Azie.nl Man plant duizenden bloemen voor blinde vrouw

Man plant duizenden bloemen om zijn blinde vrouw weer te laten lachen

24 maart 2016 door Samara Mey

Hoewel Japan deze periode van het jaar bekend staat om haar kersenbloesem, is er in Miyazaki een wel erg grote hoeveelheid van deze bloemen te zien. De roze bloemenzee is zo’n spektakel geworden dat de plek een toeristische trekpleister is geworden. De reden achter de grote verzameling bloemen is een bijzonder liefdesverhaal. 

Depressief

Na dertig jaar huwelijk en hard werken op hun zuivelboerderij in Shintomi, Miyazaki, kozen meneer en mevrouw Kuroki ervoor om met pensioen te gaan om zo een droomreis te kunnen maken.

Op de leeftijd van 52 jaar verloor mevrouw Kuroki plotseling haar zicht als complicatie van diabetes. Verscheurd door het verlies van haar gezichtsvermogen realiseerde ze zich dat ze de geplande droomreis kon vergeten. Ze raakte depressief en sloot zich op in huis. 

Liefde is…

Meneer Kuroki geloofde dat een bezoeker of twee zijn vrouw uit haar isolement zou halen en besloot om een aantal roze shibazakura bloemen te planten in hun tuin, in de hoop dat mensen zouden komen kijken. Ook hoopte hij dat zijn vrouw zou kunnen genieten van de geur, zelfs als ze de bloemen niet kon zien. 

Al snel kwamen de eerste bezoekers langs het huis van meneer en mevrouw Kuroki. Enthousiast besloot meneer Kuroki besloot nog meer bloemen te planten. Gedurende twee jaar plantte hij duizenden bloemen rond het huis.  

Zevenduizend bezoekers

Vandaag de dag bezoeken dagelijks zo’n zevenduizend mensen vanuit omliggende steden en prefecturen de roze bloementuin. Vele van hen zijn enthousiast om mevrouw Kuroki te ontmoeten, die sinds het succes van haar tuin met een grote glimlach rondloopt.  

Bekijk hier de video:

Sponsors