Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Sri Lanka

8,7
8,9 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,1 Steden of plaatsen
9,1 Locals
8,5 Veilig
9,4 Natuur
8,4 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 214
  • Aantal waarderingen: 125

Vrijwilligerswerk in weeshuis Sri Lanka (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Sanne Jans op 03 oktober 2016

Sri Lanka kun je gerust toevoegen aan je bucketlist. Dit land heeft namelijk ongelooflijk veel moois te bieden en is een veilig en fijn land om doorheen te reizen. Lieve mensen, een heerlijk klimaat, adembenemende landschappen, mooie flora en fauna, heerlijk eten en enorm veel cultuur en historie. Qua accommodatie is er voor ieder wat wils. Leuke, betaalbare, hutjes op de prachtige stranden of zorgeloos genieten in een luxe resort. Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot en geniet van het uitzicht over zee, vanuit je hangmatje. Makkelijk reizen met het openbaar vervoer. Trek het binnenland in met de bus en de tuktuk en bezoek prachtige tempels. Verleg je grenzen en beklim de heilige berg Adams Peak. Help mee met het wassen van olifanten in olifantenopvangcentra en geniet van de prachtige glooiende heuvels, de theeplantages en alle kleuren en geuren om je heen. Kortom, genoeg redenen om van dit land je volgende reisbestemming te maken!

Pluspunten Sri Lanka

  • Betaalbaar
  • klimaat
  • lekker eten
  • lieve mensen

Minpunten Sri Lanka

  • gevaarlijk verkeer
Ultieme tip: Tot rust komen: het strand van Marissa. Voor de sportieveling: Adams Peak.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nachtwandeling (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Kim Rewijk op 03 oktober 2016

Een onwijs gave ervaring om met andere reizigers, om 2.00 te starten aan een eindeloze klim! Onderweg nieuwe mensen leren kennen en af en toe afvragen waarom je ook alweer hier aan begonnen was. Maar wat was het mooi die zonsopgang en zeker meer dan de moeite waard, inclusief de spierpijn van de dagen erna!!

Pluspunten Sri Lanka

  • Zo gek maken en doen als jezelf wilt.

Minpunten Sri Lanka

  • Moetjes van chauffeurs.
Ultieme tip: Rondreizen is zeker een must maar tegelijk is het zeker aan te raden ook heerlijke stranddagen in het zuiden (en zuid oosten) in te plannen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri lanka (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sharon Roelofs op 03 oktober 2016

Afgelopen zomer zijn wij een maand wezen backpacken door sri lanka en naderhand zijn wij door gegaan naar de Malediven. Sri lanka heeft een erg diverse natuur wat Sri lanka een ontzettend bijzonder land is. Het is zeker een aanrader voor de backpackers en de mensen die graag veel van een land zien.

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • aardige locals
  • diverse natuur
  • goed eten
  • mooie stranden

Minpunten Sri Lanka

  • er staat altijd veel op de menukaart maar ze hebben altijd maar 2 drankjes
Ultieme tip: Download de app: sri lanka van triposo. Een aanrader aangezien de locals altijd zeggen dat ze weten waar het is. Op deze manier kun jij altijd hun de weg wijzen via de offline map
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Raymond Zeekaf op 02 oktober 2016

Sri Lanka heeft ons niet alleen welkom geheten, maar liefdevol omarmd. Het was dé ontmoetingsplek voor onze tweejaarlijkse gezinshereniging. Noord ontmoette Zuid halverwege in Sri-Lanka. Ouders uit Nederland en een zoon en vriendin uit Australië. Een onvergetelijke reis met vriendelijke mensen, prachtige natuur en cultuur. Genietend van elkaar en van het land trokken wij, hoe symbolisch, ook hier van noord naar zuid. Niet alleen de treinreis tussen de theevelden heeft grote indruk achtergelaten, maar ook de tempels, dorpen en ontmoetingen. Sujeewa, onze vriendelijke, stipte en onvermoeibare Sri Lankaanse gids, was onze steun en toeverlaat. Door hem hebben wij kennisgemaakt met het boeddhisme, het ontstaan, de levenswijze en de ongelooflijke trouw aan Boeddha.
Ontdek, kijk, luister, proef en geniet van het land, dat terecht Sri-Lanka heet. Het zal je niet teleurstellen. Tot ziens prachtig eiland!

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Contracteer een lokale gids! Laat je verrassen en geniet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldig land, wat je op elke plaats waar je komt weer in een andere wereld bent. (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Miranda Bazen op 02 oktober 2016

Sri lanka is zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor ieder wat wils: veel cultuur, mooie stranden
(prachtige ruige golven in het regenseizoen) prachtige natuur en jungles. Veel mooie dieren.
Een gouden tip is om de leeuwenrots te beklimmen, het is best vermoeiend met de hitte , want het zijn 1200 traptreden, maar het uitzicht is geweldig!

Pluspunten Sri Lanka

  • De aardige behulpzame bevolking

Minpunten Sri Lanka

  • Gevaarlijk wegen
Ultieme tip: Ga met de trein als je ergens heen wilt. Het is een belevenis en heel goedkoop!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken door Sri Lanka (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Fleur Smit op 02 oktober 2016

Doordat ik ben gaan backpacken door Sri Lanka, heb ik veel plekken kunnen zien en ontdekken. Mijn favorieten? Het bergdorpje Ella voor de prachtige natuur, het hippieachtige Arugam Bay voor het surfen en Mirissa voor het romantische sfeertje.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • Aardige bevolking
  • Goed openbaar vervoer
  • Natuur
  • Veel te beleven en zien
  • Relatief klein land

Minpunten Sri Lanka

  • Duurder dan andere Aziatische landen
Ultieme tip: De Treinrit van Kandy naar Ella! De trein rijdt zeven uur lang door de jungle, theeplantages en kleine bergdorpjes. Een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt tijdens de reis!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fifty shades of green (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Laura Alteveer-Ramakers op 02 oktober 2016

Geweldig land, groen groener groenst. Erg aardige en behulpzame mensen. Verblijf in gasthuizen om meer te weten te komen over de cultuur. Bezoek de Nationale Parken die geweldig zijn en eet veel Sri Lankan Curry!!

Pluspunten Sri Lanka

  • nature
  • locals
  • food
Ultieme tip: Minneriya National Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verliefd op Sri Lanka (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Lizzy Post op 02 oktober 2016

Twee maanden vrijwilligerswerk in Galle, de beste ervaring ooit! De liefste mensen, mooie cultuur, geweldige natuur en zoveel verschillende landschappen in een relatief klein land. Doordeweeks was ik gewoon aan het werk maar in de weekenden heb ik het hele land kunnen zien. Het is met het openbaar vervoer allemaal goed te doen. Het is lekker goedkoop maar sluit meestal niet goed op elkaar aan. Als meisje alleen raad ik wel aan om zoveel mogelijk naast een vrouw te gaan zitten, de mannen zijn nog erg onder de indruk van blanke, blonde vrouwen. Wat veel mensen overslaan maar wat ik juist een hoogtepunt vond is de noordelijke provincie. Jaffna en de eilanden zijn nog niet zo lang toegankelijk vanwege de burgeroorlog die pas in 2009 gestopt is. Het is nog flink in de wederopbouw maar daarom juist zo ontzettend bijzonder. Het is zo verschillend van The Hill Country en de mooie stranden in het zuiden. De bevolking, Tamils, zijn in het begin wat stugger maar waarderen het heel erg dat je ook naar het noorden komt. Verlaten landschappen en beschadigde huizen laten de sporen van de oorlog nog heel goed zien. Verder was Sri Prada, Adam's Peak, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Natuurlijk ga je voor een prachtig uitzicht tijdens de zonsopgang maar het is ook zo bijzonder om al die pelgrims de tocht te zien maken. Jong en oud, met baby's in hun handen en op teenslippers. Je kijkt je ogen uit, echt geweldig. The Hill Country is sowieso prachtig met Ella als lievelingsplaatsje. Mooie theeplantages, wandelingen en watervallen. En dan de stranden in het zuiden en dan met name bij Tangalle en Dickwella. Minder toeristisch dan bijvoorbeeld Mirissa, Unawatuna en Hikkaduwa. Maar het heeft allemaal z'n eigen pluspunten en sfeer. Ga zeker calamari eten en passion fruit, mojito drinken bij Flamingo in Unawatuna, walvissen spotten in Mirissa en met zeeschildpadden snorkelen in Hikkaduwa. Verder zijn er verschillende surfspots, geweldig! Ik ga zeker terug en dan het oosten ontdekken!

Pluspunten Sri Lanka

  • nog niet te toeristisch
  • lieve mensen

Minpunten Sri Lanka

  • handtastelijke mannen
Ultieme tip: Beklim niet de Sigiriya maar de Pidurangala Rock. Uitdagend, rustig en een prachtig uitzicht op de Sigiriya en de omgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka! (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Kelly Toonen op 02 oktober 2016

Sri Lanka is een land van prachtige natuur, mooie steden en vriendelijke mensen. Het is een land waar je makkelijk doorheen kunt reizen, zowel met openbaar vervoer als met tuktuk's, die daar volop rond rijden. De bezienswaardigheden zijn op die manier dan ook goed te bereiken. Het olifantenweeshuis pinawella, the Temple of the tooth met zijn boeiende geschiedenis en de mooie tempels in Sri Lanka zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Het boeddhisme dat de grootste religie is in het land is overal terug te vinden, wat een vredige sfeer creëert onder de mensen, waar je ook komt. Kortom: Sri Lanka heeft het allemaal!

Pluspunten Sri Lanka

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • goed te bereizen

Minpunten Sri Lanka

  • klein land
Ultieme tip: Als je de mogelijkheid hebt; ga naar sri lanka in de tijd van het festival 'perrahera'.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Sri Lanka (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Nicole Lacet op 02 oktober 2016

Sri Lanka, in 1 woord: Variatie. Erg aardige en behulpzame bevolking, mooie natuur. Het ene moment is de omgeving echt Azie en het volgende moment lijkt het of je door Afrika reist. Mooie dingen om te zien in Sri Lanka en die je echt niet mag missen: Tempel van de Tand, Leeuwenrots, de Nationale parken, Galle, treinreis en natuurlijk de lokale marktjes!

Ultieme tip: Stad Galle, erg mooi> veel Nederlandse invloeden. Zeker even een bezoek brengen aan Cafe/Restaurant The Hammock
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De parel van Azië (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tessa Korevaar op 02 oktober 2016

Sri Lanka is een prachtig, veelzijdig eiland. Doordat het eiland relatief klein is, is het een ideale bestemming voor backpackers. In 3 weken kun je het hele eiland bezoeken en door de kleine afstanden is werkelijk iedere dag een nieuw avontuur. Wildlife, strand, cultuur, alles is aanwezig!

Absolute aanraders zijn een scooter huren in Ella, het beklimmen van de Pidurangala Rock en een verblijf bij het Aqua Hotel in Uppuveli.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • Veelzijdig
  • Betaalbaar
  • Locals
Ultieme tip: Beklim de Pidurangala rots i.p.v. de beroemde Lion Rock! Scheelt je 30 dollar p.p. en de klim naar de top is veel indrukwekkender doordat je hier nauwelijks toeristen tegenkomt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Sri Lanka (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Peter Vermeulen op 01 oktober 2016

Ongelofelijk mooi stukje aarde. De diversiteit van het land maakt het een unieke ervaring. Je ziet veel verschillende landschappen terwijl je relatief weinig kilometers aflegt. Paradijs! Absoluut aan te raden.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Ga met de trein van Nanu Oya naar Ella. Echt adembenemend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Short stop Sri Lanka (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Barbara Moens op 27 september 2016

Wij hadden een korte stop in Sri Lanka van ongeveer een week. We hebben vanuit Colombo de trein gepakt naar beneden richting het zuiden. Geweldige ervaring om met een lokale trein die geheel langs de kust naar beneden gaat te reizen! Hoe verder je richting het zuiden ging hoe meer er zichtbaar werd van de tsunami uit 2004. Lokale bevolking was nog steeds volop bezig met het herstellen van onder andere de treinrails. Hierdoor konden wij niet verder met de trein dan het plekje Galle. Vanaf hier hebben wij vriendelijke bewoners van dit plaatsje gevonden die ons met een tuktuk verder wilden brengen. Dit was ook zo gaaf! We zijn overal een beetje gestopt en kregen er een 'gratis' tour bij. Veel monumenten langs de weg. In het zuiden zijn wij 2 dagen gebleven in Unawatuna. Goedkope hostels direct aan het strand. Erg vriendelijke mensen overal in Sri Lanka. De vierde dag zijn wij teruggegaan en zijn we door gereisd naar het midden van het land naar het olifantenweeeshuis Pinnawela. Dit is ook een aanrader om heen te gaan. De olifanten mogen elke dag naar de rivier, maar hiervoor moeten ze vanuit de opvang door het kleine dorpje naar de rivier, als bezoeker van het weeshuis mag je met de olifanten mee lopen naar de rivier en teruglopen en terug bij het weeshuis, mag je de olifanten voeren en tussen de dieren rondlopen. Erg unieke en leuke ervaring!

8,9
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • Betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur

Minpunten Sri Lanka

  • Sommige wegen zijn slecht toegankelijk
Ultieme tip: Pak zoveel mogelijk de trein en tuktuk's om door Sri Lanka te reizen, dit geeft de meest unieke ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Linde Hammann op 25 september 2016

Sri Lanka is een prachtig land dat steeds meer ontdekt wordt. We hebben het gezien in 'originele' staat, lekker echt. Mensen zijn aardig en waarderen het enorm dat je er bent. Bezienswaardigheden genoeg om zo minimaal 3 weken op pad te gaan. Een aanrader is de leeuwenrots en de absolute topper is een bezoek brengen aan het olifantenweeshuis. Prachtige locatie en goede verzorging voor de olifanten.
Ga er vooral snel heen als het op je bucketlist staat, want er komen steeds meer toeristen waardoor het land kan gaan veranderen om hier op in te kunnen spelen.

Pluspunten Sri Lanka

  • betaalbaar

Minpunten Sri Lanka

  • weg
Ultieme tip: Bekijk hoe de olifanten worden verzorgd in het olifantenweeshuis en koop een kaartje om een olifant de fles te kunnen geven!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Gerrit van Pommeren op 18 jan. 2020
9,0

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Inge Steegmans op 20 apr. 2019
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Karin Renders op 20 mrt. 2019
9,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Johannes Caron op 08 feb. 2019
8,1

5

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Ivo Marcelis op 03 sep. 2018
8,0

8

Algemene ervaring

6

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Gerrit van Pommeren op 03 mei 2018
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Michelle Pennings op 01 mei 2018
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

7

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Willem Regterschot op 29 apr. 2018
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Marianne Schenderling op 25 dec. 2017
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Susanne Gommers op 28 apr. 2017
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Jenny Crawford op 12 nov. 2016
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Tim Van Wankum op 06 nov. 2016
9,0

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

8

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Hans Willems op 06 nov. 2016
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Rob Glas op 23 okt. 2016
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat

Reizen Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Azie.nl kenner
Sponsors