Sigiriya

Reviews Sigiriya

8,6
8,3 Algemene ervaring
9,0 Schoonheid
9,0 Interessant
8,3 Authenticiteit
8,3 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 3

Indrukwekkende flora en fauna (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door adriana janssen-poppe op 16 november 2017

Bezoek zeker een lokaal gezin die op het gebruik van de natuur aangewezen is! Wij hebben een schooltje bezocht en pennen en schriften meegenomen waar de kinderen zo blij mee waren.
Maak een wandeling in de omgeving om spontaan apen, olifanten en varanen tegen te komen, en niet te vergeten de geweldige soorten planten en bloemen.

Pluspunten Sigiriya

  • gastvrij

Minpunten Sigiriya

  • heel warm en vochtig
Ultieme tip: Olifantensafari en lokale restaurantjes bezoeken, want daar eet je toch echt het lekkerst
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Sigiriya, Leeuwenrots (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Henriette Verspuij op 16 november 2017

Prachtige locatie. Zowel de rots als de omliggende tuinen, staat op de Werelderfgoedlijst. Zeker de moeite waard om te bezoeken ondanks de vele toeristen, de enorme hoeveelheid trappen, de bijen en de hitte. Wie de top bereikt wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht. De gids die wij hadden kon smakelijk vertellen over de overdaad in het paleis waar de koning leefde.

Pluspunten Sigiriya

  • natuur
  • cultuur
  • leuke aapjes

Minpunten Sigiriya

  • niet geschikt voor mensen slecht ter been
  • fysieke uitdaging
Ultieme tip: Goede schoenen, veel water en vochtregulerende kleding, hoofdbedekking (maar dat geldt voor ieder warm land).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Esther Bax op 10 november 2017

Prachtige plaats, met schitterende natuur en de geweldige leeuwenrots. Geniet van de groene omgeving en van het prachtige uitzicht vanaf de rots.
Overigens is het uitzicht vanaf beneden op de rots ook geweldig.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Schoonheid
9 Interessant
8 Authenticiteit
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Sigiriya

  • Prachtige omgeving
  • Mooie natuur
  • En cultuur

Minpunten Sigiriya

  • Toeristen
Ultieme tip: De leeuwenrots beklimmen tot de top. Ga begin van de ochtend beginnen zodat je de drukte voor bent
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sigirya Rock (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jessica Theissling op 07 juni 2017

Vanuit Dambulla simpel met de bus naar Sigirya getrokken (half uurtje), om daar de rots te beklimmen. Ondanks de hoge entreeprijs (28 euro pp) is het absoluut de moeite waard. Wij zaten eerste te twijfelen om een goedkopere berg ernaast te beklimmen, maar zijn blij dat we het niet hebben gedaan. De klim en het uitzicht zijn een unieke en adembenemende ervaring! Zeker een aanrader.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Schoonheid
9 Interessant
9 Authenticiteit
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Sigiriya

  • Goed te bereiken
  • aardig mensen
  • heerlijk weer

Minpunten Sigiriya

  • toerisme
Ultieme tip: Klim vroeg in de ochtend, want anders wordt de hoge temperatuur je al snel teveel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pidurangala Rock in Sigiriya (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Rieneke Elzerman op 09 mei 2017

De meeste mensen gaan naar Sigiriya om de Lion's Rock te bezichtigen en te beklimmen. Maar wist je dat er naast deze Lion's Rock nog een grote rots ligt die je net zo goed kunt beklimmen? De naam is Pidurangala Rock en hij is tien keer goedkoper. Daarnaast is het hier veel rustiger en kun je op je gemak naar boven klimmen. Het laatste stukje is wel echt klimmen en klauteren, maar met een beetje hulp moet het lukken. Het uitzicht wat je vervolgens hebt is zo de moeite waard!

Pluspunten Sigiriya

  • aardige locals
  • goedkoop
  • lekker eten

Minpunten Sigiriya

  • niet heel bekend
  • weinig bezienswaardigheden
Ultieme tip: Ga per tuk-tuk naar Pidurangala Rock en niet op de fiets. It's all uphill en dan moet je nog beginnen aan de echte klim.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Toeristisch, maar het waard (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Koen de Bruijn op 18 april 2016

Als één van de grootste attracties van Sri Lanka is dit een erg toeristische plek. Dit merk je direct aan de grote hoeveelheid selfie-sticks en de hoge entree prijs: €30(!). Voor Sri Lanka is dit een klein fortuin. De klim valt nog best tegen, maar in 30-60 minuten heb je zeker de top gehaald. Pas ook op voor de zogenaamde 'killer bees'. Deze uit de kluiten gewassen bijen zijn bijzonder agressief en houden niet van lawaai (geen lawaai maken dus!). Eenmaal op de top heb je een uitzicht over de groene jungle die het monument omringt. Er zijn verschillende verhalen over Sigiriya, het zou een paleis of een klooster zijn geweest. Niemand weet echter het echte verhaal. Dit maakt deze plek natuurlijk extra mysterieus. Neem stevige schoenen mee en genoeg water! Extra tip: bezoek naast Sigiriya ook Pidurangala Rock. Kleiner, goedkoper en je voelt je een ware Indiana Jones. Voornamelijk omdat de kans groot is dat je deze rots selfie-stick-loos kunt ervaren!

8,0
7 Algemene ervaring
8 Schoonheid
9 Interessant
8 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Sigiriya

  • indrukwekkend complex
  • interessante historie
  • mooi uitzicht vanaf de rots

Minpunten Sigiriya

  • buitenproportioneel duur (€30)
  • de klim naar boven is zwaar
  • pas op voor killer bees
Ultieme tip: Beklim Sigiriya vroeg. Vroeg als in: 7 uur 's ochtends. De temperatuur ligt dan nog een stuk lager, waardoor de uitdagende klim wat minder zwaar is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors