Religie & Tradities Turkije

Religie & Tradities Turkije

Wat zijn de belangrijkste religies in Turkije?

Ongeveer 97 procent van de Turken is moslim. Het straatbeeld in Turkije wordt dan ook gedomineerd door moskeeën en de bijbehorende minaretten. Slechts een kleine groep van 400.000 mensen is christen.

Turkije is echter een seculiere staat: in de grondwet staat zeer uitdrukkelijk dat religie geen invloed mag hebben op de staat. Daarom heeft de islam minder invloed op het openbare leven dan in andere islamitische landen. Daar komt bij dat slechts 38 procent van de Turkse moslims vaker dan één keer per week bidt.

ZELF NAAR Turkije?

Bekijk alle 7 reizen naar Turkije

Wat zijn belangrijke tradities in Turkije?

De Turkse tradities zijn diepgeworteld in de oude Ottomaanse en Anatolische tijdperken. De islam heeft een grote invloed op de cultuur en tradities van Turkije, al hangen de meeste Turken een liberale vorm van de islam aan.

De Turken zijn zeer trots op hun land en dragen die trots graag uit. Familie is erg belangrijk en ouderen verdienen veel respect.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Turken zijn trots op hun land en politieke discussie kunnen veel emoties losmaken. Sommige onderwerpen, zoals de Armeense genocide en de Koerdische afscheiding liggen erg gevoelig. Begin er liever niet over. Als je bij een Turk thuis wordt uitgenodigd is het beleefd om een cadeautje mee te brengen. Doe bij het binnengaan van het huis je schoenen uit.

Reizen Turkije

Specialisten Turkije

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors