De raarste wetten van Singapore

De raarste wetten van Singapore

door Victorine Sandkuyl

Singapore staat bekend om haar schone en moderne stad en lage criminaliteitscijfers. Alles is hier netjes geregeld, in tegenstelling tot andere grote steden in Azië. Wie een overtreding begaat, moet hier al snel een flinke boete voor betalen. Dus passen de Singaporezen wel op en houden ze hun stad liever schoon.

Om de orde en schoonheid van Singapore onder controle te houden heeft de overheid een flink aantal wetten opgesteld. En dan hebben we het niet over wetten waarbij je wordt gestraft als je iets steelt of iemand pijn doet. Nee, dan hebben we het over hele vreemde wetten waarvan je als bezoeker wel een beetje raar staat te kijken. Iets met het voeren van duiven, vergeten door te trekken en zingen in het openbaar...

De Singaporese wetten worden streng gehandhaafd, dus lees mee en zorg dat je goed voorbereid bent voor je citytrip naar Singapore. Dit zijn de vijf vreemdste wetten van Singapore.

1. Spontaan de duiven voeren

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Sanctie: boete van S$ 500

Loop je met een lekker broodje door een van de vele stadsparken, maar is het net te veel om helemaal op te eten? Gooi je leftovers dan vooral niet op straat als voer voor de duiven, want dat kan je S$ 500 kosten!

2. Vergeten door te spoelen

Sanctie: boete van S$ 150

Het gebeurt soms wel eens, dat je na een bezoekje aan de toilet bent vergeten door te spoelen. Oeps, niet zo fris natuurlijk. In Singapore vinden ze het zelfs zo'n ernstig vergrijp dat je een boete van S$ 150 krijgt als je hierop wordt betrapt. Als je klaar bent op de toilet dus altijd even achterom kijken om driedubbel te checken of je wel echt hebt doorgespoeld.

3. Thuis naakt rondlopen

Sanctie: boete van S$ 2000 of drie maanden gevangenisstraf

Goed nieuws, thuis roken mag. Naakt rondlopen in je eigen huis daarentegen niet. Mocht iemand je naakt door je eigen huis zien rondwandelen dan wordt dit gezien als publiekelijke naaktheid. Dus houd die gordijnen van je hotelkamer voor en na je douche maar goed dicht, anders moet je nog drie maanden in een cel doorbrengen of S$ 2000 boeten betalen!

4. De verkoop van kauwgom

Sanctie: boete van S$ 100.000 of een gevangenisstraf van maximaal twee jaar

Dit wordt echt beschouwd als een doodzonde, maar de verkoop van kauwgom is ab-so-luut verboden in Singapore. Tsja, ze houden de stad graag schoon… Wordt iemand hier toch op betrapt, dan wacht je een boete van S$ 100.000 of een gevangenisstraf van maximaal twee jaar. Tijdens je citytrip in Singapore mag je trouwens wel kauwgom in je mond hebben, voor de zekerheid maar even meenemen van thuis.

5. Zingen in het openbaar

Sanctie: een boete of drie maanden gevangenisstraf

Ben jij een rondreizende straatartiest en was je van plan naar Singapore te reizen om daar je zangkunsten ten gehore te brengen? Pas dan goed welke liedjes je op straat gaat zingen, want obscene songteksten worden niet gewaardeerd. Iedereen die zich hier niet aan houdt wacht een boete, een gevangenisstraf van drie maanden of zelfs allebei. Beter dus om sommige liedjes lekker op je hotelkamer te zingen en niet en plein public.

Durf jij het met al deze vreemde wetten nog aan om op vakantie naar Singapore te gaan? Wij hebben de beste vliegtickets naar Singapore voor je!

Fotocredits: Hiroyuki Takeda | Brian Jeffery Beggerly | yeowatzup

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors