Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee

Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee

door Getaway Travel

Middenin het centrum van Bandar Seri Begawan staat de grandioze Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee. Vernoemd naar de 28e sultan werd de moskee in 1958 geopend voor zowel gelovigen als niet-gelovigen. Deze laatsten kunnen het gebouw buiten gebedstijden om bezoeken. De moskee is een voorbeeld van de moderne islamitische architectuur met gouden koepels, gekleurd glas en een roltrap.

In de tempel vind je een tapijt uit Saudi-Arabië en België, marmer uit Italië en glas uit Groot-Brittannië. Alles wordt 's avonds sprookjesachtig verlicht.

Gepast gekleed

Bezoek je de moskee, houd er dan rekening mee dat je op gepaste wijze bent gekleed. Trek je schoenen uit, bedek je benen, armen en schouders. En let op: niet-gelovigen lopen niet op de rode loper voor de ingang, maar over de marmeren tegels. Het interieur is minder sprankelend als het exterieur, maar toch smaakvol. Bijzonder is het Venetiaanse mozaïek dat uit meer dan 3,5 miljoen stukjes bestaat. Wanneer je de (rol)trap naar de top van de 44 meters hoge minaret neemt, heb je een prachtig zicht over de stad en Kampung Ayer. Vraag wel even om toestemming.

Vind je reisorganisatie

Foto's & video's Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors