Cappadocië

Reviews Cappadocië

8,6
8,9 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
9,3 Natuur
8,6 Interessant
3,3 Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 7

Fairytail (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Peggy Vd Vijfeijken op 08 december 2019

Geweldig mooie stad. Heel anders dan istanbul of een badplaats. We hebben veel gewandeld en gezien. Helaas geen ballonvaart dus daar gaan we nog zeker voor terug ! Ik zeg Doen. Doe eens gek en laat je verrassen

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Cappadocië

  • rustig
  • mooi
  • niet masaal
Ultieme tip: Ballonvaart Valley trip
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Cappadocië (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Myrthe van der Heijden op 20 november 2019

Het is een fantastisch mooi gebied. Je kan prachtig wandelen en je kan overal in klimmen wat het ook geweldig maakt. Het is een fotogenieke plek! En zeker de moeite waard. En de luchtballon tocht maakt het avontuur af.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Cappadocië

  • prachtig
Ultieme tip: Ga ook naar de derbi dansers en het ondergrondse gangenstelsel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

3 maandse reis (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Meryem Van Beuningen op 16 november 2019

Het was geweldig om in capadokya te zijn. De lokale mensen die ik heb ontmoet en de reizigers ik voelde me thuis hier. De omgeving is adembenemend en het is alsof er even geen tijd meer bestaat. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten. Mensen zijn aardig. Mooie cave hotels . Je kan er low budget goed rondkomen maar je kan er ook voor kiezen het lux te maken. Er worden zelfs veel trouw fotos gemaakt door de mooie achtergronden van het landschap.

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
1 Stranden

Pluspunten Cappadocië

  • betaalbaar
  • fijnesfeer
  • lekkereten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

3 maandse reis (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Meryem Van Beuningen op 16 november 2019

Capadokya is de mooiste omgeving die ik ooit heb gezien. Het lijkt net alsof je in een sprookje terecht komt. Op het moment dat je in een van de valley's bent is het alsof de tijd stopt en je alle rust en tijd hebt om om je heen te kijken. De mensen zijn vriendelijk. Zeker aan te raden voor mensen die van natuur houden.

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
1 Stranden

Pluspunten Cappadocië

  • gezellige locals
  • betaalbaar
  • mooi
  • sprookjesachtig

Minpunten Cappadocië

  • de winkels zijn wat duurder. maar in nevsehir kan je goed winkelen
Ultieme tip: Trek je wandel schoenen aan en ga op verkenning in göreme valleys en omgeving. Neem een ballonvlucht of ga te paard op avontuur er zitten een hoop maneges in de buurt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Magisch (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Robert Scherrenburg op 14 november 2018

Hang de luxe grotbewoner uit! Hotels en woningen uit de bergen gehakt, bij goed weer iedere ochtend honderden luchtballonnen over een adembenemend landschap en aangename temperaturen tot laat in het jaar!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Cappadocië

  • vriendelijke bevolking
  • niet duur
  • adembenemende landschappen
  • goed eten

Minpunten Cappadocië

  • tijdens aziatische vakanties druk
Ultieme tip: Must-do’s: off-road jeeptour en ballonvlucht!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ballonvaart (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Chantal Wolfs op 22 november 2017

Dit was een ervaring om nooit te vergeten. De rust die je ervaart in een luchtballon is onbeschrijfbaar. Het was daar zo stil, adembenemend en rustgevend. Dat gevoel was gewoon echt het gevoel van geluk.

Ultieme tip: De ballonvaart doen.

Ballonvaart bij zonsopkomst (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Amanda Van Gameren op 16 november 2017

Wanneer je in Turkije bent, mag een bezoek aan Cappadocië natuurlijk niet ontbreken. Wat een overweldigende natuur. Ik had al vaak foto's gezien, maar nog werd ik geraakt door de pracht van de omgeving.
Vanuit ons hotel in Avanos was het heel gemakkelijk om een aantal hoogtepunten van Cappadocië te bezoeken. Wij hebben dit georganiseerd gedaan, met een uitstekende Engelssprekende gids, die ons heel veel bijzondere plekken heeft laten zien. Ik kom zeker terug naar Cappadocië!

Pluspunten Cappadocië

  • Overweldige natuurpracht
Ultieme tip: Doe een ballonvaart en beleef de zonsopkomst zoals je nog nooit gedaan hebt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Esma Özoğul op 12 november 2017

Cappadocië is zo magisch en puur. Ik ben er echt mijn hart verloren. Iedere ochtend gaan er 100 luchtballonen met zonsopgang de luchtballonen de lucht in. De omgeving is sprookjesachtig. En de hotels zijn zo waanzinnig leuk.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Cappadocië

  • je kant een luchtballonvaart doen met 100 andere ballonnen
  • je kan een scooter huren en door het sprookjesachtige gebied rijden
  • het is een backpack bestemming
  • de mensen zijn er niet opdringerig

Minpunten Cappadocië

  • het is wat lastig te bereiken. maar daardoor is het wel zo puur en niet zo commerciel
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ballonvaart over Cappadocië (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ton Peters op 10 november 2017

Een van de 'must's' als je in Anatolië bent, het gebied met de meest merkwaardige rotspartijen gevormd door de erosie van tufsteen is wel een ballonvaart. Een plaatje die wellicht vaker gezien is op social media, maar als je dan zelf in z'n ballon zit is alles nog veel mooier dan de foto.

Pluspunten Cappadocië

  • Veel goede westerse voorzieningen
  • goed bereikbaar

Minpunten Cappadocië

  • De natuur verdient meer bescherming
Ultieme tip: De ballonvaart uiteraard maar ook een fiets huren in Göreme is een leuke activiteit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Cengiz Kumru op 07 mei 2017
8,2

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Natuur

8

Interessant

nvt

Stranden

Reizen Turkije

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors