Bandar Seri Begawan Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Bandar Seri Begawan

door Getaway Travel

Bandar Seri Begawan is de hoofdstad van Brunei en wordt vaak afgekort tot BSB. De skyline van de stad met koepels, minaretten en hoge bankgebouwen creëert de Arabische versie van een Zuidoost-Aziatische stad. De islam en de hoge opbrengst van de olie bepalen hier de sfeer. Je ziet er het gigantische gouden paleis van de sultan, indrukwekkende moderne gebouwen, stadions en kleurige moskeeën met, alweer, gouden koepels.

De glitter, glamour en rijkdom maken duidelijk dat deze stad het breed heeft hangen. Alles ziet er spic en span uit. De brede, rustige straten, het vele groen en het nette verkeer geven de stad een ontspannen indruk. Tijdens je bezoek aan Brunei zul je waarschijnlijk je meeste tijd en geld besteden in de hoofdstad.

Bezienswaardigheden

Een van de bekendste attracties is de Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee. Dit majestueuze gebouw is in de verre omtrek duidelijk zichtbaar. Vooral 's avonds zorgen de gouden koepels en het groene licht, reflecterend in het water rond de moskee, voor een magisch effect. Nog meer goud geklater zie je bij het Royal Regalia Museum. Dit gratis museum is gewijd aan de sultan en binnen vind je allerlei geschenken aan de leider van Brunei en zie je vele foto's van hem en zijn fortuinlijke familie.

De hoofdstad kent nog verschillende andere musea zoals het Brunei Museum. Hier kun je een van de beste kunstcollecties van heel Zuidoost-Azië bezichtigen, evenals verschillende natuurhistorische artefacten. Meer over de lokale cultuur zie je in het nabijgelegen Malay Technology Museum. Verder biedt BSB prachtige moskeeën, fijne parken, prima restaurants en een idyllisch dorpje op palen, namelijk Kampung Ayer.

Het uitgaansleven zal wellicht anders zijn dan je bent gewend, vooral vanwege de islamitische wetten die er gelden. Dus geen alcoholische versnaperingen en alle gevolgen van dien. Hier ga je een filmpje pakken, winkelen, een ijsje eten en sluit je de avond af met een kopje koffie.

Vind je reisorganisatie

Foto's & video's Bandar Seri Begawan

Meer Bandar Seri Begawan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors