Feestdagen & Festivals Taiwan

Feestdagen & Festivals Taiwan

In Taiwan volgt men de maankalender, die anders is dan de Romeinse kalender die veel westerse landen, waaronder Nederland, gebruiken. De festivals van Taiwan worden dus ieder jaar op een andere westerse datum gehouden. De data in onderstaand overzicht zijn bij benadering.

Chinees Nieuwjaar

Vanaf half december beginnen de Taiwanezen al met de voorbereidingen op het Chinese Nieuwjaar. Dit is traditioneel het grootste festival van China en Taiwan. Families komen bij elkaar om het oude jaar uitgeleide te doen en de goden te bedanken voor de voorspoed die zij geschonken hebben.

ZELF NAAR Taiwan?

Bekijk alle 4 reizen naar Taiwan

Het nieuwe jaar wordt verwelkomd met vuurwerk en geschenken, een moment waarop vooral kinderen lang hebben gewacht. De straten vullen zich met mensen die hun vrienden en familie opzoeken op een nieuw jaar in te luiden.

Geestenfestival

In de zevende maand van de maankalender vieren de Taiwanezen de Dag van de Geesten. In deze maand houden boeddhisten en taoïsten over de hele wereld uitgebreide festivals om de geesten gunstig te stemmen.

In Taiwan zijn beide festival gecombineerd tot een feestdag waarin er alles aan wordt gedaan om goede geesten te plezieren en kwade geesten weg te jagen. Het is ook een tijd om de nagedachtenis aan overleden voorouders te eren en na te denken over de plicht om als kind voor je ouders te zorgen.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari

Chinees Nieuwjaar

Shang Yuan

Hele land

Hele land

Februari 4 Boerendag Hele land
Maart
April
Mei Drakenbootdag Hele land
Juni
Juli

Shang Yuan

Geestenfestival

Hele land

Hele land

Augustus
September Dubbele negen-dag Hele land
Oktober Shang Yuan Hele land
November
December

Reizen Taiwan

Specialisten Taiwan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors