Accommodaties Turkije

Accommodaties Turkije

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Turkije heb je voor je overnachting de keuze tussen vijfsterrenhotels en gratis kampeerplekken en alles daar tussen in. In het hoogseizoen tussen juni en september zijn veel hotels langs de Egeïsche Zee en Middellandse Zee volgeboekt. Reserveer dan tijdig je accommodatie.

Tussen oktober en mei sluiten veel van deze hotels hun deuren. Bij kleine guesthouses en pensions hoef je over het algemeen niet te reserveren.

ZELF NAAR Turkije?

Bekijk alle 7 reizen naar Turkije

Hotel

De hotels in Turkije variëren van enorme resorts met all in accommodatie tot kleine pensions die door families worden gerund. De grote resorts werken vaak samen met reisorganisaties, dus zeker in het hoogseizoen zijn deze hotels vaak volgeboekt.

Langs de populaire Middellandse Zee vind je de meeste hotels. In oost- en Zuidoost-Turkije zijn de hotels en pensions minder talrijk. In het laagseizoen loont het om stevig te onderhandelen over de prijs, omdat veel kamers anders toch leeg staan.

Hostel

Door het grote aanbod aan goedkope pensions komen hostels niet erg veel voor in Turkije. Alleen in Istanbul, rond Sultahnamet is een hostel een goede optie, omdat pensions en hotels in Istanbul een stuk duurder zijn dan in de rest van het land. Over het algemeen betaal je voor een eigen kamer in een pension net zoveel als voor een kamer in een hostel.

Appartement

In de badplaatsen langs de Turkse Riviera verblijven veel reizigers in appartementen of aparthotels. De meeste van deze appartementen worden verhuurd via internationale reisorganisaties, maar zeker in het laagseizoen loont het de moeite om zelf langs te gaan en direct met de eigenaar te onderhandelen over een goede prijs.

Camping

In heel Turkije zie je borden met camping langs de kant van de weg, waar je tegen een klein bedrag je tent op mag zetten. Ook met een camper kun je hier terecht. Probeer in de zomer een plekje in de schaduw te bemachtigen, in de zon kan je tentje al snel veranderen in een oven. De campings hebben eenvoudige faciliteiten zoals douches en toiletten.

Wat is een typische accommodatie in Turkije?

Sinds kort bieden sommige boerderijen in Turkije de mogelijkheid om mee te helpen met het werk op de boerderij, in ruil voor kost en inwoning. Het is een leuke manier om het Turkse plattelandsleven te leren kennen en goedkoop te overnachten. Deze farmstays heten TaTuTa en worden georganiseerd door de Bugday Association .

Reizen Turkije

Specialisten Turkije

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors