Kalaw
8,0
8,0 Algemene ervaring
6,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden

Kalaw

door Getaway Travel

Het gebied rond Kalaw is hét gebied voor trekkings in Myanmar. Steeds meer reizigers raken erg enthousiast over de prachtige Shan Hills met de kleine dorpjes van de Palaung, Pa-O, Intha en de Shan. Er zijn verschillende soorten trekkings te maken: van een halve dag tot vijf dagen. Je maakt er kennis met nog primitieve gemeenschappen. De bevolking leeft er traditioneel, bijna niemand spreekt er Engels en contact moet via gebarentaal. Een erg bijzondere ervaring!

Kalaw zelf is een innemend en erg rustig plaatsje dat een koloniale sfeer uitstraalt. Er staan mooie huizen met goed verzorgde tuinen. In het vroege ochtendlicht zie je in oranje gehulde monniken hun almronde doen, ze 'bedelen' hun voedsel voor de dag bijeen. In de ijskou lopen ze op blote voeten met voor zich een zwarte nap waar de bevolking eten in doet. Men beschouwt het als een eer om voedsel te mogen geven aan monniken, dus ze staan er graag vroeg voor op.

ZELF NAAR Kalaw?

Bekijk alle 18 reizen naar Kalaw

De Palaung

Tijdens je trekking door de heuvels maak je kennis met verschillende bergstammen, elk met hun eigen taal, kleding en cultuur. Bijvoorbeeld de Palaung die in zogenaamde 'longhouses' leven. Dit zijn grote paalwoningen waarin een aantal families wonen. Als een zoon van de familie gaat trouwen en een gezin gaat stichten, wordt aan het bestaande huis een stuk bijgebouwd. Omdat er geen binnenmuren worden gebouwd, ontstaan huizen van wel zestig meter die helemaal open zijn. Men heeft er dus weinig privacy. Matjes en vuurtjes geven aan waar een familie slaapt en kookt.

Zelf kun je ook in longhouses overnachten maar ook in guesthouses of in kloosters. Een erg bijzonder ritueel dat je kunt bijwonen is het ochtendgebed van de novices: jonge monniken van zo'n vijf à zes jaar oud. Ruim een uur zijn ze gehurkt aan het bidden. Al die kleine kaal geschoren kinderhoofdjes in rode pijtjes in een schaars verlichte tempel zorgt voor een heel sereen en mysterieuze sfeer.

Reizen Kalaw

Meer Kalaw

Reviews Kalaw

Back to nature (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Marielle Helm op 15 december 2018

Kalaw met de bergvolkeren op de 5daagse markt is echt een parel van dit wonderschone land. De stralende bevolking neemt je terug in de tijd. De charmes van een dorp waar je je gelijk op je gemak voelt en graag langer wilt vertoeven. Een aanrader voor de wandelende avonturiers!

8,6
9 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kalaw

  • Betaalbare accomodatie
  • Goede restaurants
  • Lekkere koffie
  • Vriendelijke mensen
  • Goed bereikbaar

Minpunten Kalaw

  • Vrij koud
Ultieme tip: Neem de tijd en maak een (meerdaagse) wandeling met een gids.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Plaatsje voor Inle Lake-treks (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 18 augustus 2016

Kalaw is een knus, stoffig plaatsje dat draait rond een markt. Er zijn een paar kleine pagodes en eettentjes. Voor een dag of twee kan je hier prima vertoeven. Maar naar dit plaatsje ga je voornamelijk om een trek te maken naar het Inle Lake dat zo'n zestig kilometer verderop ligt. In Kalaw kan je een tour regelen (Ever Smile is een aanrader) en samen met een groepje en gids de intensieve tocht starten. Je hoeft geen goede conditie te hebben om hem aan te kunnen, maar het is een redelijk zware en lange wandeling van twee of drie dagen. Gelukkig word je wel beloond met prachtige boeren landschappen, rijstterrassen, bergen, vriendelijke mensen, waterbuffels en, natuurlijk, het Inle Lake.

7,4
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten Kalaw

  • Klein
Ultieme tip: Ga een keer eten in het Nepalese restaurant van Kalaw (er is er maar één). Ik heb in heel Myanmar nergens zó lekker gegeten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors