Rondreis Myanmar: de highlights in één week

Rondreis Myanmar: de highlights in één week

door Charlotte de Vries

Myanmar is een van de meest spirituele bestemmingen ter wereld. Gouden pagodes en stoepa’s, heilige rotsen, Boeddhabeelden en eeuwenoude kloosters bespikkelen het land in duizendtallen. Veel toeristen kom je er nog niet tegen. Het zijn vooral monniken in rode gewaden en vrouwen in longhy’s die behoren tot het straatbeeld.

Van dit alles wil je natuurlijk zoveel mogelijk meemaken, maar je hebt voor je rondreis door Myanmar maar een week tijd. Wij hebben een route voor je uitgestippeld die je meeneemt naar Myanmar’s mooiste highlights. In één week reis je zo’n 850 kilometer af van Yangon naar Mandalay. Tijdens deze rondreis door Myanmar bezichtig je highlights als Bagan en het Inle Lake. Klaar voor de start?

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 26 reizen naar Myanmar

De highlights van Myanmar in één week

Dag 1-2 Je trapt je rondreis door Myanmar af in zijn grootste stad: Yangon. Hier kom je erachter dat de westerse media toch geen wereldreligie is. Een meest authentiek Birmees straatbeeld wacht je op. Vrouwen flaneren met kleine parasols boven hun hoofd over straat. Een oud mannetje buigt over een kar met pruimtabak en lacht naar je met zijn mond dicht. Twee monniken lopen zwijgend langs de betonnen gebouwen. Ze zijn op weg naar de Schwedagonpagode.

Deze tempel is de grootste van Myanmar en torent bijna honderd meter boven de stad uit. Ruim 50.000 kilo bladgoud en duizenden edelstenen doen eer aan de acht haren van Boeddha die er volgens de overlevering zijn opgeslagen.

De volgende dag reis je landinwaarts, naar het op een na grootste meer van Myanmar. Het Inle Lake kleurt ongeveer 116 vierkante meter van de provincie Shan State in. De locals wonen en werken op het water. Maak een boottrip en bezoek Ywama, een dorpje op hoge houten palen, vaar langs de drijvende tuinen van Kela en bezichtig het Nga Phe Kyaung-klooster.

Dag 3-5 Heb je meer dan een week voor je rondreis door Myanmar? Vanaf het stadje Kalaw, te bereiken vanuit Yangon, vertrekken dagelijks groepen reizigers die een twee- of driedaagse wandeling naar het Inle Lake maken. Je trekt door een schitterend boeren landschap en slaapt in homestays. Een aanrader!

Dan wordt het tijd voor de mystieke magneet van Myanmar. Bagan. Wel vierduizend tempels en stoepa’s staan al minstens achthonderd jaar op hun pelgrims te wachten in de vallei van Bagan. Tegenwoordig horen daar ook toeristen bij. Als je de groepstours wil vermijden, kan je ‘s ochtends het beste een bezoek brengen aan de kleinere tempels en ’s middags aan de grotere.

Dag 6-7 Het einde van je vakantie is al bijna in zicht. Je reist naar Mandalay. Deze grote stad staat bekend als de culturele hoofdstad van Myanmar, maar dat is een tikkeltje misleidend. Er heerst grote armoede in Mandalay en de straten zijn erg smerig. Bezoek er wel het koninklijk paleis en wandel eens binnen bij een paya, een religieus gebouwtje.

Verder dient Mandalay voornamelijk als een uitstekende uitvalsbasis voor de omringende antieke stadjes. Ava, Amarapura, Sagaing en Mingun zijn voormalige steden waar je eeuwenoude pagodes en bruggen bezichtigt. We raden je aan om één of twee van deze steden te bezoeken op je laatste volle dag. Daarna zit je rondreis langs de highlights van Myanmar er alweer op!

Beste reistijd Myanmar

Myanmar kent een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door warm, maar in sommige maanden misschien iets té warm. Vooral in maart en april rijzen temperaturen de pan uit (boven de veertig graden). In de maanden daarop vindt het regenseizoen plaats in Myanmar. De beste reistijd voor Myanmar vinden wij daarom de maanden november tot en met februari. Jammer genoeg is dit ook het hoogseizoen in Myanmar.

Voor deze reisroute heb je een week de tijd nodig. Heb je een paar dagen extra voor je rondreis? Maak dan de wandeling vanaf Kalaw naar het Inle Lake. Of ga op een bijzondere dagtrip naar Mount Popa, een tempel die bovenop een berg is gebouwd.

Routebeschrijving

Binnen één week wen je waarschijnlijk niet aan het verkeer en de slechte wegen in Myanmar. Daarom raden we je aan om deze rondreis met het openbaar vervoer te reizen, in dit geval bussen. Tussen de bestemmingen op deze route rijden bussen die speciaal voor toeristen zijn ingevoerd. Je koopt een kaartje bij de receptie van je verblijfplaats of van tevoren op de website van 12GO Asia. Vaak halen ze je voor de deur op, of neemt een taxi je van je hotel mee naar het busstation.

Kan jij niet wachten om de highlights van Myanmar in één week te bezichtigen? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties!

Reizen Myanmar

Foto's & video's Rondreis Myanmar: de highlights in één week

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors