Vervoer Myanmar

Vervoer Myanmar

Wat zijn de vervoersmiddelen in Myanmar?

Je kunt op verschillende manieren door Myanmar reizen. Trein, bus, boot en taxi behoren tot de opties. Maar in sommige delen is reizen lastig door de slechte toestand van het wegdek.

Treinen

Met de trein reizen kan een goede optie zijn. Maar, de spoorwegen zijn in handen van de regering. Als je met de trein reist steun je dus het foute regime. Met de trein reizen duurt langer dan met de bus. Ook ontspoort de trein wel eens. Maar het is wel een goede manier om van het landschap te genieten, met name tussen de steden Mandalay en Lashio.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 33 reizen naar Myanmar

Bus

Je kunt gemakkelijk door Myanmar reizen met de bus. Bovendien leg je in de lokale bussen makkelijk contact met de bevolking. Ook gaan er lange afstandsbussen die comfortabeler zijn ingericht dan de lokale bus. Hiervoor moet je wel ver van tevoren een ticket reserveren.

Boot

Myanmar kent veel rivieren. Daarom worden veel boten en ferry's ingezet als transportmiddel. Dit vervoer gaat wel een stuk langzamer dan de bus of trein. Bovendien zijn de ferrymaatschappijen ook in handen van de overheid.

(Fiets)taxi's

Als je kleine afstanden moet afleggen in Myanmar, is de fietstaxi een goede optie. Maar wil je grotere stukken afleggen, stap dan in een normale taxi. Het is het beste voor je portemonnee als je van tevoren een prijs afspreekt met een chauffeur.

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors