Religie & Tradities Taiwan

Religie & Tradities Taiwan

Wat zijn de belangrijkste religies in Taiwan?

De overgrote meerderheid van de Taiwanezen is aanhanger van een mengeling van boeddhisme, confucianisme, taoïsme en oude Chinese religies. Het seculiere confucianisme wordt door veel Taiwanezen gecombineerd met de religie die zij aanhangen: iemand die taoïstisch is, volgt vaak toch de moraal van het confucianisme. De belangrijkste godheid in Taiwan is Matsu, de godin van de zeevaarders.

Wat zijn belangrijke tradities in Taiwan?

De meeste Taiwanezen zijn geen aanhanger van één religie, maar combineren er meerdere. Religieuze tolerantie is dan ook een tweede natuur voor Taiwanezen. Het makkelijk en soepel laten verlopen van sociaal contact is belangrijk in Taiwan. Mensen geven elkaar vaak kleine kado'tjes om waardering te tonen. Vaak gaat het om eten of kleine spulletjes.

ZELF NAAR Taiwan?

Bekijk alle 4 reizen naar Taiwan

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het is gebruikelijk om je schoenen uit te doen voor je een huis binnengaat. Hetzelfde geldt voor tempels en andere heilige plekken. Taiwanezen hebben in het openbaar weinig lichamelijk contact en lichamelijke affectie wordt niet getoond waar anderen bij zijn. Hoewel Taiwanezen best een borrel lusten, is dronkenschap een teken van onvolwassenheid.

Reizen Taiwan

Specialisten Taiwan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors