Paspoort en visum Turkije

Paspoort en visum Turkije

Reis je binnenkort naar Turkije, of via Turkije naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Turkije.

Heb ik een visum nodig voor Turkije?

Om als toerist te kunnen reizen naar Turkije, heb je een toeristenvisum nodig. Met de Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum, ook wel een E-Visa of Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA voor Turkije is zes maanden geldig en geeft recht op een verblijf van maximaal negentig dagen. Je kunt kiezen uit een ETA met toestemming voor een enkele inreis of meerdere inreizen.

ZELF NAAR Turkije?

Bekijk alle 7 reizen naar Turkije

Visum aanvragen Turkije

Om succesvol een ETA voor Turkije aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Turkije. Zo moet je onder meer een bewijs van een hotelreservering en doorreis- of retourtickets kunnen overleggen. Je moet je vliegticket en je hotel dus regelen vóórdat je je ETA aan kunt vragen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een ETA bedraagt doorgaans ongeveer twee werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Turkije

Om een ETA voor Turkije aan te kunnen vragen, moet je paspoort of nationale ID-kaart bij aankomst in Turkije nog minstens zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Turkije

Specialisten Turkije

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors