Azie.nl Openingsshow op hoogste toren van Thailand

Openingsshow op hoogste toren van Thailand

6 september 2016 door Elsemieke Land

Om de opening van Thailand's hoogste toren MahaNakhon te vieren, vond er 29 augustus een opvallende lichtshow plaats. Dit resulteerde in een kleurrijk schouwspel in de lucht.

De opening van de toren die afgelopen mei is afgerond, ging samen met een fotocompetitie die kijkers uitnodigde om de spectaculaire show vast te leggen en hun foto’s in te sturen.

Hoogste gebouw van Thailand

De constructie van de wolkenkrabber is begonnen in juni 2011 en sinds afgelopen mei is de bouw klaar. De toren bereikt met haar 75 verdiepingen een hoogte van 314.2 meter. Daarmee is de MahaNakhon het hoogste architectonische gebouw van Thailand en nummer 85 van de wereld. 

Door haar grootte en opvallende uiterlijk is de toren een nieuw ijkpunt op de skyline van Bangkok. Het ontwerp van de toren is bijzonder: een rechthoekige prisma met trapsgewijs uitgesneden vierkante vlakken die een spiraal om het gebouw heen vormen. Deze constructie geeft de toren optisch een pixelachtig uiterlijk. 

Faciliteiten

De MahaNakhon omvat een restaurant, buitenbar, observatiedek en een openbaar plein dat geschikt is voor het organiseren van culturele evenementen en activiteiten. Vanaf de hoogste verdiepingen kijk je uit over het groene Lumphini Park en de stad daaromheen. In de toekomst zullen er in de toren twee luxe hotels te vinden zijn. 

Bekijk hieronder de video van de openingsshow.

Sponsors