd. Met ‘de andere manier van reizen’ combineer je vrijheid met gemak van goed geregeld vervoer en verblijf!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

FOX is dé verre reizen specialist van Nederland met een ruim rondreis aanbod naar Tibet. FOX biedt naast rondreizen naar Tibet tevens groepsreizen, strandvakanties, familiereizen en singlereizen aan. Reizen met FOX staat voor comfortabel avontuur. U zoekt eenvoudig door alle beschikbare reizen en leest ervaringen van andere reizigers in de reisverslagen en het forum.

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Tibet, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Dimsum Reizen

Dimsum Reizen verzorgt bijzondere rondreizen naar Tibet. Wij gaan graag verder dan de bekende highlights en bieden reizen aan rond een centraal thema. Op deze manier kunt u bijzondere festivals ontdekken en in contact komen met de locals. Dimsum Reizen zorgt voor karakteristieke accommodaties. Voor de rest reist u naar en door Tibet geheel zoals u dat wilt!

PANGEA Travel

Met PANGEA Travel maakt u een fantastische rondreis door Tibet. Uw reis wordt volledig aangepast aan uw wensen, maar doordat onze Tibet specialisten veel ervaring met het land hebben, kunnen zij u perfect adviseren. Bij PANGEA Travel krijgt u uw eigen contactpersoon die uw persoonlijke wensen met u doorneemt. Wilt u na het vastleggen van de reis toch nog dingen wijzigen? Ook dat kan bij PANGEA Travel!

Tiara Tours

Bij Tiara Tours stelt u zelf uw individuele, niet-alledaagse rondreis door Tibet geheel op maat samen. Tibet is door onze reisspecialisten uitgebreid bezocht en we adviseren u dan ook graag. Naast een bezoek aan de gebruikelijke bezienswaardigheden, laten we u kennismaken met de leefwijze van de lokale bevolking. Bekijk snel ons niet-alledaagse reisaanbod!

Namasté Reizen

Namasté Reizen is een specialist op het gebied van rondreizen op maat naar Tibet. Met een reis op maat bedoelen wij: volledig aangepast op uw wensen en eisen om u een onvergetelijke ervaring te bieden. De specialisten van Namasté Reizen zijn constant voor u op zoek naar de nog onontdekte plekjes en sfeervolle accommodaties van Tibet! Neem een kijkje op onze site, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Like deze pagina

Reisroutes Tibet

Reviews Tibet

Op grote hoogte (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Janneke Nieuwland op 20 januari 2017

Tibet is een land op grote hoogte, zowel letterlijk alsook figuurlijk in de zin van menselijke eigenschappen. De tibetanen zijn erg compassievol, vredeliefend, vriendelijk, mooi en toegewijd aan hun buddistische normen en waarden.
De natuur is onbeschrijflijk mooi en divers.
Je moet er geweest zijn om de sfeer te beleven!

Ultieme tip: Tip: organiseer een trip met een auto en chauffeur en gids. Niet met een groep
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bezoek meer dan waard! (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Matthieu Boeren op 11 oktober 2016

Wat een bijzonder land is Tibet toch. Alhoewel het steeds meer in handen komt van de Chinezen en er dus ook steeds meer Chinezen naar Tibet toe trekken om er een leven op te bouwen is en blijft Tibet ongerept, authentiek en vooral geweldig om te bezoeken.

Belangrijk om van tevoren informatie in te winnen over een visum/permit en overige zaken!

Pluspunten Tibet

  • Schitterende natuur

Minpunten Tibet

  • Hoogteziekte
Ultieme tip: Ga voor een Tibetaanse gids die het land op zijn of haar duimpje kent.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Maleisië kenner
Reis van de maand
Beleef Thailand on a budget - va € 831
Beleef Thailand on a budget

Thailand niet mogelijk met een kleiner budget? Jawel! Deze complete 15-daagse Thailand-reis is geschikt voor elke portemonnee

  • Reis vanuit Bangkok naar Thailands oudste natuurpark vol apen
  • Slaap in onze eigen junglelodge, midden in Khao Sok National Park!
Bekijk reis
Sponsors