Natuurbehoud Brunei

Natuurbehoud Brunei

door Getaway Travel

Tijdens je bezoek aan Brunei zijn de gouden paleizen van de sultan vast een hoogtepunt, maar ook de natuur van Brunei is absoluut de moeite waard. Het land heeft met 75 procent het grootste percentage regenwoud ter wereld! Het kleine landje is een thuisbasis aan vele wilde diersoorten, waaronder velen prachtige vogelsoorten, leeuwen, tijgers, apen, buffels en hagedissen.

Het is spannend en fascinerend om je in de ongerepte oerwouden te begeven en wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. Om ervoor te zorgen dat we over tientallen jaren nog steeds van deze natuur kunnen genieten, kun je op een aantal dingen letten.

In de jungle

Indrukwekkend is het Ulu Temburong National Park, waar de natuur nog in volle vrijheid haar gang kan gaan. In dit nationaal park leven onder andere luipaarden en tijgers, leeuwen, apen en vele vogelsoorten. Je zult niet al deze dieren snel zien, maar dat is waarschijnlijk juist de reden waarom de dieren het er zo prettig vinden. Je kunt eco-tours boeken naar dit park, mooie trektochten maken, kajakken, vogel spotten en overnachten in een eco-lodge of op een camping.

Het is ontzettend leuk om op deze manier een kijkje te nemen in de indrukwekkende regenwouden van Brunei, maar het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Jij bent tijdens je tocht namelijk op bezoek, en zult je wel een beetje moeten aanpassen aan de omgeving. Natuurlijke ecosystemen zijn zeer kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Ga er daarom met respect mee om, zeker in een nationaal park.

Blijf altijd op de paden, en volg de aanwijzingen op de borden. Dit is ook voor je eigen veiligheid! Je verdwaalt gemakkelijk in de wildernis. Maak daarom gebruik van een lokale gids. Hij of zij kent de regio veel beter dan jij en kan je alles vertellen over het gebied en de dieren die er leven. Luister daarom altijd naar je gids, en bij twijfel kun je het beter vragen. Je gids heeft het beste voor met jou en de natuur. Zorg dat je de natuur niet tot last bent, ga niet toeteren of schreeuwen/luid praten. Dit verstoort de rust en de kan dieren verjagen.

Onder water

Snorkelen of duiken in de wonderlijke waterwereld van Brunei is alsof je je begeeft in een kleurrijk aquarium. Het is dan ook een absolute aanrader. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Raak nooit het koraal aan. Koralen zijn levende dieren en bedreigde diersoorten. Ze zijn zeer kwetsbaar en zullen sterven als je ze aanraakt.

Het is leuk om tussen de tropische vissen te zwemmen, of grote vissen te zien. Je kunt de zeedieren alleen beter niet aanraken. Je kunt ze dan verwonden, afschrikken en bovendien zelf verwondingen oplopen. Ook moet je uitkijken met je flippers en geen wilde bewegingen maken. Je kunt hier van alles mee beschadigen zonder dat je het in de gaten hebt.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors