Azie.nl ’s Werelds grootste onderwater restaurant

’s Werelds grootste onderwater restaurant

27 juli 2016 door Priscilla Nooijen

De Malediven is vanaf november dit jaar weer een onderwater restaurant rijker. In het nieuwe Hurawalhi Island Resort and Spa kunnen bezoekers tijdens hun diner van het leven onder water genieten.

Het nieuwe restaurant, dat ontworpen is door de Nieuw-Zeelandse architect MJ Murphy, weegt 410 ton en biedt plek voor zestien personen tegelijk. In totaal heeft het tien maanden geduurd voordat het restaurant gebouwd was en per vrachtschip naar de Malediven vervoerd kon worden. De koepel is geheel van glas en bevindt zich 5,8 meter onder het wateroppervlak, met als resultaat dat eters adembenemend zicht hebben op langs zwemmende vissen en het koraalrif. 

Bekend concept

Hoewel het idee van een onderwater restaurant ons uniek in de oren klinkt, zijn ze in de Malediven al langer bekend met het concept. In 2005 opende in het Conrad Maldives Rangali Resort ‘s werelds eerste onderwater restaurant. Met de komst van het Hurawalhi Island Resort and Spa huisvest de Malediven dus niet alleen de eerste, maar ook het grootste onderwater restaurant ter wereld. 

Sponsors