Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Sri Lanka

8,7
8,9 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,1 Steden of plaatsen
9,1 Locals
8,5 Veilig
9,4 Natuur
8,4 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 214
  • Aantal waarderingen: 125

Veelzijdig land met prachtige natuur en cultuur (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sanne Weijschede op 04 mei 2017

Sri Lanka is een pareltje die nog niet onder veel mensen is ontdekt. Ervaar de prachtige cultuur, ontdek het heerlijke eten en maak prachtige wandelingen in de natuur. Van strand tot bergen, Sri Lanka heeft het helemaal. Zelfs het eventueel reizen met openbaar vervoer is gemakkelijk, neem gelijk de trein van Kandy naar Ella en je zult prachtige theeplantages en mooie vergezichten zien.
Neem ook nog even de tijd om in Marisa het tsunami museum (een klein huisje) te bezoeken. Indrukwekkend en misschien zelfs wel een beetje huiveringwekkendmaar zeker de moeite waard!
Voor de rest; woorden zijn meestal niet genoeg om te beschrijven. Kom naar Sri Lanka en ervaar het zelf!

8,4
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • makkelijk openbaar vervoer

Minpunten Sri Lanka

  • soms toeristisch
Ultieme tip: Breng een bezoek aan Jaffna (in het noorden). Huur een scooter en rijd naar prachtige verlaten stranden, ga met de boot naar de kleine eilandjes en breng een bezoek aan het fort.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Parel Sri Lanka (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sanne van der W op 02 mei 2017

Sri Lanka is een fantastisch mooi land met hele lieve mensen. Wij hebben er gebackpackt en reisden per openbaar vervoer, maar een privébusje of privé-auto huren kan ook redelijk goedkoop. Ook gezinnen met kinderen kunnen er prima reizen en zelfs backpacken. We hebben veel gezien en gedaan: oude steden bezocht met immense stupa' s, prachtige natuur (olifanten, zonsopgangen, hoogvlaktes, verlaten stranden), rituelen, slapen en eten in homestays (compleet met babyborrel), fantastische treinreizen. Het was een heel inspirerende reis!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • veel
  • aardige mensen
  • mooi

Minpunten Sri Lanka

  • geen
Ultieme tip: In het regenseizoen is het Nationaal Park Minneriya beter dan het vekende Yala. En neen een gids mee, is je geld echt waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Sri Lanka en uitrusten op de Maladieven (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sander Tempel op 02 mei 2017

Doe aan fietstrips! De vele hoofdwegen in Sri Lanka zijn druk en hectisch, maar fietsen over kleine zandpaden met een lokale inwoner, die je dan meer verteld over flora en fauna is super. Er groeien peper, kaneel en andere specerijen langs de kant van de weg en zonder onze fietstour hadden we dit allemaal gemist.

Pluspunten Sri Lanka

  • mensen
  • eten
  • klimaat
  • rust

Minpunten Sri Lanka

  • druk verkeer
  • geen verkeersregels
Ultieme tip: Sinharaja eco lodge Sri Lanka een super ervaring in het regenwoud, maar wat een fantastische maaltijd is daar voor ons gekookt door een super trotse kok.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De parel van de Indische oceaan (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lydia Lancker op 23 april 2017

Wat een onbeschrijflijk mooie en gevarieerde reis in alle opzichten: historisch, cultureel, spiritueel, religieus (vier geloofsovertuigingen die vreedzaam samenleven!) de dieren, de vruchten, de vriendelijke mensen, het aangename klimaat, het eten, WAUW! Dit alles mede mogelijk gemaakt dankzij een onmisbaar gebleken gids en privéchauffeur; een absolute aanrader gezien het drukke linksrijdende verkeer en de lage kosten van een privéchauffeur.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • de variatie
Ultieme tip: Bezoek vroeg in de ochtend worlds end en baker's falls en pak dan de trein van het dichtstbijzijnde treinstation Pattipola tot Bandarawela en pak daar een tuk tuk naar je hotel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Miranda Schuit op 14 maart 2017

Sri Lanka was mijn eerste Azië-ervaring. Het land is nog niet zo erg toeristisch als bijvoorbeeld Thailand, maar dat vind ik juist altijd erg fijn. Er is veel mooie natuur, maar ook de cultuur is erg bijzonder. Juist de combinatie van natuur en cultuur trekt mij erg aan. De vele kleurrijke tempels zijn adembenemend. Maar ook de jeepsafari was erg gaaf: vlak voor onze jeep stak een kudde olifanten over. Heel bijzonder! Ook de excursie naar het regenwoud was erg mooi: zo veel verschillende diersoorten te zien!
Ook de laatste week erg genoten, waar we in een strandhotel verbleven. Sri Lanka heeft voor ieder wat wils: natuur, cultuur, strand, kortom: een echte aanrader!

Ultieme tip: Maak een ritje met de tuk-tuk: een erg leuke en goedkope manier om van A naar B te komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Paul Beets op 14 maart 2017

Sri Lanka was een van de mooiste ervaringen tot nu toe! Super mooi land met veel verschillende landschappen en ervaringen. Strand, surfen, safari's, heerlijk eten en lieve mensen. Ga er heen! Wat je ook zoekt, je kunt het hier vinden.

Pluspunten Sri Lanka

  • betaabaar
  • fantastich
  • natuur
Ultieme tip: Beklim Adams Peak! Ga surfen in Unawatuna slaap in Jungle Beach Hostel. Doe een safari's en zie luipaarden, beren en olifanten! Ga naar Ella en slaap in een tent in Tomorrowland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een mooie cultuur (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Evi Kulker op 02 februari 2017

Ik heb het heel erg naar m'n zin gehad in Sri Lanka. Er zijn veel gevarieerde dingen te doen. Van olifantensafari, dit vond ik zelf echt heel gaaf. De olifanten liepen in een heel groot natuurpark en we hebben er superveel gezien. Ook hebben we Candy bezocht, dit was heel mooi om te zien en mee te maken.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
6 Natuur
4 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • aardige locals

Minpunten Sri Lanka

  • Grote groepen toeristen
Ultieme tip: Het is handig om een chauffeur of een auto te hebben
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk en vriendelijk Sri Lanka (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Cobie van den Brink op 26 januari 2017

Prachtig eiland, kleurrijk, druk en vriendelijk. Tijdens onze reis van drie weken was het aangenaam warm tot behoorlijk warm en droog. Wij reisden met een privé-chauffeur van Colombo via Anuradhapura en Kandy naar Yale National Park in het zuiden en vandaar naar de westkust, via Galle naar Induruwa waar we nog 10 dagen relaxten in het zeer comfortabele Pandanus Beach Resort aan het strand.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Mooie tradities
  • Kleurrijk land
  • Aangenaam klimaat
  • Prachtige natuur

Minpunten Sri Lanka

  • Druk verkeer
Ultieme tip: De oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa. Mihintale heeft enorm veel indruk op ons gemaakt. Kandy, de theeplantages. Kande Viharaya Tempel in Aluthgama vooral gaan zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka; Parel van het oosten (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Sharon Wessels op 16 januari 2017

De titel doet het eiland echt eer aan. Wat een geweldig land. Mooie stranden, hoge bergen en prachtige nationale parken. De bevolking is ook heel vriendelijk. Tip: maak een rondreis! Op deze manier kom je achter alle mooie plekjes die Sri Lanka je te bieden heeft.

Pluspunten Sri Lanka

  • Veel aardige locals
  • Afwisselend landschap
  • Voor iedereen wat

Minpunten Sri Lanka

  • Bij bezienswaardigheden en op vliegveld bedelaars
  • koffer in eigen bezit houden anders vragen ze geld
Ultieme tip: Maak een rondreis om alle bijzonderheden te zien. Wij zijn met TUI gegaan omdat ons het 'lef' ontbrak om met backpack op stap te gaan. De lokale gids was super!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Diana Van der Doelen op 12 december 2016

Sri Lanka is een prachtig land. Wij gingen vooral voor de natuur en de dieren. We zijn dan ook honderd procent tevreden teruggekomen. De natuur is geweldig. Ze hebben een veelzijdige natuur. Van mooie stranden, tot bergen en regenwoud. Wij hebben vooral genoten van de bergachtige omgeving en de regenwouden. Maar de stranden zijn ook prachtig. Ben je avontuurlijk aangelegd, beklim dan zeker Adams Peak. Het is een pittige klim, maar het uitzicht en de zonsopgang zijn echt de moeite waard. Ga je in het hoogseizoen (december-maart) dan is het er erg druk omdat het een bedevaartsreis is en dus veel locals er klimmen. Dit zouden wij niet aanraden omdat je dan echt in de rij staat om naar boven te gaan. Verder zijn alle bezienswaardigheden in Sri Lanka de moeite waard. Je krijgt zowel cultuur als natuur te zien tijdens je reis. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en het lokale eten is heerlijk. Laat vooral een local voor je koken.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • vriendelijke locals
  • betaalbaar

Minpunten Sri Lanka

  • de mouson
Ultieme tip: In Kandy ligt het Chill Café. Breng dit een bezoekje. Het eten is super en de sfeer is heel leuk. Er komen veel backpackers en je kan er zeker lekker chillen!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka, groene parel in de Indische oceaan (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Merel Kors op 14 november 2016

Sri Lanka was mijn eerste reiservaring in Azië en wat voor een. Het land heeft mij echt vanaf dag een betoverd. De mensen zijn super vriendelijk, het eten is geweldig en het allermooiste is misschien nog wel het landschap. Sri Lanka is een land waar voor iedereen wat wils is, van het bruisende centrum van Colombo tot de rustige tempels van Anuradhapura waar de makaken de omgeving "onveilig" maken. Verder is het ook echt een must om naar Kandy te reizen. Kandy is de hoofdstad van de centrale provincie en totdat het eiland in 1815 onder Britse overheersing viel de hoofdstad onder het Singalese rijk. Mocht je toch een beetje heimwee naar Nederland krijgen bezoek dan Galle, een stadje dat ooit onder Nederlandse bezetting is geweest waar je nu nog veel van terugziet.

Zorg wel dat je je niet laat afzetten, voor korte ritjes is het het beste om tuktuks uit te kiezen met een taximeter, of onderhandel eerst over de prijs. Dit voorkomt onaangename verrassingen.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • onwijs vriendelijke mensen
  • top eten
  • natuur
  • goedkoop
  • avontuurlijk

Minpunten Sri Lanka

  • afval op straat
Ultieme tip: Pak de trein vanuit Colombo helemaal richting het bergachtige Nuwara Eliya in centraal Sri Lanka. Alleen de treinreis is al een ervaring op zich.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur; bergen, stad, natuurpark en zee (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Nathalie de Jong op 23 oktober 2016

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, een gebied vol met koningssteden, vulkanen, boeddhistische tempels, theeplantages en oude paleizen. Kandy is een prachtig plaatsje net als Ella. Goede uitgangspunten om te wandelen en natuur te bewonderen. Natuurlijk is de vismarkt in Colombo ook een echte must. Helemaal in het zuidoosten ligt het relaxte surfersplaatsje Arugam Bay. Wanneer je wilt leren surfen is dit the place to be. Wel moet je aardig lef en sterk zijn om de stroming te weerstaan. Het surfen kan je prima te plekke regelen.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • zeer vriendelijke locals
  • gastvrij
  • engelse taal
  • nog geen massatoerisme

Minpunten Sri Lanka

  • zelf auto rijden is niet aan te raden
Ultieme tip: Absolute must is een treinreis meemaken, het uitzicht en de ontmoetingen in de trein maken je vakantie speciaal.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

India light (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Suzet Zijlstra op 13 oktober 2016

De beste tip voor als je naar Sri Lanka gaat is: regel niets (behalve het vliegticket natuurlijk) en laat het je overkomen. De behulpzame mensen, de indrukwekkende cultuur, de diverse natuur en de overheerlijke cuisine; laat het je overkomen. De naam Sri Lanka was vroeger niet voor niets Serendib, wat afgeleid is van Serendipity wat toevalstreffer betekent. Laat het toeval je leiden naar geluk!

Pluspunten Sri Lanka

  • de diverse natuur
  • de overheerlijke cuisine
  • de behulpzame mensen
  • de indrukwekkende cultuur

Minpunten Sri Lanka

  • houd rekening met het regenseizoen
  • niet alle eilanden (snorkelen/duiken) zijn in het regenseizoen bereikbaar
Ultieme tip: Het paradijselijke verlaten strand 5 minuten buiten Mirissa
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Authentiek en vriendelijk (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Arco Krijgsman op 12 oktober 2016

Sri Lanka is zeer geschikt om rond te reizen. Afhankelijk van je route heb je in 3 tot 4 weken een prachtig en compleet beeld van het land. Mensen zijn authentiek en hartelijk. Prachtige natuur en stranden en heerlijk eten. Ook een treinreis in centraal Sri Lanka is zeer aan te bevelen! Prachtig land als je van reizen, strand, natuur, mensen en dieren (olifanten, apen, etc) houdt!

Pluspunten Sri Lanka

  • Authentiek
  • Fotogeniek

Minpunten Sri Lanka

  • Sommige natuurattracties relatief duur (zeker in vergelijk tot "lokale" prijzen)
Ultieme tip: Treinreis door centraal Sri Lanka! Twee tot zes uur achtereen genieten van prachtige landschappen, valleien, uitzichten en bruggen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Esther Loose-van Delft op 11 oktober 2016

Sri Lanka is een heerlijk land om met kinderen doorheen te reizen. Nu is het nog niet zo heel toeristisch dus als je wil gaan zou ik niet te lang wachten!
Het is het land waar je van alles kunt doen, je hebt mooie stranden, cultuur, natuur en hele gastvrije mensen.
Wat onze kinderen en wijzelf super vonden is dat dit een van de weinige landen in Azië is waar je safari's kunt doen. Er is een grote diversiteit aan wild!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • gastvrij
  • betaalbaar
  • kleine reisafstanden
  • nu nog niet toeristisch

Minpunten Sri Lanka

  • veel zwerfhonden
Ultieme tip: De safari's!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de vele indrukken... (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Yvonne van der Weijden op 10 oktober 2016

Een land van uitersten. Prachtige stranden, natuurparken, waar je olifanten kunt spotten. Leuke plaatsjes waar je door de vele straatjes kunt struinen Op veel plekjes herken je overblijfselen, letterlijk en figuurlijk, uit vervlogen tijden van de VOC. De aardigste mensen en het heerlijke eten, waarin je ook een mengelmoes van de diverse overheersers uit de vorige eeuwen kunt herkennen.
Al met al een geweldige ervaring om zeker te gaan beleven!!

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: De natuurparken bezoeken met een jeep.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka 2015! De ultieme vakantiebestemming! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Tessa van Ewijk op 09 oktober 2016

Een reis die we nooit zullen vergeten. Een mooie afwisseling van natuur en cultuur. We zijn op drie safari's geweest waar we olifanten, een luipaard en krokodillen hebben gezien! Het is een voorproefje op Afrika. Een echte aanrader!

Pluspunten Sri Lanka

  • lion rock
  • galle
  • netherlands welcome village

Minpunten Sri Lanka

  • warmte
Ultieme tip: De olifantensafari is echt een aanrader! Je kan ze heel goed zien en op de foto zetten en ze zijn er goed voor de beesten. Dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen door Sri Lanka (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Leila Cornips op 05 oktober 2016

In september 2015 heb ik door Zuid-, West-, en Midden-Sri Lanka gereisd. De reis is begonnen in het kustplaatsje Negombo. Dit vissersdorpje is redelijk georiënteerd op toeristen, maar ook erg authentiek. Je bent hier echt ver weg van de westerse wereld, wat het een hele speciale ervaring maakt. Wat ik hier heel bijzonder vond was dat er zoveel verschillende culturen in vrede langs elkaar heen leven. Je ziet boeddhistische en hindoeïstische tempels, maar ook katholieke kerken en moskeeën. Na enkele dagen ben ik doorgereisd naar het midden van het land, Dambulla. Hier heb je verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Temple of Tooth en de Sigiriya Lion Rock. Dit zijn hele historische en culturele bezienswaardigheden, dus is vooral interessant voor bezoekers met die oriëntatie. Enkele dagen later kwam ik aan in het zuiden, waar je prachtige national parks hebt. Je moet een beetje geluk hebben maar je zal zeker je ogen uit kijken als je met een open truck het park in gaat. Ik had graag ook gesurft in het zuiden, maar in september kun je hiervoor beter naar het oosten gaan. Wel ben ik in de diamantmijnen geweest, en heb ik naar de zeeschildpadden-opvang geweest. Ook de lokale kruidenplanterijen zijn erg indrukwekkend, ze hebben hier een wondermiddeltje voor alles! Vervolgens ben ik via Colombo teruggereisd naar Negombo, waar ik de laatste dagen heb doorgebracht.

Opmerkelijkheden: Wat me wel heel erg opviel in het zuidwesten was dat je echt nog veel duidelijke sporen zag van de verwoesting van de tsunami in 2004. Het land is nog steeds herstellende van deze ramp. Wat ik echter heel leuk en speciaal vond aan het land was (met uitzondering van de olifanten, deze leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden en lijden onder het vermaak van toeristen, ik heb een bezoek aan deze toeristische trekpleister bewust geweigerd) het respect voor de dieren. Koeien slapen gewoon lekker op de rotondes, en honden en katten zijn zo vrij als een vogeltje!

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • Eten
  • Veiligheid
  • Cultuur & historie
  • Diversiteit

Minpunten Sri Lanka

  • Lastig te bereizen zonder het huren van een gids
  • Opdringerige verkopers
  • Uitbuiting van sommige diersoorten
Ultieme tip: In Negombo: het restaurant Lords II is GEWELDIG! Authentiek eten maar op een erg hoog niveau. En toch zeer betaalbaar!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nuwara Eliya, ook wel Little England (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Merel Jansen op 05 oktober 2016

Het Horton Plains Park ligt dichtbij Nuwara Eliya, vandaar dat wij besloten hier te verblijven. Het dorpje deed bijna Europees aan: er waren veel Europese restaurants en er was een soort kermis gaande. Let op: het is er erg koud! Voor Sri Lankaanse begrippen dan. Lief dorpje en perfect te combineren met een bezoek aan onder andere World's End.

Pluspunten Sri Lanka

  • Stranden
  • Behulpzame locals

Minpunten Sri Lanka

  • Slecht te bereizen
Ultieme tip: Zorg voor een divers ingepakte backpack: op sommige plekken kan het behoorlijk koud worden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Super prachtig land (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Isabella Gerritsen op 04 oktober 2016

Sri Lanka is een prachtige land waar je veel mooie natuur ziet maar waar ook veel cultuur en geschiedenis is. De mensen in Sri Lanka zijn dan ook zeer vriendelijke en behulpzaam. Ik zou dan ook zeker aanraden om hier een keer heen te gaan want er is zoveel moois te zien.

- Het olifanten weeshuis in Pinnawala is leuk om te zien zeker als de olifanten lekker in de rivier zijn. Tip: blijf bij de rivier ook al is de grote groep olifanten weer terug naar het weeshuis. Daarna komt namelijk nog een kleinere groep.
- De treinreis van Nuwara Eliya naar Kandy was erg mooi, vooral bijzonder om zo in de deur opening te mogen zitten. Geeft je een gevoel van vrijheid.
- Mocht je in Sri Lanka zijn en Het Perahera festival is er dan raad ik die zeker aan. Gewoon iets wat je moet hebben gezien.

Tja en verder is er nog zoveel moois om te zien daar dat het teveel om op te noemen is.... Ik zou er zelf dan ook graag nog een keer naar toe willen.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

  • aardige locals
  • natuur
  • cultuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors