Kampong Ayer

Kampong Ayer

door Getaway Travel

Een groot contrast met het glitterende centrum van hoofdstad Bandar Seri Begawan, vormen de 28 dorpen van Kampong Ayer. 'Kampong' betekent dorp en 'ayer' water. Hier wonen 30.000 mensen in paalwoningen aan de Brunei River. Het maken van een boottocht langs Kampong Ayer is wellicht het hoogtepunt van je reis naar Brunei.

Houten planken verbinden de vrolijk geschilderde huizen met winkels, scholen, werkplaatsen en met andere dorpen. Er is zelfs een Shell-station op palen! De mensen zijn hier niet gereserveerd en erg vriendelijk. Het is echt fascinerend om hier rond te lopen en plotseling te eindigen in iemands keuken!

Schijn bedriegt

Hoewel de buitenkant wat armoedig kan overkomen, zie je binnen dat de meeste huizen van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn moderne sanitaire faciliteiten, kleurentelevisies en er is zelfs internet in veel gevallen. In de verschillende winkeltjes kun je leuke souvenirs kopen zoals zilverwerk, manden en geweven tapijten. Dikke kans dat je wordt uitgenodigd door een lokale familie die je verwent met thee en speciale Brunei zoetigheid gemaakt van rijst.

Kampong Ayer is per boot te bereiken. Je kunt vanuit het centrum van BSB een goedkope watertaxi nemen die op diverse plekken langs de dorpen stopt. Wil je weer terug naar de stad dan houd je net als in elke andere stad de taxi aan door fanatiek te zwaaien. Je kunt ook mee met speciale boottochten vanuit BSB.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors