Accommodaties Tibet

Accommodaties Tibet

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Accommodatie in Tibet is niet altijd even luxe. Sommige slaapplaatsen hebben geen warm water en tijdens wandeltochten is het helemaal back to basic.

Hotel

Goede hotels vind je alleen in Lhasa en zijn voornamelijk in handen van Chinezen. Normale hotels met warm water zijn in alle grote steden te vinden. In kleine afgelegen plaatsjes zul je niet zo gauw een hotel vinden met warm stromend water. Sommige budgethotels mogen geen buitenlanders herbergen, houd hier rekening mee.

ZELF NAAR Tibet?

Bekijk alle 5 reizen naar Tibet

Guesthouses

In de grotere steden als Shigatse, Sakya en Tingri zijn genoeg goede Tibetaanse gasthuizen te vinden. Vaak zijn deze gasthuizen minder luxe, maar wel gezelliger dan de Chinese hotels. En goedkoper.

Camping

Kamperen gebeurt veel in Tibet, ook nog door de Tibetanen zelf die met hun vee de bergen in trekken. In Lhasa zelf is het verboden je tentje op te zetten, maar erbuiten is het geen probleem.

Wat is een typische accommodatie in Tibet?

Sommige kloosters hebben hun eigen gasthuizen. Heel afgelegen kloosters verhuren soms een kamer of zelfs een kapelletje, waar je je slaapzak mag uitrollen voor de nacht. Spendeer zo je meest spirituele nacht ooit in Tibet.

Reizen Tibet

Specialisten Tibet

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors