Azie.nl Luipaard gered uit waterput

Luipaard gered uit waterput

5 augustus 2016 door Priscilla Nooijen

Bewoners van een dorpje in India hebben een verdrinkende luipaard uit een waterput gered. Nadat ze gehuil en gekrijs uit het gat hoorden komen, schoten ze het dier meteen te hulp.

Om de luipaard in nood een handje te helpen, gooide een van de bewoners een bundel takken naar beneden. De luipaard twijfelde geen moment voor hij op de takken sprong en deze gebruikte als vlotje. 

Reddingsmissie

Toen een team van Wildlife SOS onder leiding van dierenarts Ajay Deshmukh arriveerde, werd er met behulp van touwen een krat naar beneden afgedaald. Hoewel de luipaard in eerste instantie niets van de krat moest weten en er behoorlijk boos op reageerde, sprong hij er uiteindelijk toch in. 

Het duurde in totaal drie uur om de luipaard uit de achttien meter diepe put te redden. Na een medische check in het Manikdoh Leopard Rescue Centre werd het dier weer losgelaten en konden dorpbewoners de put weer gebruiken. 

Gebrek aan netten

Hoe de luipaard precies in de put terecht is gekomen, is onduidelijk. Wel liet een bosbouw ambtenaar in een persbericht weten dat er een tekort aan fatsoenlijke netten is. Hierdoor blijven een groot aantal putten in de dorpen van Maharashtra  onbedekt en wordt het risico dat wilde dieren hierin vast komen te zitten groter. 

Bekijk hieronder een video van de reddingsmissie.

Sponsors