Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Yala National Park

7,5
7,0 Algemene ervaring
8,0 Natuur
- Stranden
6,0 Wildlife
- Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid
 • Aantal reviews: 3
 • Aantal waarderingen: 1

Net alsof je in Afrika bent (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Anniek Reitsma op 17 november 2019

In Yala National Park hadden we via onze accommodatie een safari geboekt. Een safari boeken in Yala National Park is een echte aanrader. We hebben olifanten, luipaarden, krokodillen en veel verschillende vogels gezien. Naast dat je al deze dieren ziet is alleen de safari zelf al een hele ervaring. Je gaat in een grote jeep en er wordt meestal ontbijt en lunch voor je geregeld.

Pluspunten Yala National Park

 • super mooie natuur

Minpunten Yala National Park

 • Hoe rekening met het natte of droge seizoen.
Ultieme tip: Boek via je accommodatie een safari, dan weetje zeker dat het goed zit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yala National Park. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marcel Norder op 09 mei 2017

Sri Lanka! Wat een bijzonder leuk land. Klein, overzichtelijk, heerlijk eten, lieve mensen. Wat wil je nog meer? Ook is de natuur erg mooi en met name Yala National Park. Wel druk met alle jeeps in de ochtend maar we hebben hier een heerlijke mini safari gedaan en mooie dieren gezien in een ochtend. Erg genoten!

Pluspunten Yala National Park

 • Betaalbaar. Overzichtelijk
Ultieme tip: Verwacht geen luipaard te zien want die zijn er schaars maar geniet ook van alle andere mooie dieren die dit park te bieden heeft. En wie weet..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooie flora, geen bijzondere wildlife (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Koen de Bruijn op 07 juli 2016

Yala national park staat vooral bekend om de grote luipaarden populatie die hier leeft. Beter gezegd: nergens ter wereld leven zoveel luipaarden op zo'n klein grondgebied. Dit verhoogt de kans op het spotten van een luipaard aanzienlijk en is dan ook groter dan elders in de wereld. Niettemin blijft Yala een natuurpark en geen dierentuin en ik heb dan ook geen luipaard gezien.

Je moet Yala voorstellen als het Krugerpark van Sri Lanka. Dit betekent ontelbare jeeps die op dezelfde tijd door het park rijden. Wat je ook direct opvalt is dat er zoveel halfvolle jeeps rondrijden. Door dit beter te regelen zou je de hoeveelheid jeeps significant kunnen verminderen. Desalniettemin heb je nog steeds wel delen voor je alleen en chauffeurs zijn experts in het ontwijken van elkaar. De gids die je meekrijgt is trouwens ook een expert in het spotten van dieren. Van kleine vogeltjes hoog in de bomen tot een krokodil op meer dan een kilometer afstand, niets ontglipt ze.

Safari's beginnen vroeg, zo'n half 5 's ochtends al. Kies voor een semi-luxe jeep, want de goedkoopste hebben stoelen naar de binnenkant gericht en dan zie je dus niks. In de ochtend valt het zonlicht prachtig op het park neer en hier kun je dan ook prachtige foto's van maken. Wat meteen opvalt is de grote populatie waterbuffels. Overal zie je ze. Ander gespot wildlife: jakhalzen, olifanten, diverse vogels, mangoest, krokodillen & herten. Mij viel het aantal bijzondere dieren die ik uiteindelijk heb gespot een beetje tegen, ik had graag ook wel een lippenbeer gezien bijvoorbeeld. De reden dat ik minder dieren heb gespot lag aan het seizoen: ik was hier net na/tijdens het regenseizoen waardoor er talloze drinkplekken waren voor de dieren. Je kunt beter tussen december en maart gaan, tijdens het droge seizoen. In deze periode zullen er minder drinkplekken aanwezig zijn en zal het spotten van deze dieren een stuk makkelijker zijn.

Over het landschap kan ik weinig negatiefs zeggen, dit is gewoon prachtig.

7,5
7 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
6 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yala National Park

 • Betaalbaar
 • Grote kans om een luipaard te spotten
 • Mooi landschap

Minpunten Yala National Park

 • Weinig indrukwekkende dieren
 • seizoensafhankelijk
Ultieme tip: Neem een verrekijker mee, want veel dieren liggen soms wat ver weg. Ga tussen december en maart, dan valt er gemiddeld weinig regen en zijn de dieren makkelijker te spotten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Yala National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors