Bago

Bago

door Getaway Travel

Bago is een stad vol met imposante Boeddhabeelden. Een ideale bestemming van vriendelijke locals en een levendige sfeer. Een goede optie om te bezoeken wanneer je op doorreis bent, want Bago ligt centraal in Myanmar, zo'n 80 kilometer van de voormalige hoofdstad Yangon. Wat je in ieder geval niet over mag slaan tijdens je dagtocht door de stad is de Shwethalyaung.

Dit is een kolossale afbeelding van een liggende Boeddha en tevens de bekendste van Myanmar in deze positie. Enkele indrukwekkende cijfers: de lengte van dit beeld is 55 meter en ondanks z'n liggende positie, pronkt het beeld toch nog zo'n 16 meter de lucht in.

ZELF NAAR Bago?

Bekijk alle 3 reizen naar Bago

Koninklijk Paleis

De Kyaik Pun Pagode kun je ook niet missen wanneer je door Bago wandelt. Deze bezienswaardigheid bestaat uit vier Boeddhabeelden die rug aan rug zitten. Wat helemaal niet te ontlopen valt is de kleurrijke markt op de brug die over de Bago-rivier loopt. Ook het Koninklijk Paleis uit de zestiende eeuw is een bezoek waard. Hier vind je vooral veel goud, mooie koepels en een replica van de Gouden Koets.

De stad was ooit het middelpunt van de Mon-dynastie, vandaag de dag is het een druk centrum van mensen die deze stad, vaak voor één dag, komen bezoeken om z'n fascinerende monumenten. Historische delen zijn overal terug te vinden in stad en Bago verdient daarom zeker een plaats in dit rijtje steden!

Reizen Bago

Meer Bago

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors