Brunei weetjes

Brunei weetjes

door Getaway Travel

Knock knock, who's there?

Achter het traditionele gerecht nasi katok zit een leuk verhaal. 'Katok' betekent 'kloppen' in het Maleisisch. Ooit waren er een paar tieners die 's nachts op pad waren en honger kregen. Ze gingen naar een woonhuis waar ze normaal hun eten kochten. Maar men sliep al in het huis en om de eigenaren te wekken, klopten (katok) de tieners op de deur. In Brunei doet men daar kennelijk niet moeilijk over en de jongeren kregen vanzelfsprekend verse rijst met kip en eieren. Vandaar de naam 'nasi katok'.

Het Venetië van het Oosten

Veel steden en dorpen in een waterrijk gebied worden 'Het Venentië van...' genoemd. Voor Kampung Ayer gaat deze naam in ieder geval zeer zeker op. De Italiaanse wereldreiziger Antonio Pigafetta riep het al in 1521. Toen was de hoofdstad van de sultan van Brunei al op palen gebouwd. In de achttiende eeuw stonden de dorpen eromheen bekend om de artistieke gildes die er gehuisvest waren en vandaag de dag leven de bewoners nog steeds in paalwoningen waar de rivier onderdoor stroomt.

Kinderen leren all vroeg zwemmen. Het is maar goed dat de overheid van Brunei alcohol heeft verboden, gezien de vaak smalle planken waarover je je van het ene naar het andere huis verplaatst...

Shelltown

Shell is al jaren bezig met het leegpompen van Brunei en in het niet al te boeiende plaatsje Seria staan gigantische Shell-installaties. Hier leven ook veel medewerkers van de oliegigant. Het plaatsje heeft daarom als bijnaam 'Shelltown'.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors