Beste reistijd Tibet

Beste reistijd Tibet

Wat is de beste reistijd voor Tibet?

De beste reistijd voor Tibet is van april tot en met oktober. Tijdens deze maanden is het meestal droog en heb je de meeste kans op blauwe lucht. Dit is vooral fijn tijdens het beklimmen van de Mount Everest. De maanden april en mei zijn dan ook de beste maanden om deze klim te maken.

De wintermaanden zijn een stuk kouder in Tibet. Het is wel droog en zonnig, maar in hoger gelegen gebieden ligt veel sneeuw waardoor sommige wegen onbegaanbaar worden. Ook zijn sommige restaurants en hotels gesloten in de winter. Een voordeel van reizen in de winter is dat er weinig toeristen zijn.

ZELF NAAR Tibet?

Bekijk alle 5 reizen naar Tibet

In de zomer is het juist het drukst in Tibet. Vooral Lhasa loopt dan over van de vele Chinese toeristen. Van juli tot september regent het veel en zijn sommige wegen ook minder begaanbaar, net als in de winter.

De beste maanden om rond Mount Kailash te lopen zijn september en oktober. Die maanden zijn ook de beste reistijd om naar het oosten van Tibet af te reizen.

Daarnaast is het leuk om met oud en nieuw in Tibet te zijn en ook het Saga Dawa festival in april of mei is een bezoekje waard.

Reizen Tibet

Specialisten Tibet

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors