Azie.nl ’s Werelds eerste Michelin bekroonde eetkraam

’s Werelds eerste met Michelinster bekroonde eetkraam

9 december 2016 door Maxime van der Laarse

Wil je goed eten maar heb je weinig geld te besteden? Bij HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, een voedselstal in Singapore, koop je voor anderhalve dollar een met een Michelinster bekroond gerecht. 

Het kraampje in het Chinatown Complex Market and Food Center ontving de ster in augustus dit jaar voor haar noedels met kip. Als eerste streetfood-winnaar van een Michelinster werd de straatverkoper Chan Hon Meng in één keer wereldberoemd. 

Sterrendom

Al voordat de stal een ster kreeg stonden er meters rijen, maar inmiddels moet je uren wachten op de specialiteit van de chef. Die kookt zijn gerecht al meer dan 35 jaar en ondanks de aandacht gaat hij hier ook mee verder. 

Hoewel Chef Chan Hon Meng nog steeds regelmatig in zijn kraam zijn topgerecht staat te bereiden, is zijn leven niet geheel onveranderd. Sinds kort heeft hij zijn eigen restaurant Hawker Chan, vlakbij het originele kraampje, en verschillende samenwerkingsverbanden met andere topchefs en -restaurants.

Evenement

Ook tekende hij een contract met Tiger Beer en is hij een van de chefs tijdens hun evenement Tiger STREATS. Dit culinaire evenement zal plaatsvinden op 17 december in Singapore, na eerst Sydney, Auckland, New York en Kuala Lumpur te hebben aangedaan.

Voor deze exclusieve gebeurtenis zijn geen kaarten te koop, maar je wint ze door mee te doen met acties op hun Facebook-pagina. Of je reserveert ze via een speciale code, te verkrijgen bij verschillende deelnemende restaurants.

Bekijk het bijzondere verhaal van deze Michelin-pionier hier:

Sponsors