Klimaat Taiwan

Klimaat Taiwan

Wat voor klimaat kun je verwachten in Taiwan?

Taiwan heeft een subtropisch klimaat. Het jaar is in te delen in vier seizoen, al zijn de verschillen tussen die seizoen vrij klein. In de winter is het weer in Taiwan aangenaam, slechts in het noorden van het land is het 's winters koud. In de rest van Taiwan blijft de temperatuur de hele winter aangenaam, al is het wel vochtig. In het zuiden van Taiwan is het het hele jaar warm genoeg om te zwemmen.

De zomers zijn warm en plakkerig, vooral in de grote steden. Taiwanezen zoeken de oceaan op voor wat verkoeling vanaf mei tot september, als de zomer op haar warmst is.

ZELF NAAR Taiwan?

Bekijk alle 4 reizen naar Taiwan

Welke seizoenen zijn er in Taiwan?

Behalve de zomer en de winter, geven ook herfst en lente Taiwan een eigen gezicht. Veel Taiwanezen vinden de lente en herfst de meest aangename tijd in Taiwan. In de lente wordt het langzaam warmer. Steeds vaker breekt de zon door de grijze winterluchten. Toch duurt het nog lang voordat de drukkende hitte van de zomer zich aandient.

De herfst blijft lang warm, tot ver in november. De winter dient zich pas laat aan en duurt tot begin maart.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Taiwan?

Tussen juni en november trekken tyfoons over het oosten van Taiwan. Deze stormen kunnen heftig zijn, dus blijf het nieuws goed in de gaten houden als je in deze gebieden reist. Taiwan ligt verder op de breuklijn van tektonische platen, waardoor aardbevingen regelmatig voorkomen. Meestal zijn het kleine trillingen, al kwamen in 1999 nog duizenden mensen om het leven tijdens een aardbeving met een kracht van 7.3 op de schaal van Richter.

Reizen Taiwan

Specialisten Taiwan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors