Ulu Temburong National Park

Ulu Temburong National Park

door Getaway Travel

Dankzij de opbrengst van de liters en liters olie die Brunei uit de grond pompt, heeft het land de bossen nauwelijks hoeven aantasten. Hier vind je dus nog onbedorven groene jungle! Alhoewel de laatste jaren de bomenkap steeds populairder wordt. De flora is hier ontzettend divers. Veel dieren zul je overdag niet snel tegenkomen maar met een beetje geluk zie je er de inheemse proboscis apen in de bomen hangen en diverse soorten vlinders vliegen.

De manier om dit nationale park te bezoeken is per boot. De tocht vanuit de hoofdstad naar het park is al een ervaring op zich. Vanuit de stad vaar je eerst de open zee op waarna je je een weg vindt door de dichtbegroeide mangrovebossen. Ga bovenop het dak van de boot zitten voor je mooiste zicht! Vergeet je alleen niet in te smeren met zonnebrand, want je zit vlakbij de evenaar.

Aanrader is in het park een night safari te doen wanneer de dieren uit hun schuilplaats komen. Je vaart met de boot door de jungle met enkel een fakkel. Je hebt kans een paar krokodillen naast je te zien zwemmen! Je eet en overnacht in lodges in het park. De volgende dag kun je gaan raften of hiken langs watervallen waar je een frisse duik kunt nemen.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors