Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Seoul

8,5
8,3 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
8,3 Locals
8,7 Restaurants
9,1 Veiligheid
9,0 Stranden
  • Aantal reviews: 13
  • Aantal waarderingen: 9

Zuid Korea (bezocht in februari 2010)

Review geschreven door Yentl Asselman op 06 januari 2020

Het is echt en zer mooi stadje veel mensen kunnen je ook helpen je kunt rap nieuwe vrienden maken en wat ook wel gaat gebeuren je gaat er niet meer weg willen net zoals mij mij hebben ze moeten dragen zo naar het vliegtuig. En ziensdien droom ik nog altijd van zuid korea en de kpop groepen de besten is natuurlijk voor mij bts maar voor jullie anderen maar ga er eens naar toe en sla je me niet geloofd dat het zo mooi is zoek het dan eens op dan ga je je ogen niet geloven

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden
Aangeraden voor: Stellen

Ontdek het oude en nieuwe Korea (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Tim van Zon op 18 november 2019

Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld vanaf Incheon airport. Voor 2 euro stap je in de sneltrein naar het centrum van Seoul. Eenmaal ingecheckt, Engels wordt veel gesproken, tijd om de stad te verkennen. Plan je route met Google Maps, ook Wi-Fi is geen probleem, Zuid-Korea heeft meer hotspots dan mensen.

Of het je nu op zoek bent naar culinaire plekken, cultuur wilt snuiven, architectuur wilt bezichtigen of met katten wilt knuffelen, Seoul heeft het allemaal. In deze enorme stad heeft elk district zijn eigen charme. Een avondje stappen in Iteawon of toch liever shoppen bij Myeong-Dong?

Bezoek onder andere:
Gyeopngbokgung palace - Prachtig paleis met enkele poorten.
Gangnam-gu - Te herkennen uit het nummer van Psy - Gangnam style. Een luxe district met een bizar aantal plastische chirurgie praktijken.
Gwangjang market - Een nog originele markt met tientallen winkelkraampjes die authentiek Koreaans eten verkopen. Trek in vis, vlees, fruit, mung bean pancakes, noodles of andere rare gerechten? Hier verkopen ze het allemaal!
Bukchon Hanok Village - Een oud stukje Seoul beleven.
Lotte World Tower - 555 meter hoge toren in Seoul. Prachtig uitzicht.
Oude toegangspoorten - Er zijn nog enkele oude toegangspoorten te zien in de stad. Deze mooie gebouwen zijn een bezoekje waard.
Namsan Park - Een park in Seoul met een heuvel/berg voor een geweldige wandeling en uitzicht. Op de top staat ook een uitkijktoren.

Verder zijn er ook vele excursies te boeken, ga bijvoorbeeld naar de DMZ tussen Zuid- en Noord-Korea.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Seoul

  • Mooie architectuur
  • Goede mix van modern en oude invloeden
  • Voor iedereen iets te doen of te zien
  • Goed openbaar vervoer
  • Aardige mensen
  • Redelijk te doen met Engels

Minpunten Seoul

  • Grote stad
  • Soms een beetje vies
  • Druk
Ultieme tip: Bezoek Gwangjang market om de streetfood cultuur van Korea te leren kennen. Van diverse soorten vis en vlees tot handgesneden noodles. Voor een impressie, Netflix Streetfood serie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Twee weken in een compleet ander wereld stappen in één stad (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Evi Snoeijen op 18 november 2019

Ontmoet lokale mensen om de beste ervaringen te creëeren. Twee weken alleen in Seoul geweest en me geen moment verveeld. Bezoek iedere dag een andere wijk om een compleet beeld van de hele stad te krijgen.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Seoul

  • Welwillende bevolking

Minpunten Seoul

  • Spreken moeizaam Engels
Ultieme tip: Laat jezelf leiden door de lokale bevolking om je heen. Dat is de beste manier om van de cultuur te proeven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Gyeongbokgung (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Naomi Bugera op 17 november 2019

Midden in de moderne stad Seoul vol met wolkenkrabbers staat het oude paleis. Je ziet en voelt meteen het oude Zuid-Korea vol met traditionele gebrouwen en tuinen. Waar je rond kan lopen in Koreaanse Hanbok (traditionele kleding).

7,4
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Seoul

  • betaalbaar
  • goedkope eten
  • moderne openbarevervoer

Minpunten Seoul

  • google maps werkt niet
Ultieme tip: Koop een OV kaart, ze hebben een modern metro systeem.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Imperial Seoul (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Jose Luis op 26 december 2018

Amazing city with Imperial Palaces green sites and fibrant districts .Its a must to visit....Ultra Modern city combine with old heritage.The oficial tourist web visit Seoul offers free guides to a lot of spots.The people are friendly .Its affordable .They have heritage dinastys .It was a fortifaid city back then with high walls that stretch the all to the city and mountain surroundings.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Seoul never sleeps (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Esmée de Graef op 19 november 2018

Waha!! Alles maar dan ook echt alles is zo indrukwekkend in Seoul! De ultieme reiservaring voor iedereen die het mooiste van de wereld wilt zien én ervaren! Bezoek de prachtige kastelen en tempels en combineer dat met een middagje food market. Ga fietsen langs de Han River tijdens zonsondergang en je weet niet wat je ziet! Can we go back please??

Pluspunten Seoul

  • betaalbaar
  • openbaar vervoer
  • heerlijk eten
Ultieme tip: Ga naar Myeongdong Street Food market als je van lekker en spicy food houdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Seoul (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Carmen Olivier op 20 november 2017

Al sta je midden in de stad. Het kan opeens lijken of je op een exotisch eiland bent. Iets wat je nou eenmaal echt gezien moet hebben. Tot rust komen kan geweldig in de tuinen. Vooral na zo'n drukke dag tussen de wolkenkrabbers..

Pluspunten Seoul

  • aardige locals
Ultieme tip: Vergeet nooit de zijstraatjes te bezoeken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

2 werelden in 1 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Carmen Olivier op 20 november 2017

Een gigantische moderne stad waar je tussen de wolkenkrabbers kan verdwalen maar je altijd wel terecht komt met behulp van de locals. Maar ook de paleizen zijn prachtig, wanneer je je in hun tuinen bevindt vergeet je bijna dat je midden in een gigantische stad bent.

7,2
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Seoul

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • goed vervoer
Ultieme tip: Vergeet nooit de zijstraatjes te bezoeken, en kijk omhoog er zijn veel plekjes te ontdekken.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

in 1 woord geweldig (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door manon Wintjes op 12 november 2017

Ik was helaas maar even in Seoul. Daarvoor werkte ik namelijk in China als aupair en moest na 30 dagen even het land uit. Dus ze stuurde mij naar Seoul daar verbleef ik 4 dagen. Maar wat was het bijzonder. Ik kwam gelijk de eerste dag een jongen tegen die een heel schema had gemaakt. Dus ging ik met hem verder plaatsen bezichtigen.
Ik droeg een Hanbok traditionele koreaanse kledij en beklom een berg.

Ik zou zo weer terug gaan.

Pluspunten Seoul

  • Aardige locals
  • goedkoop
  • lekker eten
Ultieme tip: Beklim de berg bukhansan. Het is aan het einde een beetje spannend, maar het uitzicht is zo geweldig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De duizenden gezichten van Seoul! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Alicia Vandoor op 03 juni 2017

Seoul: hier kun je blijven rondlopen en keer op keer het gevoel hebben een verschillende stad te zien. Strakke wolkenkrabbers steken fel af tegen grillige bergtoppen die de stad omheinen. Mega grote winkellanen waar het verkeer al toeterend de soundtrack van de stad bepaalt, en op een paar minuten lopen in een doodstil prachtig groen park met steile hellingen. Een enorme wirwar van straatjes met de vreemdste producten waarvan je niet wist dat het bestond en dat je het ook nog eens wilde hebben. Rare fitnessapparaten voor bejaarden midden in de stad gaan hier prima samen met K-pop tours voor tieners in Gangnam. En om de paar honderd meter haast plompverloren een enorm paleis, met de prachtigste kleuren zowel op de gevels als in de tuinen eromheen. Een stad die écht nooit slaapt met voornamelijk 24-uurs winkels. Hier raak je niet snel uitgekeken!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten Seoul

  • Smog
Ultieme tip: Probeer street food! Super hygiënisch, spotgoedkoop en waanzinnig lekker!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Moderne kust hemel (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lena H op 22 januari 2017

Ook al staat Seoul bekend om haar rijke historie en oude paleizen, is Seoul ook de uitgelezen plek voor de moderne kunst liefhebber. De stad is vol met musea en tentoonstellingen die zeker de moeite waard zijn.

8,2
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Dealim museum.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Studeren in Seoul (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 10 augustus 2016

Voor mijn studie heb ik zes maanden in Seoul gewoond, waar ik een hele toffe tijd beleefd heb. Seoul zelf is een behoorlijk hippe stad en dat voel en proef je ook overal. In de meeste buurten zitten veel hippe restaurantjes en barretjes. Dus wat dat betreft hoef jij je echt niet te vervelen.

Ik woonde zelf in Hongdae, wat de meest bekende studentenbuurt is. Het is ook een van mijn favoriete wijken om te zitten. Je hebt overal street performers, mensen die dansen maar ook zingen/rappen of bepaalde goocheltrucjes doen. Het leven ging er 24/7 door en dat beviel mij wel. De meeste mensen in Korea eten een stuk later dan dat wij gewend zijn, restaurantjes zijn dus ook tot laat open. Mocht je dus naar Hongdae gaan dan kan ik je ook aanraden Hapjeong uit te checken, een buurt die net wat hipper is en dus ook veel hippere restaurantjes heeft.

Met de locals heb ik voornamelijk positieve ervaringen gehad. Meeste Koreanen zullen behoorlijk vriendelijk en behulpzaam zijn. Al zijn ze soms wel een beetje verlegen qua Engels, maar dat komt ook omdat de cultuur toch iets meer gesloten is dan in Nederland.

Wat mij ook echt positief was bevallen aan Seoul was dat het een hypermoderne stad is. De metro werkt nagenoeg perfect, en je kan vrijwel alles bereiken met het openbaar vervoer. Ook heb je overal WiFi, wat alles zoveel eenvoudiger maakt.

Qua bezienswaardigheden liet Seoul toch wat de wensen over. Ik vond de tempels bijvoorbeeld niet heel bijzonder. Maar plekken zoals de Seoul tower en de Han river zijn wel weer leuk. Mocht je er in de juiste tijd van het jaar zijn, kan je ook nog een de cherry blossoms checken, wat een mooi gezicht was om te zien. Ik denk zelf dat je Seoul toch wat meer bezoekt voor de atmosfeer, restaurantjes en het nachtleven, want die zijn meer dan ruim aanwezig en zijn ook de charme van Seoul.

7,6
8 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Seoul

  • sfeer
  • restaurants
  • hip
  • nachtleven

Minpunten Seoul

  • duur
  • weinig bezienswaardigheden
Ultieme tip: Ik zag veel toeristen het toch doen, vandaar deze rare tip. In elke metrocoupé heb je banken speciaal voor ouderen. Ga daar als jonger gezond persoon NOOIT zitten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

De perfecte Aziatische citytrip (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Koen de Bruijn op 08 augustus 2016

Schoon. Veilig. Lekker eten. Vriendelijke mensen. Eclectische architectuur. Een metropool waarbij drukte rust niet uitsluit. Een beschrijving die deze Aziatische metropool goed beschrijft. In Seoul blijf je namelijk constant tegen 'paradoxale tegenstellingen' aanlopen.

Aan de ene kant lijkt de stad geen rust te kennen en kolkt het verkeer en de mensenmassa onvermoeid door de bruisende staten van Seoul. Maar zoek je rust, dan vind je in het centrum tussen twee drukke autowegen een kleine oase: Cheong-gye-cheon. Stel je een rustig voortkabbelend beekje voor met zandpaadjes, veel groen en mensen die pootjebaden.

Naast moderne architectuur zoals hoge wolkenkrabbers en futuristische glazen gebouwen vind je in Seoul ook veel 'traditionele' gebouwen. Hierbij zet ik traditioneel tussen haakjes omdat de meeste gebouwen inderdaad overeenkomen met de traditionele architectuur van lang geleden, maar het voor een groot deel replica's zijn van de originele oude paleizen en huizen.

Als je een paleis bezoekt, dan raad ik Changdeokgung aan. In dit paleis bevindt zich ook 'the secret garden', die echt heel mooi is (voor geheime tuin betaal je wel extra). Wil je alle paleizen en andere historische gebouwen doen? Koop dan een combination ticket for palaces voor 10.000 won (€8). Een andere must-see is Bukchon Hanok Village. Dit is een gebied met traditionele huisjes. En: het is gratis!

Hongdae (buurt) & de Seoul tower zijn ook aanraders. In Hongdae vind je veel uitgaansgelegenheden, restaurantjes en ook straatartiesten (zeer getalenteerd kan ik je vertellen). Deze buurt 'leeft' echt, de sfeer die hier hangt is dan ook fantastisch en laat zonder twijfel de beste kant van Seoul zien.

Wil je de mooiste zonsondergang zien in Seoul? Ga dan naar de Seoul tower. De toren blijft tot 11 uur 's avonds open, dus je hebt genoeg tijd om van het uitzicht te genieten. Hoe kom je bij de toren? De leukste manier is met de kabelbaan! Voor een ticket heen en weer betaal je zo'n €7.

9,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Seoul

  • overal goed te komen met openbaar vervoer
  • veilig
  • veel bezienswaardigheden
  • topsfeer
  • grote keus aan restaurantjes barretjes en uitgaansgelegenheden
  • 4d bioscoop
  • ook leuk voor alleen een citytrip
  • schoon

Minpunten Seoul

  • duurder dan de gemiddelde Aziatische stad
  • metroroutes slecht aangegeven
  • Veel paleizen zijn replicas
  • de DMZ is goed en snel te bereiken vanuit Seoul
  • zelfs in de hoofdstad spreekt men slecht Engels
Ultieme tip: Maak van Hongdae je uitvalsbasis, bezoek minstens één markt (Gwangjang) & paleis (Changdeokgung) en bekijk de zonsondergang in de Seoul tower.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Reizen Seoul

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brunei kenner
Sponsors