Yangon

Reviews Yangon

7,8
7,6 Algemene ervaring
7,6 Beziens­waardigheden
8,6 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 5

Bezoek aan de Shwedagon Pagode in Yangon (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jill Noteboom op 19 november 2017

Yangon is een geweldige, kleurrijke, toegankelijke stad. Inwoners heten je een warm welkom. Bezoek vooral de Shwedagon Pagode, barbecue in de drukke 19th Street in het centrum, wandel door de bruisende, soms smalle steegjes en ga vooral mee in een ritje met de Circular Train!

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Yangon

  • toegankelijk
  • aardige locals
  • betaalbaar
  • gemoedelijk
  • goed bereikbaar

Minpunten Yangon

  • weinig engels
  • grote afstanden
  • weinig hostels
Ultieme tip: Haal lekkere broodjes bij alle bakkertjes die her en der in de stad te vinden zijn. Bakken is hier een groot ding!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Yangon (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Joyce van Alphen op 18 november 2017

Yangon is een erg drukke en chaotische stad. De Schwedagon is een mooie pagode om te bezoeken. Ook is het nemen van de circle train erg leuk. Deze rit duurt 3 uur en laat je verschillende delen van Yangon zien. De trein op zich is al een hele ervaring!

7,6
6 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten Yangon

  • Chaotisch
  • druk
Ultieme tip: Circle train!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Mooi land met ontzettend veel prachtige Pagodes en Tempels (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Har Caelers op 15 januari 2017

Schwedagon Pagode is zeer mooi en indrukwekkend. Veel te zien in stad, tempels, Boeddhistische kloosters en lokale markten. Je kunt veel op loopafstand bezoeken, maar er rijden ook veel bussen waarmee je overal gemakkelijk kunt komen. Ook de Indiase wijk is interessant om te bezoeken.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
Ultieme tip: Bezoek de Schwedagon Pagode bij zonsondergang , prachtig !
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Bijzondere cultuur (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 18 augustus 2016

Yangon was mijn eerste bestemming in Myanmar. Hier kwam ik dus ook voor het eerst in aanraking met de Birmese cultuur, en die is ontzettend interessant. In Yangon vindt het leven veelal buiten plaats: overal staan straattentjes waar fruit, bladeren met tabak en vreemd uitziende etenswaren worden verkocht. Mannen dragen lange omslagrokken en vrouwen smeren een soort klei op hun wangen tegen de zon. Bijna iedereen draagt paraplu's, of het nou water of zonnestralen regent. Producten als zonnebrandcrème, tampons en zeep zónder bleekmiddelen zijn schaars. En westerse toeristen kom je weinig tegen.
De stad zelf is niet heel interessant, maar je vindt in Yangon wel een aantal ontzettend mooie bezienswaardigheden. Uitschieters vond ik de enorme gouden Schwedagonpagode en het Inya Lake.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
6 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Yangon

  • Vriendelijke locals
  • Goedkoop
Ultieme tip: Bezoek de Schwedagonpagode!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Yangon: rijk aan cultuur en geschiedenis. (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Merel de Bruijn op 18 april 2016

In de voormalige hoofdstad van Myanmar lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het voelt nog heel authentiek aan en het is er chaotisch op de drukke wegen. Ook de koloniale gebouwen zien er redelijk oud en soms vervallen uit. Ook al is het Azië, het is toch weer heel anders dan Bangkok of Ho Chi Minh.

Toch voelt Yangon heel prettig aan. In China Town kun je heerlijk eten. Net als bij de street food stallen langs de drukkere wegen.

Een van de gaafste dingen om te doen in Yangon vond ik de Circle Line Train. Deze trein voert je in drie uur door Yangon, langs de buitenwijken en omringende dorpjes. Ook de locals gebruiken deze trein om hun koopwaar zoals planten en dieren te vervoeren.

Een bezoek aan Yangon is niet compleet zonder de Schwedaggon pagode te hebben bezocht! Dit is dé trekpleister van Yangon. En met een reden. Het is een redelijk groot complex en je kunt hier gemakkelijk een paar uur vertoeven en alle details bewonderen.

Voor een bruisend nachtleven hoef je niet naar Yangon te komen, er zijn vrijwel geen bars en de meeste restaurants sluiten al rond 21.00 uur. Al zijn de restaurants en bars aan de 19e straat hierop een uitzondering. Dit is de verzamelplek voor locals en toeristen om lekker te eten en waar je pullen bier krijgt voor omgerekend 60 eurocent. Vooral de barbecuerestaurants zijn een aanrader. Met een mandje loop je langs het buffet en pak je alles wat je lekker vindt. Enkele minuten later wordt het gebarbecued voor je neus op tafel gezet.

Net als in de rest van Myanmar zijn de lokale bewoners ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wanneer je er even niet uitkomt met de routebeschrijving helpen ze je maar al te graag. Daarnaast zijn blanke (en blonde) toeristen heuse celebrities voor de inwoners en willen ze erg graag met je op de foto. Dat levert soms hilarische taferelen op.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
6 Restaurants
9 Veiligheid

Pluspunten Yangon

  • Vriendelijke locals
  • Authentiek
  • Niet al te toeristisch

Minpunten Yangon

  • Alles sluit rond 21.00 uur
  • Er is nog redelijk veel armoede
Ultieme tip: Bezoek de pagode wanneer de zon ondergaat en het langzaam donker wordt. Dan is de pagode zelfs nóg mooier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors