Azie.nl WK wingsuit vliegen gehouden in China

WK wingsuit vliegen gehouden in China

27 september 2016 door Elsemieke Land

Niets is te gek of te extreem in China en dat geldt ook voor extreme sporten, zo blijkt. Afgelopen weekend werd in China het wereldkampioenschap wingsuit vliegen gehouden. In totaal sprongen er vijftig luchtatleten uit twintig verschillende landen van een 2500 meter hoge klif in de zuidwestelijke provincie Yunnan

Op de rand van de berg Dashanbao was door de organisatie een podium gebouwd waar de deelnemers vanaf sprongen. Dashanbao is het hoogste startpunt voor wingsuit vliegen van heel Azië, het eerste stukje vlogen de deelnemers daarom door de wolken. De vliegers werden door een jury beoordeeld op de stijl van de sprong en bovendien telde mee hoe dicht de deelnemers bij de zogeheten bullseye waren geland. Vincent Dykes uit Frankrijk won de competitie. 

Wingsuit vliegen

Wingsuit vliegen is de sport waarbij atleten in een speciaal vliegpak vanaf grote hoogte door de lucht suizen. Het vliegpak heeft stof tussen de armen en het lichaam en tussen de benen, waarmee de valsnelheid wordt verlaagd van ongeveer 200 naar 80 kilometer per uur. Een wingsuitvlucht eindigt met het openen van een parachute. 

Kijk hieronder veilig vanuit je eigen stoel de sensationele video van de sprong.

Sponsors